10 alimente pe care nu ar trebui să le păstrezi niciodată în frigider

20 Iun. 2022, 13:58
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
20 Iun. 2022, 13:58 // Au Bani //  MD Bani

Când vine vorba de fructe, legume și alte produse alimentare, primul nostru instinct poate fi să păstrăm totul în frigider pentru a încerca să le păstrăm proaspete cât mai mult timp posibil. Poți păstra mâncarea proaspătă și delicioasă și în afara frigiderului.

Roșii

Atmosfera rece și umedă din interiorul frigiderului poate afecta textura roșiilor tale înainte de a avea ocazia să le folosești. Doar asigură-te că le ferești de lumina directă a soarelui. Roșiile cherry sunt singurul soi care tind să reziste mult timp în frigider fără să devină moi prea repede.

Ceapă

Cele mai multe tipuri de ceapă (cum ar fi galbenă, albă și dulce) stă cel mai bine atunci când este păstrată la temperatura camerei, de preferință în cămară, ferită de lumina directă a soarelui și de căldura plitei sau a cuptorului. De asemenea, cel mai bine este să o depozitați separat, în loc să o puneți lângă alte legume sau fructe. După ce o ceapă este tăiată, bucățile rămase pot fi păstrate într-o pungă sau un recipient etanș la frigider.

Cartofi

Nu există absolut niciun motiv să păstrați orice fel de cartofi în frigider. Un loc răcoros și uscat este cel mai bun pentru ei. Depozitați-i într-o cămară, de preferință într-un coș sau o pungă de hârtie. Temperaturile scăzute tind să afecteze textura cartofilor prin descompunerea amidonului, transformându-i in legume nisipoase sau dulci.

Uleiul se solidifică în frigider

Ar trebui să fie de la sine înțeles. Fă asta o dată și probabil că nu o vei mai face a doua oară. Uleiurile precum cel de măsline, de avocado sau uleiul vegetal se îngroașă sau se solidifică la temperaturi scăzute, ceea ce nu este deloc ideal atunci când vine timpul să vă apucați de gătit.

Banane

Pentru ca o banană să aibă cel mai bun gust, trebuie păstrată la temperatura camerei, mai ales dacă necesită mai multă coacere. Fii conștient de faptul că bananele pot face ca fructele din apropiere să se coacă mai repede, așa că organizează-le în consecință.

Cafea

Cafeaua trebuie ținută departe de orice umiditate, pentru ca nu cumva să fie supusă mucegaiului sau să strice aroma înainte de a avea șansa de a o prepara. Păstrați-o într-un recipient ermetic pe blat sau în cămară. Au existat multe dezbateri despre păstrarea boabelor de cafea în congelator înainte de măcinare pentru a spori aroma, dar funcționează numai dacă boabele sunt sigilate corect într-un recipient etanș.

Mierea se cristalizează mai repede în frigider

Temperaturile scăzute pot face ca mierea să se cristalizeze mai repede decât atunci când este depozitată într-un loc întunecat și răcoros, cum ar fi o cămară. Rețineți că, în timp, mierea se va cristaliza întotdeauna în cele din urmă.

Pâine

În timp ce s-a spus că frigiderul ajută la prevenirea mucegaiului pe pâine, umiditatea frigiderului trage umezeala din ea, lăsându-vă feliile uscate. În schimb, o poți păstra în congelator pentru a o dezgheța și a prăji oricând dorești.

Avocado

Frigiderul va încetini procesul de coacere al fructului avocado, așa că, dacă nu ai prea multe avocado pentru utilizarea ta săptămânală, păstrează-l afară la temperatura camerei. Temperatura rece întărește, de asemenea, textura unui avocado copt, care ar putea să nu fie ideal pentru unii când vine timpul mesei. Odată tăiat, păstrează toate jumătățile într-o pungă sau într-un recipient în frigider.

Usturoi

Această legumă se păstrează cel mai bine împreună cu ceapa și cartofii în cămara rece și întunecată, până când îl folosești. Odată tăiat, îl poți păstra în frigider.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău