Philip Morris, producătorul de țigări IQOS și Marlboro, intenționează să părăsească Rusia înainte de sfârșitul anului

23 Iul. 2022, 12:52
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
23 Iul. 2022, 12:52 // Slider //  Lupu Eduard

Producătorul de tutun Philip Morris (care deține mărcile comerciale Marlboro, Parliament, Bond, Chesterfield și L&M) anunță că va părăsi piața rusă până la sfârșitul anului 2022. Acest lucru a fost anunțat într-un interviu acordat Bloomberg de către directorul executiv al companiei, Jacek Olczak, care sste citat de meduza.io.

„Lucrăm pentru a pune capăt prezenței noastre în Rusia, dar nu cred că acest lucru se va întâmpla în următorul trimestru. Presupun că până la sfârșitul anului vom putea părăsi Rusia”, a spus Olchak.

El a adăugat că piața rusă pentru Philip Morris este a șaptea ca mărime, iar cota de piață a companiei, potrivit acestuia, este de 27%. Olchak a menționat că a decis să părăsească Rusia din cauza dificultăților cu lanțurile de aprovizionare și tranzacțiile financiare.

În martie, Philip Morris a anunța că va reduce producția și va opri investițiile în Rusia. În iunie, The Wall Street Journal a raportat că productorul a încercat să-și vândă afacerea din Rusia din luna martie și că este în discuții cu furnizorii interesați să cumpere.

Philip Morris este reprezentat în Rusia din 1977, când țigările Marlboro au început să fie produse în cinci orașe ale Rusiei, inclusiv Moscova. Acum, producătorul are o fabrică în Sankt Petersburg și birouri de vânzări în aproximativ 100 de orașe. Pe lângă țigări, compania produce sisteme de încălzire a tutunului IQOS în Rusia. În Rusia sunt aproximativ 3.200 de angajați Philip Morris.

Universitatea Yale estimează că peste 1.000 de companii au decis să-și întrerupă operațiunile în Rusia după începerea invaziei ruse a Ucrainei în februarie.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

07 Mai 2024, 09:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Mai 2024, 09:43 // Actual //  Lupu Eduard

Rubla slabă și nerespectarea plafonului prețului petrolului au aproape dublat veniturile bugetului de petrol și gaze.

În aprilie, acestea s-au ridicat la 1,23 trilioane de ruble, a raportat Ministerul Finanțelor de la Moscova, inclusiv 1,05 trilioane de ruble — veniturile din petrol, calculate de Bloomberg. Veniturile din petrol și gaze au fost cu aproape 90% mai mari decât cu un an mai devreme, iar veniturile din petrol au fost de peste două ori mai mari decât în ​​aprilie 2023 (497 miliarde RUB).

Acesta este rezultatul creșterii prețului petrolului și al unui curs de schimb mai mic al rublei. În aprilie, taxele au fost plătite pe baza de 70,34 dolari pe baril de Urali și un curs de schimb de 91,7 ruble/dolar față de 48,67 dolari/baril și 70,09 ruble/dolar cu un an mai devreme. Totalul este de aproape 90%.

O astfel de creștere rapidă se datorează în mare măsură efectului de bază. Începutul anului trecut a fost catastrofal pentru buget: după introducerea unui plafon de preț, cotațiile Uralului au scăzut sub 50 de dolari pe baril, iar veniturile bugetului de petrol și gaze au scăzut cu aproape jumătate. După aceasta, autoritățile au limitat reducerea petrolului rusesc la referința Brent pentru calcularea taxelor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău