Bine ai venit pe noul bani.md! Aici sunt toți oamenii și banii lor. Vii și tu?

17 Apr. 2021, 11:46
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
17 Apr. 2021, 11:46 // Actual //  MD Bani

Vrem bani. Vrem mai mulți bani. Vrem să știm totul despre bani.

Ești și tu printre noi?

Atunci, bine ai venit pe www.bani.md!

Bani.md a crescut, iar noi am investit în noua platformă pentru ca navigarea să fie mai comodă, pentru că a arăta bine ajută mult în afaceri, pentru că accesul la bani este important, iar oamenii sunt cea mai mare valoare a oricărei societăți și afaceri.

Pentru noua platformă Bani.md, am implementat tehnologii moderne și algoritmi inteligenți, pentru a transmite mai rapid și mai clar mesajele ce te vor ajuta să avansezi în scopurile personale și profesionale. 

Am păstrat libertatea și deschiderea de a promova afacerile și inițiativele care duc spre beneficiul economic al mediului de afaceri și a Republicii Moldova.

O facem prin educație financiară și de business, interviuri, analize economice, investigații și știri de actualitate, pentru că în secolul 21 a cunoaște e mai important decât a avea. Chiar dacă Republica Moldova învață greu cum să evite crizele și face prea puțin pentru a deveni un exemplu de dezvoltare economică în regiune și pe continentul European, are oameni cu minți ilustre, care pot forma o comunitate puternică a oamenilor de afaceri, consultanți, profesioniști.

Experiența acestor oameni, dar și ideile lor, ne inspiră încrederea că totul este posibil. Actual rămâne să realizăm efortul necesar pentru a crea condiții favorabile pentru a ne dezvolta „acasă”. În orice țară și societate, economia are nevoie de bani și afaceri pentru dezvoltare. Băncile și finanțele trebuie să funcționeze corect, în beneficiul cetățenilor și a țării. Au bani și de asta reușesc, spuneți voi. Ei bine, noi suntem de părerea că relația este inversă: au reușit și acum au bani. Majoritatea, muncesc mult și de asta își pot permite o viață de lux, odihnă și să facă ceea ce își doresc. Știm bine că cei care depun corect efort, obțin și rezultat.

Bani.md este unicul cotidian economic din Republica Moldova. Actualizat la zi cu informații economice din țară și de peste hotare, reprezintă vocea business-urilor, a oamenilor de afaceri, a profesioniștilor din diverse domenii, dar și ai oamenilor pe care îi ajutăm să nu-și irosească banii.

Curând vom veni și cu noi categorii de utilitate și servicii, pentru ca viața să fie mai ușoară, iar banii din portmoneu să fie cheltuiți rațional.

Portalul de știri economice bani.md a fost lansat în anul 2014 și este parte a grupului Realitatea care astăzi include televiziunea de transmisiuni în direct – RLIVE TV, portatul de știri Realitatea.md și platforma rlive.md unde găsiți toate evenimentele publice din Republica Moldova, cele mai importante evenimente de peste hotare, precum și transmisiuni de pe planeta Marte.

 

Bani.md – despre oameni și banii lor.

Convingeți-vă! Urmăriți-ne și pe platformele

Nu uitați, suntem deschiși să vă ajutăm să obțineți cât mai rapid la realizări personale și profesionale. 

Scrieți-ne în adresa redacției ce aveți de zis unei lumi întregi.

Contact@bani.md.

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 08:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 08:53 // Actual //  Lupu Eduard

Începerea invaziei lui Putin din Ucraina acum peste 780 de zile a fost urmată de impunerea a mai multor pachete de sancțiuni de către Occident contra Kremlinului. Acum însă, Statele Unite și Marea Britanie lovesc ”diamantele” Moscovei, interzicând comerțul cu aluminiu, cupru și nichel rusesc la Bursele din Londra și Chicago.

Mișcarea americano-britanică îl face pe Putin să stea cu mâna întinsă la Shanghai, un oraș cu 24 de milioane de locuitori și să cerșească ajutorul Chinei, pentru a face comerț cu aceste metale, fiind singura bursă unde mai sunt acceptate astfel de produse din Rusia, potrivit IntelliNews.

Bursa de Metale din Londra (LME) și Bursa Mercantilă din Chicago (CME) au blocat comerțul cu aluminiu, cupru și nichel produse de Rusia, a anunțat guvernul Regatului Unit pe 12 aprilie 2024.

Mișcarea va conduce Rusia mai adânc în îmbrățișarea Chinei, deoarece în Shanghai există acum singura bursă majoră de mărfuri care încă acceptă și comercializează metale rusești.

Pentru a atenua riscul de instabilitate a pieței, guvernul a spus că noile măsuri vor scuti stocurile existente de metal rusesc pe cele două burse. Aceste acțiuni pot fi în continuare tranzacționate și retrase fără restricții, oferind continuitate participanților pe piață. Interdicția din Marea Britanie nu este de așteptat să afecteze prețurile pe termen scurt, deoarece există stocuri mari de metal rusesc în depozitele LME.

Această mișcare, parte a interdicțiilor existente, urmărește să intensifice restricțiile asupra exporturilor interzise de metale rusești, reducând astfel o „sursă crucială de venituri pentru Kremlin”, a spus Regatul Unit.

Principalele metale rusești ale grupului de titan sau platină au fost excluse de la interdicție, deoarece Rusia rămâne un furnizor important al ambelor metale greu de găsit pe piața mondială.

LME, într-un comunicat separat, și-a afirmat angajamentul de a se alinia la sancțiunile și tarifele relevante și a anunțat că va colabora cu LME Clear pentru a implementa sancțiuni atât pentru operațiunile sale, cât și pentru cele ale participanților săi pe piață.

Exporturile de metale din Rusia s-au prăbușit

Orientările publicate de LME au subliniat impactul legislației britanice și al licențelor comerciale asupra comerțului rusesc cu metale. Mai exact, ei au clarificat că, în temeiul pachetului de sancțiuni modificat, achiziția de mandate rusești emise înainte de 13 aprilie 2024 ar fi permisă. Cu toate acestea, metalul produs după această dată ar fi supus interdicției.

LME a anunțat o suspendare imediată a justificării metalului relevant produs la sau după 13 aprilie, asigurând respectarea sancțiunilor, facilitând în același timp participarea continuă la procesul zilnic de decontare.

LME a anunțat, de asemenea, o suspendare privind plasarea în mandat a metalului produs de anumite mărci afectate în depozitele listate de LME la nivel global, cu excepția cazului în care proprietarul metalului ar putea stabili cu dovezi documentare clare că metalul a fost produs înainte de 13 aprilie.

Metalele aduc cel mai mare venit din exporturi din Rusia, după energie, contribuind cu 15 miliarde de dolari în 2023. Valoarea exporturilor de metale ale Rusiei a scăzut de la invazia Ucrainei de acum doi ani, scăzând cu 10 miliarde de dolari în 2023, de la 25 de miliarde de dolari în 2022, din cauza sancțiunilor.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a aprobat acțiunea vizată, subliniind rolul acesteia în reducerea câștigurilor Rusiei, protejând în același timp aliații de repercusiuni adverse.

Marea Britanie și-a anunțat pentru prima dată intenția de a interzice metalele rusești în mai 2023 și a continuat cu legislația introdusă în decembrie pentru a interzice direct importurile de metale rusești. De asemenea, SUA au impus taxe vamale asupra diferitelor importuri de metale din Rusia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău