Cozi interminabile și personal nepoliticos: cele mai proaste 10 aeroporturi din lume

31 Mai 2022, 09:03
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
31 Mai 2022, 09:03 // Slider //  bani.md

Europa are opt dintre cele mai proaste zece aeroporturi din lume, potrivit unui sondaj al German AirHelp, care evaluează experiența vizitatorilor pe baza a trei criterii: punctualitatea zborurilor și a serviciilor aeroportuare (60% din punctaj), calitatea serviciilor (20%) și calitatea alimentelor și a magazinelor (20%), scriu grecii de la Money Review.

Cel mai bun aeroport din lume a fost desemnat Aeroportul Internațional Qatar, cu 8,39/10. Pe de altă parte, pe baza experiențelor centralizate de la vizitatori, acestea sunt cele mai proaste zece aeroporturi din lume:

  • 10. Gatwick (Londra, Marea Britanie)

Scor general: 6,62 / 10. Este al doilea aeroport ca mărime din Marea Britanie și mulți vizitatori se plâng că este exagerat de aglomerat, dar și zgomotos. Unii se plâng și că are „infrastructură groaznică” pentru copii.

  • 9. Billy Bishop (Toronto, Canada)

Scor general: 6,5 / 10. Al nouălea aeroport ca mărime din Canada a deservit 282.000 de pasageri în 2021. Deși se află sus în lista AirHelp cu cele mai proaste aeroporturi din lume, are recenzii destul de bune pe Skytrax.

  • 8. Porto (Porto, Portugalia)

Scor general: 6,46 /10. Al doilea aeroport ca mărime din Portugalia a deservit cel puțin 13 milioane de persoane în 2019. Și în cazul acestui aeroport, se pare că părerile diferă. De exemplu, un pasager spune că este unul dintre cele mai bune aeroporturi din Europa, în timp ce altul se plânge de calitatea mâncării și de cozile extrem de lungi.

  • 7. Orly (Paris, Franța)

Scor general: 6,37 / 10. Al doilea aeroport ca mărime din Paris înregistrează o mulțime de vizitatori nemulțumiți și punctaje foarte scăzute și pe Skytrax. Un pasager l-a descris drept „cel mai prost aeroport ce a existat vreodată”, în timp ce altul s-a plâns că a avut o așteptare atât de „lentă și lungă” încât a pierdut zborul.

  • 6. Manchester (Manchester, Regatul Unit)

Scor general: 6,26 / 10. Al treilea aeroport ca mărime din Marea Britanie, deși are un rating decent la servicii și magazine, pierde multe puncte la punctualitatea serviciilor. De altfel, unul dintre vizitatori afirmă că a așteptat mai bine de două ore pentru a-și ridica valiza.

  • 5. Aeroportul Internațional Malta (Malta, Malta)

Scor general: 6,05 / 10. Singurul aeroport al țării are un scor extrem de mic la punctualitate. Unii spun că aeroportul este prea mic pentru numărul de pasageri pe care îi deservește și că întârzierile sunt frecvente.

  • 4. Henri Coandă (București, România)

Scor general: 6,03 / 10. Cel mai mare aeroport al țării, care a deservit aproape 7 milioane de pasageri în 2021, are scoruri scăzute la toate cele trei criterii. Un pasager afirmă că personalul este „oarecum agresiv” și neprietenos. Un alt pasager spune că aeroportul poartă încă amprenta anilor 1960.

  • 3. Eindhoven (Eindhoven, Țările de Jos)

Scor general: 5,92 / 10. Despre al doilea cel mai mare aeroport din Olanda se spune că e prea mic și are „personal foarte nepoliticos”, potrivit unui pasager. O altă critică notează că aeroportul este ca un „grajd”, deoarece pasagerii sunt rugați să aștepte într-un spațiu deschis.

  • 2. Aeroportul Internațional Kuweit (Kuweit City, Kuweit)

Scor general: 5,78 / 10. Aeroportul a deservit cel puțin 15 milioane de vizitatori în 2019 și are un punctaj foarte scăzut la punctualitate. Unii pasageri s-au plâns de mirosul incintei, dar și de comportamentul neprofesionist al angajaților.

  • 1. Lisbon Humberto Delgado (Lisabona, Portugalia)

Scor general: 5,76 / 10. Este al 16-lea cel mai mare aeroport din Europa și a deservit 31 de milioane de pasageri în 2019. Mulți se plâng de cozile de la controlul pașapoartelor (până la șase ore de așteptare pentru unii), de aceea are punctaj foarte scăzut la punctualitate.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

02 Iul. 2025, 15:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
02 Iul. 2025, 15:05 // Actual //  Ursu Victor

Balaji Srinivasan, un antreprenor și investitor indiano-american, a inițiat o școală pentru specialiști în tehnologie, care durează trei luni, pe o insulă privată lângă Singapore, pe care a cumpărat-o anul trecut cu Bitcoin și vrea s-o transforme într-un stat pentru specialiști în tehnologie.

Acest program servește drept teren de testare pentru viziunea sa asupra unui „Network State” descentralizat, cu prioritate digitală. Școala are ca scop promovarea inovației, adoptarea criptomonedelor și libertatea individuală, acționând ca un pilot pentru viitoarele comunități autoguvernate.

Inițiativa face parte din efortul său mai larg de a crea o națiune descentralizată, digitală, cunoscută sub numele de „Network State”. Proiectul a fost dezvăluit printr-o postare pe Instagram de către utilizatorul Nick Peterson, care participă la „Network School” – școala de trei luni inițiată de Srinivasan. Peterson a descris locația ca fiind o insulă privată, ce va servi drept teren de testare pentru viziunea pe termen lung a lui Srinivasan, potrivit Economic Times.

Balaji Srinivasan este un antreprenor și investitor în tehnologie de origine indiană. A co-fondat Counsyl, a fost Chief Technology Officer la Coinbase și partener general la firma de capital de risc Andreessen Horowitz.

Născut din părinți medici care au emigrat din Tamil Nadu în Statele Unite, Srinivasan deține diplome de master și doctorat în Inginerie Electrică de la Universitatea Stanford.

Srinivasan lucrează la construirea a ceea ce el numește un „Network State” – o comunitate globală, digitală, descentralizată, formată din persoane cu valori și scopuri comune. Aceste comunități sunt construite în jurul inovației, criptomonedelor, libertății individuale și progresului tehnologic.

Potrivit lui Srinivasan, scopul este de a „revigora democrația pentru era internetului” și de a promova „adevărul, sănătatea și prosperitatea” prin creștere personală, fizică și profesională. Valorile centrale ale inițiativei includ longevitatea, descentralizarea și educația.

Network School a fost lansată în septembrie 2024. Este concepută ca un program de trei luni, cu prezență fizică, pentru fondatori de startup-uri și persoane interesate de fitness. Școala acționează ca un pilot real pentru ambiția mai largă a lui Srinivasan de a dezvolta state de rețea care încep online și evoluează în comunități autoguvernate în lumea reală.

Într-o postare pe Substack publicată în august 2024, Srinivasan a dezvăluit că a achiziționat o insulă lângă Singapore pentru a lansa școala.

„Avem o insulă. Exact. Prin puterea Bitcoin, avem acum o insulă frumoasă lângă Singapore unde construim Network School”, a spus Srinivasan.

El a descris școala ca un loc pentru a dezvolta ceea ce el numește „talentul ascuns al lumii”.

Network School este văzută ca primul pas către construirea unei baze fizice pentru viziunea statului lui Srinivasan. Succesul acestui program pilot ar putea determina cum și unde vor prinde contur astfel de comunități digitale în viitor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO