Consumatorii francezi renunță la pește și mâncarea organiză, din cauza inflației. Optează pentru carnea ieftină

31 Aug. 2022, 09:41
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
31 Aug. 2022, 09:41 // Actual //  MD Bani

Consumatorii francezi, conştienţi de costuri, renunţă la peşte şi la mâncarea organică, cumpărând carne mai ieftină, pentru a economisi bani atunci când fac cumpărături. Cel puțin, așa afirmă Alexandre Bompard, şeful celui mai mare retailerul european, Carrefour.

„Fac alegeri în favoarea celor mai scăzute preţuri, nu cumpără vită ci cea mai ieftină carne de porc, nu cumpără peşte sau mâncarea organică. Acest fenomen este actual, este profund şi s-a extins în ultimele săptămâni”, a declarat Bompard la o masă rotundă cu Medef, cea mai mare federaţie patronală din Franţa.

Carrefour şi concurenţii săi din industria alimentară s-au adaptat noilor tendinţe cu campanii promoţionale ce vizează îngheţarea preţurilor la o serie de produse folosite zilnic, a explicat Bompard.

Săptămâna trecută, Carrefour a anunţat că va îngheţa preţurile la 100 dintre produsele sale, pentru a-i ajuta pe francezi să facă faţă creşterii inflaţiei, scrie Reuters.

Carrefour va îngheţa preţurile până la 1 noiembrie la o varietate de produse, de la alimente la produse sanitare şi îmbrăcăminte.

În majoritatea ţărilor dezvoltate inflaţia a atins un nivel record în ultimele luni, în urma perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, provocate de pandemie, şi a creşterii preţului energiei, după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Realitatea Live

08 Mai 2024, 09:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Mai 2024, 09:28 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Vladimir Putin a semnat un decret „Cu privire la obiectivele naționale de dezvoltare ale Federației Ruse pentru perioada până în 2030”, în care a stabilit sarcini-cheie pentru cel de-al cincilea mandat prezidențial.

Potrivit documentului, care este postat pe site-ul Kremlinului, în 6 ani Rusia ar trebui să ajungă pe locul patru în lume în ceea ce privește PIB, calculat după puterea de cumpărare paritate (PPP).

În aceeași perioadă, volumul investițiilor în economie ar trebui să crească cu 60% „datorită îmbunătățirii constante a climatului investițional”, exporturile non-resurse și non-energetice – cu două treimi, producția agricolă – cu 25% și exporturi – de 1,5 ori.

În contextul sancțiunilor, al izolării tehnologice și al militarizării tot mai mari a economiei, Rusia, conform decretului lui Putin, ar trebui să intre în primele 10 țări din lume ca volum de cercetare și dezvoltare științifică și în top 25 în utilizare. a roboților industriali.

În decret, Putin mai cere ca până în 2030 să apară în țară bunurile autohtone de înaltă tehnologie, iar cota lor de piață să crească de 1,5 ori. Putin cere creșterea valorii adăugate a sectorului fără resurse al economiei cu 40% și, dimpotrivă, reducerea ponderii mărfurilor importate pe rafturile magazinelor la 17%, cel mai scăzut nivel de pe vremea URSS.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău