„Fintech Moldova” 2022 – trenduri internaționale, servicii financiare și inovații

20 Sept. 2022, 11:03
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
20 Sept. 2022, 11:03 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Criza energetică, efectele pandemiei, dar și conflictul din Ucraina au produs schimbări majore asupra economiei globale și a piețelor financiare. Pe 30 septembrie, discutăm despre provocările din industria financiar-bancară în contextul actual, rolul companiilor care au devenit „early adopters” ai schimbărilor, dar și despre cum domeniul fintech poate contribui la incluziunea financiară a milioane de oameni din întreaga lume, la conferința „Fintech Moldova” 2022.

Studiile internaționale relevă faptul că, actualmente, 64% dintre consumatorii din lume utilizează deja soluții fintech, iar majoritatea băncilor (82%) intenționează să inițieze noi parteneriate cu furnizorii de soluții din domeniu. Cea de-a patra ediție a celui mai important eveniment anual din domeniu este organizat de Fintech Moldova, proiect inițiat pentru dezvoltarea ecosistemului fintech din Moldova și facilitarea colaborării dintre sectorul financiar și sectorul IT. Evenimentul va fi găzduit de Tekwill, proiect recunoscut în comunitatea locală și internațională pentru încurajarea dezvoltării sectorului finanțelor prin utilizarea tehnologiilor informaționale, iar partenerii principali ai conferinței sunt maib și Mastercard. Peste 250 de participanți sunt așteptați la conferință, care va reuni sub același acoperiș jucători importanți din industrie, atât locali, cât și internaționali.

Evenimentul reprezintă o platformă potrivită pentru inițierea unui dialog de business pentru profesioniști, creând condițiile propice pentru schimbul de bune practici, experiențe și expertiză. Dialogul a devenit și mai important, în condițiile în care Republica Moldova s-a aliniat trendurilor internaționale cu privire la explorarea noilor tehnologii și implementarea celor mai recente inițiative legale, care pun în mișcare mai multe servicii financiare, precum: Open Banking, Regulatory Sandbox și Instant Payment System.

Principalele subiecte ale ediției din acest an vor include:

  • predicții privind viitorul finanțelor – bani, tehnologii, companii de asigurări, plăți și tranzacții, precum și modalități de interacțiune cu băncile;
  • cadrul legal și modificările legislative – dezvoltările importante de reglementare și inițiativele legale locale Open Banking, Regulatory Sandbox și Instant Payment System, etc;
  • finanțe integrate și IMM-uri – rolul „Embedded Finance” pentru susținerea IMM-urilor în dezvoltarea afacerilor și îmbunătățirea interacțiunilor cu clientul, tendințe globale și potențialul IMM-urilor din țară, capacitățile instituțiilor financiare de a oferi întreprinderilor servicii financiare digitalizate îmbunătățite;
  • contextul global – dezvoltarea domeniului fintech și tendințele din domeniu, în noul context internațional.

Printre cei mai importanți speakeri și invitați se numără experți cu autoritate în domeniul fintech din Europa și din regiune, lideri ai start-upurilor de succes, precum și investitori din țară și de peste hotare.

Parteneri principali ai evenimentului: maib și Mastercard;

Parteneri Silver ai evenimentului: DAAC digital, IuteCredit, FintechOS, EFSE, SIBS România și QOOBISS;

Parteneri Bronze ai evenimentului: Fagura și Silverbird;

Fintech Moldova Conference 2022 este organizat cu susținerea partenerilor externi de dezvoltare USAID, Guvernul Suediei și PNUD Moldova.

Detaliile despre „Fintech Moldova Conference pot fi urmărite pe pagina web a evenimentului – fintech.md, dar și pe facebook – https://www.facebook.com/fintech.md/

Biletele pentru participarea la eveniment au fost deja puse în vânzare și pot fi achiziționate aici: https://fintech.md/fmc22/

P.

Realitatea Live

16 Apr. 2025, 16:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
16 Apr. 2025, 16:41 // Actual //  Ursu Victor

lucrăm la alternativele tehnice ca acest scenariu să nu se întâmple, a declarat ministrul Energiei, Dorin Junghietu, solicitat să comenteze posibila revenire la achiziția curentului de la Cuciurgan, în condițiile în care autoritățile nu au întreprins nimic pentru suplinirea instalarea capacităților suplimentare la Chișinău.

Într-o intervenție la Rlive, Parlicov a declarat că, în lipsa instalării surselor suplimentare de generare electrică, singura variantă viabilă pe termen scurt este reînnoirea contractului cu Cuciurgan, centrală aflată sub controlul regimului separatist de la Tiraspol.

„Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale din 16 ianuarie prevedea clar instalarea unei turbine pe gaz și a unor motoare cu ardere internă, totalizând 100 MW. Tehnic, este posibil. Finanțarea putea veni din partea Uniunii Europene. Dar nu s-a făcut absolut nimic”, a declarat Parlicov. Potrivit acestuia, inacțiunea autorităților pune în pericol independența energetică a țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
NO COMMENT | ADUNAREA GENERALĂ A MEMBRILOR ACI MOLDOVA
NO COMMENT | ADUNAREA GENERALĂ A MEMBRILOR ACI MOLDOVA
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European