Maib lansează a doua ediție a programului de internship pentru studenții din întreaga țară

01 Aug. 2022, 16:47
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
01 Aug. 2022, 16:47 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

După succesul primei ediții a programului de internship „Stagii de practică cu remunerare” lansat de maib, compania dă start înscrierilor pentru cea de-a doua ediție, care promite a fi și mai captivantă, inovativă și bogată în oportunități pentru tineri. Proiectul se adresează studenților din toate localitățile țării, care au reușite academice bune și foarte bune și își doresc să înceapă o carieră într-o companie care se aliniază standardelor internaționale, dezvoltând sectorul bancar al țării și societatea.

Cea de-a doua ediție propune tinerilor stagii în cadrul a șase departamente ale băncii: Trezorerie, Planificare strategică și buget, Contabilitate și finanțe, Finanțe generale, Automatizarea și digitalizarea finanțelor și Resurse Umane. Programul de internship se va desfășura în subdiviziunile oficiului central al băncii din Chișinău. Cheltuielile de deplasare studenții și le vor acoperi de sine stătător.

Programul de internship maib include mai multe beneficii pentru studenţii înscrişi. Pe parcursul a șase luni, antrenați în activități câte 3 – 4 ore zilnic, studenții vor avea ocazia să participe la traininguri de dezvoltare profesională și personală, să genereze și să propună idei de dezvoltare și îmbunătățire a diferitor procese interne, să cunoască principiile activității în stil agile, precum și să aplice în practică cele mai valoroase cunoștințe pe care le-au acumulat pe parcursul anilor de studii.

Pe lângă faptul că vor participa la sesiuni de instruire, studenții au asigurată și o bursă lunară în valoare de 2000 lei, pe care o vor primi pe cardul bancar emis gratuit de maib. La fel, după finalizarea programului de internship, cei mai buni tineri vor avea posibilitatea de a se angaja cu program întreg sau redus, astfel încât să reușească să combine cu brio studiile universitare și jobul.

Înscrierile pentru cea de-a doua ediție a programului de internship sunt deja disponibile online pe site-ul www.student.maib.md și se vor desfășura până pe 15 septembrie inclusiv. În cadrul programului participă toate universitățile acreditate din țară și Centrul de Excelență în Economie și Finanțe, având posibilitatea să se înscrie:

  • studenții ultimului an de studii, ciclul I licenţă, studii cu frecvenţă la zi și redusă;
  • studenții anului I sau II de studii, program de masterat, studii cu frecvenţă la zi și redusă;
  • elevii ultimului an de studii la Centrul de Excelenţă în Economie şi Finanţe.

În perioada 16 – 25 septembrie, echipa de proiect a băncii va organiza interviuri cu studenții selectați. Pentru unele domenii de internship participanții vor avea de rezolvat o sarcină propusă de echipa de proiect.  Lista finală a celor care vor beneficia de un internship plătit la maib va fi comunicată pe 26 septembrie pe site-ul www.student.maib.md și pe paginile de social media. Finaliștii vor fi desemnați în baza reușitei academice, prezentării în cadrul interviului şi rezultatelor sarcinilor propuse spre realizare.

Încheierea programului de internship va fi încununată cu elaborarea şi prezentarea unor proiecte de grup. Cel mai bun proiect va fi prezentat echipei de management a  maib, cu posibilitatea de implementare ulterioară. Regulamentul programului de internship este disponibil aici.

Despre maib

Maib, banca comercială nr.1 în Republica Moldova, este în topul preferinţelor de angajare ale absolvenţilor universitari, conform studiului „Percepţia brandului angajatorului şi aspiraţiile de carieră ale absolvenţilor din Republica Moldova”. Totodată, maib este considerată de studenţii absolvenţi ai universităţilor din Republica Moldova cel mai bun angajator, fiind cel mai cunoscut brand de angajator din 12 companii propuse studenţilor spre alegere.

Maib încurajează an de an succesele studenţilor din Republica Moldova. Performanţele şi meritocraţia sunt înalt apreciate în cadrul proiectului „Burse pentru Viitorul Tău”, implementat în parteneriat cu Centrul de Informaţii Universitare, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. În ultimii 7 ani, maib a premiat peste 270 de tineri studioşi.

Din dorința de a pregăti generații tinere de specialiști pentru sectorul financiar-bancar al țării, oferindu-le posibilitatea să-și dezvolte o carieră de succes acasă, maib organizează lecții publice pentru studenții Academiei de Studii Economice din Moldova, în cadrul acordului de parteneriat lansat pentru implementarea în comun a unei serii de proiecte academice, de cercetare şi educaţionale.

P.

Realitatea Live

24 Nov. 2024, 10:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
24 Nov. 2024, 10:39 // Actual //  Ursu Victor

Ministerul Transporturilor începe demersurile pentru realizarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, parte a proiectului Autostrăzii Unirii –A 8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni (Frontieră Republica Moldova).

Pentru construirea Podului peste Prut, Guvernul va expropria 16 imobile proprietate privată din zona localității Golăiești (județul Iași) cu o suprafață totală de aproape 78.000 mp, respectiv trei terenuri care aparțin Statului: Administrația Națională Bazinală de Apă Prut-Bârlad (două terenuri) și Romsilva, notează economedia.ro.

Contractul pentru proiectarea și execuția Podului peste Prut de la Ungheni a fost semnat în septembrie cu Ness Proiect, iar lucrările ar putea începe din vara anului viitor după predarea proiectului tehnic.

,,Pentru prezentul proiect de act normativ este necesară asigurarea sumelor individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Pod peste Prut la Ungheni”, prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre, aflate pe raza localității Golăiești din județul Iași, care sunt în cuantum de 157,4 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții ,,Pod peste Prut la Ungheni’’, este necesar a fi expropriată o suprafață  de 77.168 mp, aferentă unui număr de 16 imobile proprietate privată. În acest sens se impune declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Pod peste Prut la Ungheni” -Proiect Hotărâre de Guvern.

Ansamblul de poduri care va face legătura între România (judeţul Iaşi) şi Republica Moldova (Raionul Ungheni) este format din două poduri paralele cu tablier mixt oţel-beton şi grindă continuă (un pod pentru fiecare sens de circulaţie).

În această vară, Guvernul a aprobat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru ca Podul peste Prut să nu ajungă muzeu, în lipsa legăturii la viitoarea Autostradă A 8 și la rețeaua de Drumuri Naționale. Astfel, Transporturile au găsit acum o variantă provizorie, de avarie, de a lega podul la infrastructura actuală. Podul urmează să fie conectat cu un Drum Județean (DJ 249) pe care CNAIR îl va moderniza și îl va ridica la profil de Drum Național. „conexiunea cu Drumul Județean este singura soluție pentru ca Podul să poată fi pus în circulație, a explicat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. „În cadrul proiectului de infrastructură de interes național „Ungheni RO-MD conexiune Pod Ungheni”, care urmează să asigure legătura cu Republica Moldova, este prevăzută și o componentă de modernizare a drumurilor județene DJ 248, DJ 249A, cât și a drumului comunal DC 8B, cu rol de descărcare temporară pentru podul Ungheni”, arată proiectul.

Următorul pod peste Prut cu 4 benzi între România și Republica Moldova va fi cel nou de la Albița.

Podul va fi construit de Ministerul Transporturilor/CNAIR, iar în 2022, Comisia Europeană a aprobat o finanțare nerambursabilă de 16,5 milioane euro (82 milioane lei) prin Programul Mobilitate Militară  „CEF-T-2022-MILMOB – CEF 2 Transport – Adaptarea rețelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civila-apărare”. Lungimea podului va fi de 260 de metri, drumul de legătură va avea 1 kilometru, iar proiectul include și amenajarea noului punct de frontieră. Principalele caracteristici prevăzute sunt:

– 261,20 m lungime pod nou peste Prut

– 2 benzi pe sens + trotuare

– 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II)

– 8 m lățime parte carosabilă

– 1 km lungime traseu

– 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură

– punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor Va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Podul Ungheni reprezintă o necesitate atât pentru România, cât și pentru Moldova, al cărui scop constă în sprijinirea relațiilor economice, sociale, dar și frățești dintre cele două părți. Va ajuta la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală