Au rămas fără rezerve de tancuri moderne? Rușii au scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

25 Mai 2022, 17:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Mai 2022, 17:44 // Actual //  Lupu Eduard

Armata rusă a scos de la „naftalină” o parte din tancurile T-62, experții militari și ucrainenii speculând că trupele de invazie au pierdut atât de multe tancuri încât sunt nevoite să recurgă la acest model depășit.

Astfel, în Rusia a fost filmat un tren încărcat cu astfel de tancuri, imaginile venind după ce partea ucraineană a spus în urmă cu câteva zile că, din cauza numărului mare de pierderi de tancuri, armata rusă este nevoită să reactiveze o anumită cantitate de T-62.

T-62 sunt inferioare din toate punctele de vedere tancurilor rusești/sovietice mai moderne, remarcă analistul militar Chris Owen.

Au un tun mai mic (115 mm față de 125 mm), un blindaj mai subțire, nu au încărcător automat, dispun de sisteme de control al focului și radio învechite, nu au capacități de luptă pe timp de noapte, viteze mai reduse și o cadență de tragere mai mică.

T-62 prezintă, de asemenea, dificultăți logistice semnificative. T-72, T-80 și T-90 au toate o construcție similară, cu piese și muniție comune și un grad ridicat de interoperabilitate. T-62 are o descendență complet diferită, descinzând din venerabilul T-55.

Uniunea Sovietică a început să fabrice tancuri principale de luptă T-62 în 1961, producția fiind oprită în 1975.

Dacă într-adevăr acestea vor apărea pe frontul din Ucraina, acest lucru înseamnă că armata rusă a rămas fără rezerve de tancuri mai moderne operaționale și că, dacă va rămâne și fără T-62 va ajunge să apeleze chiar și la „anticele” T-55.

Trupele ruse din Ucraina au pierdut, potrivit confirmărilor vizuale, 4.034 de vehicule și echipamente grele, arată centralizarea realizată de reputatul site oryxspioenkop.com.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău