„Tabăra de antreprenoriat” la Cahul! Tinerii din sudul țării vor învăța cum să creeze și să administreze o afacere

05 Iul. 2022, 14:25
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
05 Iul. 2022, 14:25 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Elevi și studenți cu vârstele cuprinse între 16 și 25 de ani vor putea participa, începând cu 11 iulie, la „Tabără de antreprenoriat”, în cadrul căreia vor învăța totul despre cum să inițieze și să administreze o afacere. Aceasta se va desfășura timp de patru zile și va avea loc în incinta Universității de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul.

Din motiv că adesea nu cunosc detaliile juridice, riscurile, dar și oportunitățile, tinerii din regiunea de sud a țării ezită să creeze o afacere. Pentru a le oferi toată informația de care au nevoie, EU4 Moldova: Startup City Cahul organizează „Tabăra de antreprenoriat”, în cadrul căreia specialiștii din domeniu vor oferi cunoștințele necesare tinerei generații, începând de la dezvoltarea unei idei de business și terminând cu promovarea unei afacerii.

Astfel, tinerii vor afla mai multe despre formele de organizare a unei afaceri, tipurile de semnături și ștampile, înregistrarea unei afaceri, interacțiunea antreprenorului cu FISC-ul și băncile, precum și despre angajare, buget și instrumentele de evidență contabilă.

Totodată, participanții la „Tabăra de antreprenoriat” vor învăța să definească grupul de consumatori țintă, să prevadă necesitățile și așteptările acestuia, să se poziționeze pe piață și să promoveze afacerea.

Cursurile vor pune accent în special pe integrarea tehnologiilor informaționale în afaceri prin digitalizarea proceselor de producție, includerea instrumentelor digitale în relația cu clienții și utilizarea acestora în procesele conexe ale afacerii (administrare, e-Gov, FISC, facturi).

În cadrul întâlnirilor cu antreprenorii din regiune, participanții vor avea posibilitatea să adreseze întrebări directe despre activitatea acestora, precum și despre administrarea afacerii .

Înregistrarea la „Tabără de antreprenoriat” se face prin completarea FORMULARULUI. Contribuția participanților este de 100 de lei.

Startup City Cahul, proiect implementat de ATIC cu asistența financiară a UE și în parteneriat cu Ambasada Suediei, sprijină, în special, dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriatul, ocuparea forței de muncă în întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei și oferă oportunități de studiu tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM).

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău