Se caută ciubote, chiloți și șosete pemtru „băieții” ruși trimiși să lupte în Ucraina

28 Sept. 2022, 11:54
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
28 Sept. 2022, 11:54 // Actual //  bani.md

Pe mai multe canale de Telegram au fost create grupuri și chat-uri speciale destinate strângerii de bani sau de lucruri, precum haine groase, veste, căști sau produse de igienă, pentru militarii ruși care sunt trimiși să lupte în Ucraina, arată o analiză Hotnews.

Potrivit sursei citate, campaniile de strângere de bunuri și fonduri nu sunt asumate de armată sau de vreo instituție publică din Federație Rusă, ci aparțin unor conturi asociate cu persoane private sau ONG-uri.
„Prieteni, urgent trebuie să asigurăm cinci luptători cu încălțămintea normală. Mâine dimineață mergem o fugă prin magazine. Trebuie cinci perechi. Prețul unei perechi este de aproximativ 5500 (nr.- ruble, aproximativ 470 lei). În aceste condiții acestea se rup peste o săptămână. Haideți să ajutăm băieții”, este unul dintre mesaje, fiind indicate și datele conturilor bancare unde pot fi transferați bani.

„Bună ziua, mulțumesc mult, am adunat bani pentru încălțăminte, dar băieții au nevoie de multe alte. În total sunt 65. Astfel, dacă vreți puteți să cumpărați altceva și să transmiteți mâine dimineață, până la ora 09.00, în Nijnii Novgorod, ulterior ei vor pleca. Așa înțeleg că este nevoie de covorașe (devine tot mai frig să doarmă pe pământ)”, este un alt mesaj prezentat de Hotnews.

Potrivit sursei citate, în multe anunțuri este descrisă lista de produse de igienă, medicamente, dar și butelii de gaz și alte obiecte de uz casnic de care armata rusă nu dispune și din nou este cerut ajutorul oamenilor obișnuiți. Sunt solicitate chiar și o uniformă militară nouă, căști și plase de camuflaj:

“O nouă solicitare! Haine calde (chiloți, șosete, lenjerie de corp, prosoape, cearșafuri) Igiena (șampon, periuțe de dinți și pastă de dinți, lame de ras, cremă pentru și după ras, hârtie igienică, șervețele umede)

Produse alimentare (conserve de carne și pește, tăiței, dulciuri, ciocolate, ceai și cafea)
Medicamente (soluție dezinfectantă, medicamente anti-arsuri, antivirale, etc, vitamine)

Lucruri pentru locuirea în câmpuri (sobe pe lemne/electrice, fierbător 20-25 litri, generatori, materiale pentru izolare termică, lopeți, ferăstraie, plite electrice+butelii de gaz, topoare, ciocane, șurubelnițe, cuie, șuruburi autofiletante, plăci și bare
Echipare (uniforma, căști, teplovizore, tabplete, laterne, baterii, plase de camuflaj)”

Realitatea Live

25 Nov. 2024, 14:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
25 Nov. 2024, 14:44 // Actual //  Ursu Victor

Sergiu Tofilat, membru al Consiliului de Observatori al Moldovagaz, a lansat acuzații grave la adresa autorităților moldovenești, afirmând că directorii ANRE, împreună cu deputatul PAS Radu Marian, dar și cu sprijinul Gazprom și al propagandiștilor pro-ruși, apără cu îndârjire conducerea de la Moldovagaz. Acesta susține că acest comportament reprezintă o „trădare de patrie”, având în vedere contextul geopolitic tensionat și dependența energetică a Republicii Moldova de Rusia.

Tofilat a declarat că lista de „avocați” ai Moldovagaz nu este completă și că este esențial ca țara să își cunoască „eroii”, făcând apel la transparență și responsabilitate în gestionarea resurselor energetice naționale. El a subliniat că susținerea instituțiilor și a celor care administrează gazele naturale din Republica Moldova, într-un context în care securitatea energetică este un subiect de mare importanță, ridică întrebări legate de interesele naționale și de viitorul țării.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a emis, sâmbăta trecută, o opinie critică asupra proiectului de lege care prevede instituirea unui mecanism de desemnare a conducerii temporare pentru întreprinderile energetice. Potrivit ANRE, legislația actuală oferă suficiente instrumente pentru asigurarea continuității activității Moldovagaz, inclusiv în procesul de achiziție a gazelor naturale.

De cealaltă parte, Radu Marian, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, a respins acuzațiile lui Tofilat, precizând că proiectul trebuia să fie gestionat inițial de Ministerul Energiei. „Pe oameni îi interesează ca resursele energetice să fie accesibile și din surse stabile, nu telenovelele politice,” a spus Marian, adăugând că va analiza proiectul doar după ce acesta ajunge la Parlament.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală