Guvernul Ucrainei: Rusia a pierdut foarte mulţi soldaţi. Cadavrele sunt într-o fabrică de carne transformată în morgă

10 Iun. 2022, 17:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Iun. 2022, 17:06 // Actual //  Lupu Eduard

Ucraina susţine că armata rusă a pierdut atât de mulţi soldaţi încât a rămas fără spaţiu de stocare a morţilor în oraşul ocupat Melitopol, a raportat Business Insider.

Un comunicat de presă al diviziei de informaţii a ministerului ucrainean al apărării afirma joi că ruşii caută „frigidere suplimentare” pentru a depozita cadavrele soldaţilor morţi, după ce aceştia au rămas fără spaţiu într-o fabrică de ambalare a cărnii devenită morgă.

„Administraţia de ocupaţie a oraşului Melitopol caută urgent congelatoare şi frigidere industriale suplimentare. Se ştie că uzina de ambalare a cărnii din oraş, care a fost transformată în morgă, este deja complet plină cu cadavrele ocupanţilor ucişi”, se arată în declaraţia ministerului ucrainean al apărării.

Guvernul Ucrainei susţine că ministerul rus a început reutilizarea fabricii de ambalare a cărnii pe 6 iunie, transformând-o în morgă. Conform ucrainenilor, proprietarii fabricii de ambalare a cărnii au fost informaţi că vor trebui să predea instalaţia gratuit pentru a păstra cadavrele ruşilor căzuţi.

Potrivit oficialilor ucraineni, cadavrele ruseşti sunt aduse la uzina de ambalare a cărnii din afara oraşului Melitopol. Ucrainenii au spus că aceşti soldaţi au murit probabil în lupte aprige în apropierea oraşelor Polohy şi Huliaipole din regiunea de sud-est Zaporizhzhia.

„Aceste evenimente sunt asociate cu pierderi grele ale ocupanţilor”, a scris Ministerul Apărării ucrainean. „În plus, păstrarea pe termen lung a cadavrelor celor ucişi se datorează intenţiilor conducerii ruse de a ascunde amploarea reală a pierderilor de electoratul rus”.

Această informaţie oferită de guvernul ucrainean vine la doar o săptămână după ce Putin a ordonat ca peste 134.500 de recruţi să se alăture armatei ruse.

Forţele ruse au ocupat Melitopolul în februarie. De atunci a fost sub controlul Kremlinului, deşi ruşii se confruntă cu o rezistenţă continuă din partea locuitorilor ucraineni ai oraşului.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău