Bordul Grupului de presă Realitatea anunță un nou Redactor șef REALITATEA

20 Iul. 2022, 11:27
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
20 Iul. 2022, 11:27 // Actual //  MD Bani

Grupul de presă REALITATEA anunță numirea dnei Valentina Canașina în funcția de redactor-șef și membră a bordului. Numirea dnei Valentina Canașina în funcția de redactor-șef REALITATEA este ca urmare a schimbărilor în structura de management a grupului, după retragerea din domeniul mass media pentru o perioadă nedeterminată a fostului redactor-șef, dl Petru Cosoi.

Doamna Valentina Canașina are o experiență de 15 ani în televiziune, online și comunicare, timp în care a început de la reporter de teren, până la coordonarea multilaterală a producțiilor TV și online.

Valentina Canașina, redactor-șef REALITATEA:

„Pentru mine este o onoare să fiu numită în funcția de redactor-șef al grupului REALITATEA. Alături de o echipă profesionistă vom construi în continuare o instituție media și mai puternică. Astăzi, oamenii își doresc să citească știri echilibrate şi diverse, ceea ce găsim tot mai greu, deoarece este foarte multă informație neverificată sau prezentată dintr-un anumit punct de vedere. Grupul REALITATEA va avea o coordonare bazată pe valorile jurnalistice, promovând știri obiective, imparțiale și independente.”

Bazându-ne pe experiența și dedicația oferite domeniului mass media și profesiei de jurnalist, ne bucurăm să-i încredințăm dnei Valentina Canașina această mare responsabilitate. Odată cu numirea în această funcție responsabilă, dna Valentina Canașina devine membru al Bordului REALITATEA și va face parte din echipa managementului de conținut, fiind susținută de către dl Sergiu Scobioală, producătorul general al grupului, precum și de echipa managementului de business, reprezentată de către dna Otilia Cotruța, Directoare executivă, dna Cristina Moșneaga-Barbaruc, Administratoare și dl Dumitru Țîra, fondatorul REALITATEA.

Exprimăm convingerea că energia profesională și capacitatea de lucru deosebită ale Valentinei Canașina, cu siguranță vor contribui la avansarea la un nou nivel de dezvoltare ale platformelor realitatea.md, bani.md, rupor.md, rlive.md, moldovalive.md și a televiziunii RLIVE TV.

Această decizie vine în contextul saltului de consolidare și dezvoltare a grupului Realitatea pe parcursul anilor 2021 și 2022, realizat prin dublarea audienței, lansarea primei televiziuni de transmisiuni în direct – RLIVE TV, precum și ale noilor platforme rupor.md în limba rusă și moldovalive.md în limba engleză.

Urăm mult succes dnei Valentina Canașina în acest pas responsabil în cariera sa.

Vă mulțumim că ne citiți și ne apreciați, ceea ce ne determină să fim și mai buni în fiecare zi.

Realitatea este un grup de presă electronică din Republica Moldova, independent, lansat în anul 2014, care operează cinci platforme online și o televiziune, și anume:

Realitatea.md – portal de știri în limba română

Bani.md – portal de știri economice în limba română

Rupor.md – portal de știri în limba rusă

Moldovalive.md – portal de știri despre Moldova, în limba engleză

Rlive.md – platforma de transmisiuni live

RLIVE TV – prima televiziune de transmisiuni live.

Platformele de știri realitatea.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md și rlive.md acumulează peste 2.000.000 vizitatori unici pe lună și peste 5.000.000 accesări pe lună, având peste 200.000 abonați pe rețelele sociale (Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Twitter, TikTok și Ok).

RLIVE TV este prima televiziune de transmisiuni live ale evenimentelor de interes public și comerciale. RLIVE TV este distribuită la nivel național, prin intermediul celor mai mari rețele de cablu și IPTV, acumulând peste 80% din acoperirea pe țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuită online de 12 portaluri de știri din Moldova și 1 din România, acumulând peste 1,5  milioane de vizitatori unici pe lună.

Pentru anul 2022, grupul de presă Realitatea se va concentra asupra creșterii și consolidării audienței pe toate platformele operate, va dezvolta și extinde grila RLIVE TV și curând va lansa un nou portal de lifestyle.

Realitatea Live

05 Mai 2024, 11:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Mai 2024, 11:48 // Actual //  Lupu Eduard

Banca turcă DenizBank, care este una dintre cele mai mari instituții de credit din țară, practic a încetat să mai deschidă conturi pentru cetățenii ruși de la începutul anului 2024, scrie RBC, citând doi intermediari care îi ajută pe ruși să obțină carduri de la băncile turcești.

„Din zece cereri de deschidere a unui cont, doar una primește aprobare. Este imposibil să deschizi un cont chiar și cu un permis de ședere și înregistrare în Turcia”, a descris situația unul dintre intermediari, Serghei Ovsyannikov. El a adăugat că DenizBank face acum excepții doar pentru clienții cu un depozit mare de 100 de mii de dolari și mai mult.

Problema a fost confirmată de partenerul de conducere al Lenar Wealth Management, Lenar Rakhmanov, care lucrează la Istanbul. Potrivit acestuia, probabilitatea ca un rus să deschidă un cont este influențată de „calibrul clientului” și de acordurile personale cu o anumită sucursală bancară.

A avea un permis de ședere și înregistrarea locală nu garantează deschiderea unui cont la DenizBank, confirmă un alt intermediar, Elena Chernysheva. Ea notează că cetățenii ruși, având în mână un pachet complet de documente necesare, le va fi mai ușor să contacteze o altă bancă în aceste scopuri.

La sfârșitul anului trecut, președintele american Joe Biden a semnat un decret care introduce restricții împotriva băncilor străine pentru a ajuta persoanele fizice și juridice ruse să eludeze sancțiunile și pentru a asista în aprovizionarea industriei ruse de apărare. După aceasta, o serie de instituții de credit străine au înăsprit condițiile pentru deservirea rușilor, iar cetățenii ruși au început, de asemenea, să aibă dificultăți în efectuarea plăților și transferurilor.

După invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia și sancțiunile ulterioare, unele țări, inclusiv Turcia, au început să ajute Moscova să reexporte mărfuri. Potrivit unor surse familiare cu Financial Times, agențiile de informații ruse au depus „efort și timp considerabil” pentru a găsi modalități de a evita sancțiunile și controalele la export, iar intermediarii financiari au început să participe la astfel de operațiuni „intenționat sau neintenționat”.

Partenerul Pen & Paper, Kira Vinokurova, consideră că refuzurile de a deschide conturi sunt cauzate de riscurile pentru bănci de a fi supuse sancțiunilor, deoarece accesul indivizilor ruși la sistemul financiar global poate fi privit ca o contribuție la sectorul financiar rus. În plus, crește riscul introducerii unor măsuri restrictive de asistență pentru eludarea sancțiunilor anti-ruse.

„Prin deschiderea unui cont pentru persoane ruse, băncile turce trebuie să cheltuiască resurse suplimentare pentru verificarea tranzacțiilor din punctul de vedere al participării persoanelor sancționate sau al implementării activităților interzise din punctul de vedere al sancțiunilor occidentale”, spune Vinokurova, menționând că Rusia este acum „o jurisdicție cu un risc crescut de sancțiuni”.

Cerințele de deservire a rușilor de către băncile turcești vor deveni mai stricte în viitor din cauza presiunii tot mai mari de sancțiuni, dar este puțin probabil ca băncile turce să abandoneze complet noii clienți ruși, avocatul este sigur: „Unul dintre principiile regimurilor de sancțiuni ale Jurisdicțiile occidentale sunt în centrul măsurilor pe anumite persoane, sectoare, bunuri sau servicii, iar refuzul complet de a servi rușii este puțin probabil să fie încurajat de acestea.”

În luna mai anul trecut, vicepreședintele Băncii Rusiei, Alexey Guznov, a raportat problemele cu care se confruntă băncile rusești atunci când încearcă să deschidă conturi în țări „prietenoase” pentru a stabili un comerț ocolind dolarul, euro și alte valute mondiale. Înainte de aceasta, Banca Centrală a Federației Ruse a spus că băncile străine nu au răspuns propunerilor de parteneriat ale colegilor ruși, iar președintele Comitetului Dumei pentru Piața Financiară, Anatoli Aksakov, a spus că doar trei instituții de credit au reușit să deschidă. conturi de corespondent.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău