Râuri de lapte și miere pentru monarhii petrolieri din Golf! Venituri de 1,3 trilioane de dolari

19 Aug. 2022, 14:54
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
19 Aug. 2022, 14:54 // Actual //  bani.md

Statele bogate în energie din Orientul Mijlociu urmează să obţină venituri suplimentare din petrol de până la 1,3 trilioane de dolari în următorii patru ani, potrivit FMI, deoarece se bucură de o excepţie care va spori puterea de foc a fondurilor suverane ale regiunii, relatează Financial Times.

Proiecţiile FMI subliniază cum preţurile ridicate ale energiei, determinate de războiul Rusiei în Ucraina, susţin monarhiile absolute din Golf, în timp ce mare parte din restul lumii se luptă cu inflaţia în creştere şi temerile de recesiune.

Jihad Azour, directorul FMI pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, a declarat pentru Financial Times că, în raport cu aşteptările dinaintea războiului din Ucraina, exportatorii de petrol şi gaze din regiune, în special statele din Golf, „vor înregistra venituri suplimentare cumulate din petrol de 1,3 trilioane de dolari până în 2026. ”.

Golful găzduieşte unii dintre cei mai mari exportatori de petrol şi gaze din lume şi câteva dintre cele mai mari şi mai active fonduri SWF la nivel mondial. Acestea includ Fondul de Investiţii Publice al Arabiei Saudite, Autoritatea de Investiţii din Qatar, inclusiv Autoritatea de Investiţii din Abu Dhabi, Mubadala şi ADQ şi Autoritatea de Investiţii din Kuweit.

PIF-ul de 620 de miliarde de dolari, care este prezidat de prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, a investit peste 7,5 miliarde de dolari în acţiuni din SUA în al doilea trimestru, inclusiv în Amazon, PayPal şi BlackRock, deoarece a căutat să profite de scăderea preţurilor acţiunilor, potrivit dosarelor de piaţă.

Fondurile SWF din Golf au fost la fel de active în timpul pandemiei, deoarece căutau să valorifice volatilitatea pieţei declanşată de criza Covid-19. În timpul crizei financiare globale din 2009, aceştia au profitat de tulburările în cauză pentru a-şi lua pachete de acţiuni în companii occidentale aflate în dificultate.

În ultimii ani, multe dintre fonduri s-au concentrat pe sectoare precum tehnologia, sănătatea, ştiinţele vieţii şi energia curată, pe măsură ce guvernele urmăresc randamentul investiţiilor, încercând să diversifice economiile şi să dezvolte noi industrii.

Azour a declarat că este important ca statele din Golf să folosească cele mai recente venituri extraordinare pentru a „investi în viitor”, inclusiv în pregătirile pentru tranziţia energetică globală.

Potrivit FMI, creşterea economică în cadrul Consiliului de Cooperare al Golfului, care include Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Bahrain, Qatar şi Oman, va accelera de la 2,7% în 2021 la 6,4% în acest an.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:03
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Nov. 2024, 12:03 // Actual //  bani.md

iute Moldova este onorată să anunțe că a obținut distincția Silver Award for Excellence la categoria Inclusive Communication & Diversity Management în cadrul prestigiosului Romanian PR Award 2024. Iute Moldova a fost premiată pentru susținerea campaniei naționale de educație financiară „Generația Inteligenței Financiare”, dezvoltată în parteneriat cu BDR Associates Moldova și Junior Achievement Moldova.

Această campanie a fost un pas semnificativ în promovarea alfabetizării financiare în rândul copiilor și tinerilor din Republica Moldova, cu o atenție deosebită pentru incluziune. Activitățile au deschis noi oportunități pentru grupurile vulnerabile, cum ar fi copiii cu dizabilități, prin materiale educaționale accesibile și metode de învățare adaptate.

„Premiul obținut reprezintă mai mult decât o recunoaștere – este o confirmare a faptului că împreună cu partenerii noștri putem contribui la crearea unei generații mai bine pregătite pentru provocările financiare ale viitorului. Ne angajăm să continuăm aceste eforturi și să extindem impactul proiectelor noastre, investind în educația financiară ca o prioritate pe termen lung,” a declarat Sergiu Sobuleac, CEO iute Moldova.

Pe parcursul campaniei, iute Moldova a sprijinit inițiative care au inclus elaborarea manualelor financiare în Braille, oferind copiilor cu deficiențe de vedere acces la informații esențiale și traducerea videoclipurilor animate în limbajul semnelor, care au fost integrate în școli pentru a sprijini copiii cu deficiențe de auz. Distincția obținută în cadrul Romanian PR Award, competiție ce promovează excelența în comunicare, subliniază impactul pe care astfel de inițiative îl pot avea asupra comunității.

„Vom rămâne dedicați în a susține proiecte care fac diferența. Împreună cu partenerii noștri, ne propunem să construim o cultură a inteligenței financiare, astfel încât toți copiii să aibă șansa unui viitor mai sigur,” a adăugat Sergiu Sobuleac.

Despre iute Moldova: Compania iute Moldova este parte a iute Group, companie Fintech Estoniană, prezentă în patru țări europene: Moldova, Albania, Macedonia și Bulgaria. iute Moldova, cea mai rapidă instituție de creditare nebancară din Republica Moldova, este prima companie de microfinanțare ce pune la dispoziția clienților o rețea de bancomate cardless, precum și posibilitatea de asigurare a creditelor în caz de accident. Strategia reputațională și de suport clienți iute Moldova a fost și rămâne a fi concentrată pe digitalizarea tuturor serviciilor oferite, cea mai rapidă metodă de creditare în condiții personalizate fiind aplicația mobilă Myiute. Dincolo de activitățile de finanțare, iute Moldova este implicată activ în dezvoltarea comunității prin activități de caritate și suport civic.

Despre Romanian PR Award: aflată la cea de-a 22-a ediție, Romanian PR Award este cea mai importantă competiție națională de recunoaștere a excelenței în domeniul Relațiilor Publice. Proiectul a reușit să atragă parteneri prestigioși, nume marcante ale breslei, promovând standarde etice și performanță în PR. Competiția este organizată de Forum for International Communications, organizație non-guvernamentală care, alături de parteneri din sectorul privat și public, implementează din 2017 Carta Diversității din România.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău