Care sunt cele mai scumpe lucruri din lume. Prețurile ajung la 140 de milioane de dolari

17 Apr. 2021, 13:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
17 Apr. 2021, 13:41 // Au Bani //  MD Bani

Pentru cei care au la dispoziție sume exorbitante de bani, lumea este plină de minunății și lucruri menite să șocheze prin prețul lor. Iată care sunt cele mai scumpe lucruri din lume.

Set de șah Charles Hollander: 600 000 de dolari

Acest set de șah este făcut din diamante albe și negre de 320 de carate și doar șapte astfel de seturi au fost create până acum. Acesta este cel mai scump set de șah din lume, deși ar avea o concurentă: Jewel Royale, în valoare de 10 milioane de dolari. Însă acesta nu a fost creat, ci a rămas doar la stadiul de concept.

Ferrari 250 GTO: 35 de milioane de dolari

Nu demult, aceasta a fost declarată cea mai scumpă mașina din lume și se află acum în posesia unui om bogat din Regatul Unit care colecționează mașini.

Camera de hotel Royal Penthouse Suite, Hotel President Wilson: 65 000 de dolari/noapte

În Geneva se află cea mai scumpă cameră de hotel din lume. Închirierea acesteia costă nu mai puțin de 65 000 de dolari/noapte. Acest penthouse măreț are 10 camere și 7 băi.

Televizor PrestigeHD Supreme Rose Edition: 2,3 milioane de dolari

Un asemenea televizor nu ai văzut până acum nicăieri, nici măcar în emisiunile despre extravagantele case ale vedetelor. De fapt, până și cei mai bogați oameni de pe planetă probabil că ar ezita să dea peste 2 milioane de dolari pe un televizor. Acesta este acoperit în piele de aligator cusută manual și are o cantitate enormă de diamante pe el. Este o imagine cu adevărat hipnotizantă, așa că, și dacă îl ții închis, probabil va atrage privirile la fel de mult că atunci când este deschis.

Pian Heintzman Crystal: 3,2 milioane de dolari

Nu se poate spune despre acest pian că este un simplu obiect, ci o reală operă de artă. Orice muzician și-ar dori să stea măcar câteva minute la acest pian minunat, care însă costă peste 3 milioane de dolari, fiind făcut din cele mai scumpe materiale. A fost confecționat în Beijing și a fost cumpărat de un colecționar de instrumente muzicale la o licitație.

Trabuc Gurkha Black Dragon: 1 150 de dolari/bucata

Introdus pe piață în 2006, acest trabuc este transportat celui care îl cumpără într-o cutie făcută din oase de cămilă. Numai 5 astfel de cutii au fost produse vreodată.

Ceas Haute Joaillerie: 25 de milioane de dolari

Deși pare greu de crezut că cineva ar purta așa ceva, acest ceas, unul dintre cele mai scumpe lucruri din lume, a fost cumpărat de cineva și probabil acum zace în vitrina unui om foarte bogat.

Sampanie Haidsieck Monopole 1907: 25 000 de dolari

Cea mai scumpă sticlă de șampanie din lume este mai degrabă o mică bucățică de istorie. În anii ’90 a fost descoperită sub apă o epavă în care se aflau nu mai putin de 2 000 de sticle din aceasta sampanie. Si nici nu se poate spune ca nu a fost tinuta suficient la rece: cei peste 80 de ani la fundul marii i-au dat probabil acestei sampanii o savoare aparte.

Tablou „Number 5”, semnat Pollock: 140 de milioane de dolari

În imaginea de mai sus poți vedea cel mai scump tablou din lume, estimat la 140 de milioane de dolari. Deși el a atras numeroase critici din motive evidente, mai mult ca sigur că unei persoane care e dispusă să dea o asemenea sumă pe acest tablou nu îi pasă prea mult de parerile celorlalți.

Jeansi Spin Jean: 27 000 de dolari

Ce poate fi mai „hipsteresc” decât aceasta pereche de jeansi care costa cat o masina buna? Exista doar 8 perechi in intreaga lume, asa ca multi excentrici s-ar bucura sa puna mana pe acest articol vestimentar, cea mai scumpa pereche de blugi din lume.

iPhone 3GS Supreme Rose: 2,97 milioane de dolari

Doar câțiva oameni se pot bucura de acest telefon care aduce mai degrabă cu o bijuterie. Imaginează-ți cât de repede ți-ar dispărea acest smartphone din mână daca l-ai scoate din geanta în public.

Realitatea Live

02 Mai 2024, 17:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Mai 2024, 17:43 // Actual //  Lupu Eduard

Până la un milion de ruși au fugit în străinătate în primul an de la invazia Kremlinului în Ucraina. Acum, mii se întorc acasă, oferind o victorie propagandistică președintelui Vladimir Putin și un impuls pentru economia sa de război, scrie Bloomberg.

În condițiile în care războiul încă face ravagii, iar omul care l-a început este pe cale să își asume un nou mandat de șase ani la putere, mulți ruși se confruntă cu o alegere dificilă. Confruntându-se cu respingeri la reînnoirea permiselor de ședere, cu dificultăți în ceea ce privește transferul de muncă și de bani în străinătate și cu un număr limitat de destinații care îi mai primesc, aceștia aleg să pună capăt autoexilului.

“Afacerea nu a funcționat, nimeni nu ne așteaptă cu adevărat” în străinătate, a declarat Alexey, un fost consultant politic în vârstă de 50 de ani din Moscova, care s-a mutat în Georgia pentru a lucra ca antreprenor după ce a fost reținut la un miting anti-război în capitala rusă. El s-a întors când finanțele afacerii sale s-au epuizat, a spus Alexey. El și alte persoane intervievate de Bloomberg au cerut să nu-și dezvăluie numele de familie din motive de securitate.

Invazia din februarie 2022 a provocat un exod în masă din Rusia la o scară nemaiîntâlnită de la prăbușirea Uniunii Sovietice. Mulți au plecat pentru a înregistra disidența față de război, dar și de teama de mobilizare. Când Putin a ordonat chemarea a 300.000 de rezerviști în septembrie 2022, a declanșat un nou val de plecări a sute de mii de persoane.

Fluxul de plecări a încetinit, dacă nu s-a inversat. În iunie, Kremlinul s-a lăudat că jumătate dintre toți cei care au fugit în acele zile de început s-au întors deja, iar acest lucru pare să reflecte statisticile disponibile din cele mai populare țări de destinație, precum și datele furnizate de companiile de relocare. Pe baza datelor clienților unei firme de relocalizare, Finion din Moscova, se estimează că 40%-45% dintre cei care au plecat în 2022 s-au întors în Rusia, a declarat directorul companiei, Viaceslav Kartamyshev.

Putin a lăudat întoarcerea oamenilor de afaceri, a antreprenorilor și a specialiștilor cu înaltă calificare ca fiind o “tendință bună”. El consideră că afluxul este un semn de sprijin pentru politicile sale, indiferent de motivele reale ale întoarcerii lor acasă, și o dovadă că rușii au “un sentiment de apartenență, o înțelegere a ceea ce se întâmplă”.

Poveștile de revenire sunt folosite în mod activ în propagandă ca o confirmare a “rusofobiei” din Occident, a declarat Tatiana Stanovaya, fondatoare a firmei de consultanță politică R.Politik și senior fellow la Carnegie Russia Eurasia Center. Pentru Putin, acest lucru contează, deoarece “îl alimentează, îi oferă dovezi suplimentare că a avut dreptate”, a spus ea.

Mii de expatriați care se întorc în țară ajută, de asemenea, Rusia să facă față sancțiunilor din timpul războiului și să obțină o performanță economică solidă. Potrivit estimărilor Bloomberg Economics, migrația inversă a adăugat probabil între o cincime și o treime la creșterea economică anuală de 3,6% a Rusiei în 2023.

Cu toate acestea, lucrătorii care se întorc în țară constituie doar un procent estimat la 0,3% din numărul total de angajați. Acest lucru nu contribuie prea mult la atenuarea penuriei acute de pe piața forței de muncă, dar evidențiază contribuția supradimensionată a repatriaților la activitatea economică.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău