Armata lui Putin a rămas fără uniforme militare

03 Oct. 2022, 14:57
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
03 Oct. 2022, 14:57 // Actual //  bani.md

Peste 1,5 milioane de uniforme militare au dispărut din depozitele militare din Rusia, iar nimeni nu are nici o explicație. Ofițerii ruși și-au dat seama că nu au suficiente haine militare pentru noii recruți mobilizați în urma decretului anunțat săptămânile trecute de Vladimir Putin. De altfel, în ultimii ani, armata rusă s-a confrunta cu numeroase acuzații de corupție, iar totul a explodat în momentul declanșării războiului din Ucraina.

Armata rusă nu are suficiente uniforme militare pentru echiparea noilor recruți mobilizați din ordinul lui Vladimir Putin. Astfel din depozitele militare din regiunea Transbaikalia, din Rusia, au dispărut nu mai puțin de 1,5 milioane uniforme suficiente pentru echiparea întregii armate ruse. Informația a fost dată publicității de un deputat al Dumei de Stat, general-locotenentul Andrei Gurulev, pe canalul său Telegram. El reclamă faptul că în centrele de recrutare nu sunt suficiente uniforme pentru noii recruți și că nimeni nu poate explica unde au dispărut.

„Avem probleme astăzi. Erau acolo, s-au evaporat undeva? Nimeni, nicăieri, nu poate explica nimic”, a scris Gurulev.

Deputatul Dumei de Stat a precizat că este necesară pregătirea centrelor în care vor fi primiți noii recruți, în condițiie declanșării mobilizării. Iar pentru aceasta este nevoie ca stocurile de echipamente și uniforme militare să fie complete. Responsabil pentru aceste lipsuri ar fi generalul Dmytro Bulgakov destituit la finalul lunii septembrie din funcția de ministru adjunct al apărării al Federației Ruse. De altfel, mai multe înregistrări video, date publicității pe rețelele de socializare, în ultima perioadă, arată că armata rusă se confruntă cu lipsuri majoră, conform Timpul.md.

În unele imagini, recruții primesc arme vechi, ruginite, care nu funcționează. Într-un alt clip video, filmat într-un centru de recrutare, un ofițer le spune noilor veniți să-și procure tot ce au nevoie pentru că nu vor primi nimic. Astfel li se cere să-și cumpere bandaje, medicamente, tampoane oprirea sângelui, în caz de rănire, soluții dezinfectante etc.

O campanie de mobilizare caracterizată de haos

Acțiunea de mobilizare a rezerviștilor, declanșată la ordinul lui Vladimir Putin, este caracterizată de haos și confuzie. În vreme ce mii de bărbați ruși apți să meargă în armată au fugit peste granițe, în țările vecine, alții au protestat în stradă.

Pe de altă parte, comisarii militari au emis ordine de recrutare fără să țină seama de cerințele prevăzute în lege. Au fost recrutați oameni care nu se încadrau în limitele de vârstă și nici din punct de vedere al pregătirii militare. Presați să se miște cât mai repede, responsabilii cu recrutarea au fost mai interesați să atingă numărul de recruți care le-a fost impus, decât să verifice dacă aceștia corespund cerințelor.

În aceste condiții, au fost acuzați de neglijență în efectuarea mobilizării și trimiterea de convocări în „exces”.

Realitatea Live

10 Apr. 2025, 13:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
10 Apr. 2025, 13:02 // Actual //  Ursu Victor

Producătorii agricoli din Republica Moldova vor beneficia de rambursarea sumei impozitului funciar pentru anul 2024 din contul TVA-ului acumulat, potrivit unui proiect de lege adoptat astăzi în lectura a doua de Parlament.

Inițiativa legislativă, susținută de 58 de deputați, a fost elaborată de deputatul PAS Alexandr Trubca, președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară. Potrivit autorului, măsura vine în sprijinul agricultorilor afectați de crizele succesive din ultimii ani, precum criza logistică, scumpirea fertilizanților și seceta severă din vara anului 2024.

„Proiectul de lege va ameliora presiunea financiară asupra producătorilor agricoli și va contribui la redresarea sectorului, grav afectat de lipsa de capital de lucru”, a declarat Alexandr Trubca în plenul Parlamentului.

Noua lege prevede că rambursarea se va face prin compensare cu TVA acumulat, ceea ce înseamnă că agricultorii nu vor primi bani în numerar, ci vor beneficia de reducerea obligațiilor fiscale din soldul TVA.

Totodată, proiectul modifică și termenul de implementare a Programului de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli, stabilind că rambursările se vor putea efectua până în iunie 2026 inclusiv.

Legea urmează să intre în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU