Bine ai venit pe noul bani.md! Aici sunt toți oamenii și banii lor. Vii și tu?

17 Apr. 2021, 11:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
17 Apr. 2021, 11:46 // Actual //  Otilia Cotruța

Vrem bani. Vrem mai mulți bani. Vrem să știm totul despre bani.

Ești și tu printre noi?

Atunci, bine ai venit pe www.bani.md!

Bani.md a crescut, iar noi am investit în noua platformă pentru ca navigarea să fie mai comodă, pentru că a arăta bine ajută mult în afaceri, pentru că accesul la bani este important, iar oamenii sunt cea mai mare valoare a oricărei societăți și afaceri.

Pentru noua platformă Bani.md, am implementat tehnologii moderne și algoritmi inteligenți, pentru a transmite mai rapid și mai clar mesajele ce te vor ajuta să avansezi în scopurile personale și profesionale. 

Am păstrat libertatea și deschiderea de a promova afacerile și inițiativele care duc spre beneficiul economic al mediului de afaceri și a Republicii Moldova.

O facem prin educație financiară și de business, interviuri, analize economice, investigații și știri de actualitate, pentru că în secolul 21 a cunoaște e mai important decât a avea. Chiar dacă Republica Moldova învață greu cum să evite crizele și face prea puțin pentru a deveni un exemplu de dezvoltare economică în regiune și pe continentul European, are oameni cu minți ilustre, care pot forma o comunitate puternică a oamenilor de afaceri, consultanți, profesioniști.

Experiența acestor oameni, dar și ideile lor, ne inspiră încrederea că totul este posibil. Actual rămâne să realizăm efortul necesar pentru a crea condiții favorabile pentru a ne dezvolta „acasă”. În orice țară și societate, economia are nevoie de bani și afaceri pentru dezvoltare. Băncile și finanțele trebuie să funcționeze corect, în beneficiul cetățenilor și a țării. Au bani și de asta reușesc, spuneți voi. Ei bine, noi suntem de părerea că relația este inversă: au reușit și acum au bani. Majoritatea, muncesc mult și de asta își pot permite o viață de lux, odihnă și să facă ceea ce își doresc. Știm bine că cei care depun corect efort, obțin și rezultat.

Bani.md este unicul cotidian economic din Republica Moldova. Actualizat la zi cu informații economice din țară și de peste hotare, reprezintă vocea business-urilor, a oamenilor de afaceri, a profesioniștilor din diverse domenii, dar și ai oamenilor pe care îi ajutăm să nu-și irosească banii.

Curând vom veni și cu noi categorii de utilitate și servicii, pentru ca viața să fie mai ușoară, iar banii din portmoneu să fie cheltuiți rațional.

Portalul de știri economice bani.md a fost lansat în anul 2014 și este parte a grupului Realitatea care astăzi include televiziunea de transmisiuni în direct – RLIVE TV, portatul de știri Realitatea.md și platforma rlive.md unde găsiți toate evenimentele publice din Republica Moldova, cele mai importante evenimente de peste hotare, precum și transmisiuni de pe planeta Marte.

 

Bani.md – despre oameni și banii lor.

Convingeți-vă! Urmăriți-ne și pe platformele

Nu uitați, suntem deschiși să vă ajutăm să obțineți cât mai rapid la realizări personale și profesionale. 

Scrieți-ne în adresa redacției ce aveți de zis unei lumi întregi.

Contact@bani.md.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 18:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Sept. 2021, 18:55 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Primii 1% dintre câştigătorii americani evită impozite de aproximativ 163 miliarde de dolari în fiecare an, au declarat cercetătorii de la Departamentul Trezoreriei într-un raport publicat miercuri, scrie Business Insider.

Acest lucru contează pentru aproximativ 28% din totalul decalajului fiscal din SUA, o măsurare a impozitelor datorate în comparaţie cu impozitele colectate. Decalajul total este de aproximativ 600 de miliarde de dolari anual şi va aduce guvernului pierderi de venituri de 7 trilioane de dolari în următorul deceniu, a declarat departamentul.

O mare parte a disparităţii este determinată de capacitatea americanilor bogaţi de a se proteja de plata impozitelor. Contribuabilii cu venituri mai mari pot recurge la contabili, pregătitori de impozite sau alte servicii pentru a-şi reduce datoria fiscală reală. Aceşti americani ştiu, de asemenea, că guvernul are puţine resurse pentru a contracara o astfel de evaziune, scrie Ziarul Financiar.

Această practică contribuie la alimentarea inegalităţilor economice din întreaga ţară, au declarat reprezentaţii departamentului. Exacerbând decalajul fiscal, americanii bogaţi îi obligă pe parlamentari să aleagă între deficitele bugetare mai mari sau majorările fiscale pentru a putea finanţa programele sociale. Ambele opţiuni sunt din punct de vedere istoric nepopulare şi tind să împiedice Congresul să susţină indemnizaţiile de şomaj, timbrele alimentare şi cheltuielile legate de infrastructură.

Administraţia Biden are un plan pentru a opri decalajul fiscal. Totuşi, convingerea Congresului de a acţiona rămâne o luptă dură.

Casa Albă încearcă să consolideze aplicarea impozitelor pentru a compensa o parte din costul propunerii sale de infrastructură de 3,5 trilioane de dolari. Trezoreria estimează că investiţia  de 80 de miliarde de dolari propusă de Biden pentru IRS (Internal Revenue Service) ar putea aduce încă 700 de miliarde de dolari în decurs a 10 ani.

Finanţarea lui Biden ar pune, de asemenea, un accent mai mare pe decalajele fiscale ale celor mai bogaţi americani. Numărul agenţilor dedicaţi combaterii evaziunilor fiscale a scăzut cu 35% în utlimul deceniu, potrivit Trezoreriei. Bugetul IRS a scăzut cu 20%, în timp ce auditurile au scăzut cu 42% din 2010 până în 2017. Potrivit unei fişe informative de la Casa Albă, din 2011 până în 2018 a existat o scădere cu 80% a ratei de audit pentru cei care câştigă peste 1 milion de dolari pe an.

Măsura de evaziuni fiscale a americanilor bogaţi ar putea fi chiar mai mare decât estimările Trezoreriei. Charles Retting, comisar IRS, a declarat că decalajul fiscal ar putea depăşi 1 trilion de dolari.

Aşteptările din reforma IRS ar putea depăşi estimările iniţiale. Casa Albă a solicitat, de asemenea, utilizarea informaţiilor de la instituţiile financiare pentru a impune impozitele pe venit. Creşterea bugetului IRS şi extinderea setului de instrumente ar putea genera până la 1,6 trilioane de dolari în venituri fiscale neîncasate în următorul deceniu, a declarat Trezoreria, mai mult decât dublul jackpotului de 700 de miliarde de dolari estimat de adminsitraţia Biden.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală