20 startup-uri din Moldova își vor prezenta companiile la București. Află cum poți participa și tu

12 Sept. 2022, 16:32
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
12 Sept. 2022, 16:32 // Bani și Afaceri //  MD Bani

20 startup-uri își vor prezenta companiile în fața investitorilor din România pe 19 octombrie, în cadrul evenimentului Moldova Startups Day, organizat de XY Partners în colaborare cu Early Game Ventures, cu susținerea Investitii.md, Business Angels Moldova. Află mai jos detalii despre eveniment, dar și cum poți aplica și tu împreună cu echipa ta!

Moldova Startups Day e conceput să deschidă ecosistemul startup-urilor din R.Moldova pentru comunitatea investitorilor români. Totodată, acesta va evidenția direcția și progresul înregistrat de antreprenorii basarabeni.

Ecosistemul de startup-uri din Republica Moldova se dezvoltă cu pași rapizi în ultimii ani, și tot mai multe echipe înregistrează nu doar succese pe piața autohtonă, dar reușesc să se scaleze și pe piața din România. 

Din acest motiv, XY Partners a decis să ofere o șansă unică pentru cele mai bune 20 echipe pentru a-și prezenta pitchurile în fața comunității de investitori din România. 

Având în spate trei ani de muncă intensă cu zeci de echipe care au participat la programele desfășurate de XY Partners, afirmăm cu încredere că R. Moldova are tineri antreprenori inventivi, competitivi și ambițioși, motiv pentru care credem că este de bun augur să fie descoperiți de comunitatea oamenilor de afaceri din România.

Astfel, la mijlocul lunii octombrie, Moldova Startups Day, în premieră, va reuni cei mai buni fondatori de startup-uri din R. Moldova și peste 100 de investitori români, la București. 

Scopul evenimentului este de a lansa startup-urile din R. Moldova pe piața din România, cu suportul investitorilor și comunității de business din România; atragerea investițiilor din România pentru startup-urile din R. Moldova; oferirea de deal flow pentru investitorii din România și conectarea fondurilor și investitorilor din România cu fondatorii de startup-uri din R. Moldova.

4 motive să participi ca startup la Moldova Startups Day?

  • Atragere de fonduri

Moldova Startups Day este oportunitatea perfectă pentru fondatorii de startup din R. Moldova să se întâlnească cu investitorii din România. Pentru a te ajuta să găsești cei mai buni investitori pentru afacerea ta, am adunat peste 100 de investitori români pregătiți să-ți descopere ideile. 

  • Intro-uri

Investitorii din România vor putea ajuta echipele de startup-uri din Moldova să cunoască și să stabilească legături cu potențiali clienți pentru viitoarele colaborări.

  • Mentorat 

Cele 20 de echipe care vor merge împreună cu XY Partners la București în cadrul Moldova Startups Day vor putea beneficia de mentorat din partea oamenilor de afaceri și investitorilor prezenți la eveniment.

  • Vizibilitate

Cu peste 150 de participanți la Moldova Startups Day, ai ocazia să-ți prezinți startup-ul în fața investitorilor, experților din industrie, mass-media, potențialilor clienți și parteneri din România. În acest fel, atunci când vei decide să te scalezi pe piața internațională vei avea deja o comunitate de oameni care te cunosc și te susțin. 

Vrei să participi ca startup la Moldova Startups Day? Aplică până pe 16 septembrie, aici: https://bit.ly/3DdeE1k.

Detalii despre Moldova Startups Day, găsești aici.

Evenimentul este organizat de XY Partners în colaborare cu Early Game Ventures, cu susținerea Investitii.md, Business Angels Moldova. 

XY Partners este un accelerator de afaceri fondat în 2019, care, prin intermediul programelor sale, dezvoltă companii de la zero, oferind suport operațional și acces spre potențiale finanțări. Menirea programelor XY este de a sprijini antreprenorii care au idei grozave de afaceri.

De trei ani creștem împreună cu echipele noastre comunitatea de startup-uri din R. Moldova. Împreună am reușit să obținem: 150+ de startup-uri accelerate; 6 startup-uri lansate pe piața internațională; 393.000$ investiții atrase pentru dezvoltarea startup-urilor; 1500+ aplicări la programele XY!

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:19 // Actual //  Lupu Eduard

Borge Brende, preşedintele Forumului Economic Mondial, nu vede cu ochi buni tabloul economiei mondiale, afirmând că lumea se va confrunta cu un deceniu de creştere în slow-motion dacă nu se aplică măsurile economice corecte.

El a subliniat pericolul pe care îl prezintă pentru economie datoria globală, aflată în continua creştere, şi care a ajuns la un nivel nemaivăzut din 1820, accelerând riscul de stagflaţie cu care s-ar putea confrunta economiile avansate, scrie CNCB.

„Trebuie să abordăm situaţia datoriilor la nivel mondial. Nu am mai văzut o asemenea datorie de la Războaiele Napoleoniene, suntem pe cale să acumulăm datorii cât tot PIB-ul la nivel global”, a avertizat Brende.
El este de părere că guvernele trebuie să se gândească cum să reducă această datorie şi să ia măsurile fiscale corecte fără a ajunge în situaţia de a declanşa o recesiune. De asemenea, a semnalat presiunile inflaţioniste persistente şi faptul că inteligenţa artificială generativă ar putea fi o oportunitate pentru ţările în curs de dezvoltare.

Avertismentul său se vine în continuarea unui raport recent al Fondului Monetar Internaţional, care a observat că datoria publică mondială a crescut la 93% din PIB anul trecut, fiind în continuare cu 9 puncte procentuale mai mare decât nivelurile anterioare pandemiei. FMI a estimat că datoria publică mondială s-ar putea apropia de 100% din PIB până la sfârşitul deceniului.
Fondul a evidenţiat, de asemenea, nivelurile ridicate ale datoriei din China şi Statele Unite, afirmând că politica fiscală relaxată din cele din urmă pune presiune asupra ratelor şi a dolarului care apoi împinge în sus costurile de finanţare în întreaga lume, exacerbând problemele care deja există.

La începutul acestei luni, Fondul Monetar Internaţional şi-a majorat uşor prognoza de creştere globală, afirmând că economia mondială s-a dovedit „surprinzător de rezistentă” în ciuda presiunilor inflaţioniste şi a schimbărilor de politică monetară. În prezent, acesta se aşteaptă la o creştere globală de 3,2% în 2024, în creştere cu un modest 0,1 puncte procentuale faţă de prognoza sa anterioară din ianuarie.

Brende de la WEF a declarat duminică că cel mai mare risc pentru economia globală este acum „recesiunea geopolitică cu care ne confruntăm”, subliniind recentele tensiuni dintre Iran şi Israel.

„Există atât de multă imprevizibilitate şi se poate scăpa uşor de sub control. Dacă Israelul şi Iranul ar fi agravat acest conflict, am fi putut vedea peste noapte un preţ al petrolului de 150 de dolari. Iar acest lucru ar fi fost, desigur, foarte dăunător pentru economia globală”, a spus el.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău