Bine ai venit pe noul bani.md! Aici sunt toți oamenii și banii lor. Vii și tu?

17 Apr. 2021, 11:46
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
17 Apr. 2021, 11:46 // Actual //  MD Bani

Vrem bani. Vrem mai mulți bani. Vrem să știm totul despre bani.

Ești și tu printre noi?

Atunci, bine ai venit pe www.bani.md!

Bani.md a crescut, iar noi am investit în noua platformă pentru ca navigarea să fie mai comodă, pentru că a arăta bine ajută mult în afaceri, pentru că accesul la bani este important, iar oamenii sunt cea mai mare valoare a oricărei societăți și afaceri.

Pentru noua platformă Bani.md, am implementat tehnologii moderne și algoritmi inteligenți, pentru a transmite mai rapid și mai clar mesajele ce te vor ajuta să avansezi în scopurile personale și profesionale. 

Am păstrat libertatea și deschiderea de a promova afacerile și inițiativele care duc spre beneficiul economic al mediului de afaceri și a Republicii Moldova.

O facem prin educație financiară și de business, interviuri, analize economice, investigații și știri de actualitate, pentru că în secolul 21 a cunoaște e mai important decât a avea. Chiar dacă Republica Moldova învață greu cum să evite crizele și face prea puțin pentru a deveni un exemplu de dezvoltare economică în regiune și pe continentul European, are oameni cu minți ilustre, care pot forma o comunitate puternică a oamenilor de afaceri, consultanți, profesioniști.

Experiența acestor oameni, dar și ideile lor, ne inspiră încrederea că totul este posibil. Actual rămâne să realizăm efortul necesar pentru a crea condiții favorabile pentru a ne dezvolta „acasă”. În orice țară și societate, economia are nevoie de bani și afaceri pentru dezvoltare. Băncile și finanțele trebuie să funcționeze corect, în beneficiul cetățenilor și a țării. Au bani și de asta reușesc, spuneți voi. Ei bine, noi suntem de părerea că relația este inversă: au reușit și acum au bani. Majoritatea, muncesc mult și de asta își pot permite o viață de lux, odihnă și să facă ceea ce își doresc. Știm bine că cei care depun corect efort, obțin și rezultat.

Bani.md este unicul cotidian economic din Republica Moldova. Actualizat la zi cu informații economice din țară și de peste hotare, reprezintă vocea business-urilor, a oamenilor de afaceri, a profesioniștilor din diverse domenii, dar și ai oamenilor pe care îi ajutăm să nu-și irosească banii.

Curând vom veni și cu noi categorii de utilitate și servicii, pentru ca viața să fie mai ușoară, iar banii din portmoneu să fie cheltuiți rațional.

Portalul de știri economice bani.md a fost lansat în anul 2014 și este parte a grupului Realitatea care astăzi include televiziunea de transmisiuni în direct – RLIVE TV, portatul de știri Realitatea.md și platforma rlive.md unde găsiți toate evenimentele publice din Republica Moldova, cele mai importante evenimente de peste hotare, precum și transmisiuni de pe planeta Marte.

 

Bani.md – despre oameni și banii lor.

Convingeți-vă! Urmăriți-ne și pe platformele

Nu uitați, suntem deschiși să vă ajutăm să obțineți cât mai rapid la realizări personale și profesionale. 

Scrieți-ne în adresa redacției ce aveți de zis unei lumi întregi.

Contact@bani.md.

Realitatea Live

10 Nov. 2024, 09:19
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
10 Nov. 2024, 09:19 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

La Kremlin se discută posibilitatea de a unifica cele mai mari companii petroliere din Rusia într-o singură mega-structură națională, potrivit unor surse citate de The Wall Street Journal (WSJ). Conform informațiilor, planul ar presupune absorbția companiilor Lukoil și Gazprom Neft de către Rosneft.

Dacă această fuziune va avea loc, controlul președintelui Vladimir Putin asupra piețelor energetice globale și economiei militare a Rusiei s-ar întări semnificativ. Noua structură ar putea deveni al doilea cel mai mare producător de petrol din lume, după gigantul saudit Aramco, extrăgând aproape de trei ori mai mult petrol decât cel mai mare producător american, Exxon Mobil. Aceasta ar oferi Rusiei un avantaj strategic pentru a negocia prețuri favorabile cu cumpărători precum India și China, notează WSJ.

Sursele WSJ menționează că discuțiile privind această fuziune au loc de câteva luni, deși nu s-a luat încă o decizie finală, iar planurile ar putea fi schimbate. Însă dorința lui Putin de a consolida sectorul energetic în sprijinul eforturilor militare este evidentă, acesta dorind să creeze un gigant energetic capabil să concureze cu Arabia Saudită, în ciuda scăderii cererii de petrol pe fondul tranziției către surse de energie mai ecologice.

Petrolul și gazele sunt sursele principale de venituri pentru economia Rusiei, reprezentând aproximativ o treime din bugetul federal și întărind poziția lui Putin pe scena internațională. Succesul Rusiei în menținerea stabilității economice în fața sancțiunilor occidentale se datorează în mare parte unei industrii petroliere puternice, subliniază WSJ. Potrivit surselor, la Moscova se speră că noua companie unificată va putea rezista mai bine presiunilor sancțiunilor occidentale, care au îngreunat exporturile, lansarea de noi proiecte și procesul de decontări financiare. Deși negocierile privind fuziunea au început în contextul războiului din Ucraina, ele sunt orientate și spre pregătirea Rusiei pentru o eventuală încălzire a relațiilor economice cu Occidentul după încheierea conflictului, precizează sursele.

Între timp, reprezentanții Rosneft au declarat pentru WSJ că informațiile despre o astfel de fuziune nu sunt reale. De asemenea, Lukoil a afirmat că nici conducerea, nici acționarii companiei nu discută despre o posibilă fuziune. Nu au fost obținute comentarii din partea Gazprom Neft sau Gazprom, iar Kremlinul a menționat că nu deține informații pe acest subiect.

În același timp, veniturile bugetului federal al Rusiei din sectorul petrolului și gazelor au scăzut în octombrie 2024 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit Ministerului Finanțelor, încasările au fost de 1,212 trilioane de ruble, în timp ce în octombrie 2023 acestea erau de 1,635 trilioane de ruble. Principala cauză a scăderii este reducerea prețului la petrol. În octombrie, taxele au fost calculate pe baza unui preț de 63,57 USD per baril pentru țițeiul Urals, comparativ cu 83,18 USD cu un an înainte, ceea ce reprezintă o scădere de aproape 30%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău