8 trucuri care pot transforma chiar și cea mai mică odaie într-un loc plăcut și primitor

01 Mai 2021, 08:32
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
01 Mai 2021, 08:32 // Au Bani //  MD Bani

Dacă dimensiunea camerei Dumneavoastră este de cel puțin 15 metri pătrați, tavanele sunt înalte și există cel puțin o fereastră, felicitări! Dar nu toate camerele din apartamentele noastre sunt astfel. De aceea proprietarii camerelor mici trebuie să recurgă la diferite trucuri pentru a putea profita de spațiu la maximum.

Iată câteva sfaturi pentru a „salva” o cameră mică și îngustă, scriu cei de la fasingur.ro.

Podeaua

Într-o cameră lungă și îngustă nu ar trebui să așezați podeaua de-a lungul pereților. Acest lucru este valabil mai ales pentru laminat. Încercați să-l așezați de-a latul. Veți avea nevoie de mai mult timp, dar rezultatul merită deoarece camera va părea mai spațioasă.

Amenajarea mobilierului.

Majoritatea persoanelor aliniază mobilierul de-a lungul pereților pentru a lăsa spațiu în mijlocul camerei. Dar, făcând acest lucru, îngustăm și mai tare camera. Încercați să plasați mobilierul puțin mai departe de pereți (chiar și câțiva centimetri vor avea efect). Puteți amenaja, spre exemplu, o zonă de relaxare în centrul camerei. Dacă încăperea este îngustă, dar lungă, această abordare va ajuta la împărțirea spațiului în zone. Această metodă va crea iluzia unui spațiu suplimentar.

Iluminat.

Iluminatul poate juca un rol foarte important în percepția spațiului. Atunci când camera este foarte mică avem impresia că este suficientă o singură sursă de lumină. De fapt nu este chiar așa. Iluminarea suplimentară este benefică pentru asemenea camere. Dar nu instalați toate luminile pe o singură linie. Este mai bine să le repartizați pe zone separate. Un candelabru sub tavan și câteva aplice pe perete lângă o canapea sau un pat.

Mobilier cu picioare.

Pentru a adăuga „aerisire” camerei merită să renunțați la mobilierul care stă direct pe podea deoarece are tendința de a face spațiul și mai mic. Încercați să alegeți mobilier mai înalt cu picioare (asigurați-vă doar că picioarele nu depășesc cu mult marginile mobilierului, deoarece riscați să vă loviți picioarele).

Oglinzi.

Multe persoane cunosc foarte bine acest truc, unul dintre cele mai simple și mai eficiente moduri de a face chiar și cea mai mică încăpere să pară mai mare. Utilizarea corectă a oglinzilor nu numai că va contribui la crearea impresiei de mai mult spațiu, ci va scoate în evidență caracterul și stilul proprietarului.

Culoarea mobilierului.

Dacă toți pereții din cameră au aceeași culoare (și aceasta este o soluție foarte obișnuită pentru spațiile mici), atunci vă recomandăm să alegeți un mobilier de o culoare similară. Este mai bine să optați pentru nuanțe deschise, alb sau bej. Mobilierul care se potrivește cu nuanța pereților va extinde vizual camera și vă poate ajuta să scăpați de senzația unui spațiu aglomerat.

Culoarea pereților. 

Un alt truc care ține de alegerea culorilor este peretele contrastant. Multe persoane au impresia că pereții monocromi fac ca odaia să pară mai spațioasă. Și este adevărat. Dar mai există foarte multe idei interesante. Puteți, de exemplu, alege pentru un perete o culoare mai întunecată și să optați pentru mobilier deschis la culoare. În acest fel spațiul va deveni dinamic.

Accentele.

Este o idee bună să vă concentrați asupra unei piese de mobilier. În dormitor va fi patul, în sufragerie cel mai probabil va fi o masă. Aranjați celelalte mobilier în așa fel încât focalizarea să se deplaseze către obiectul ales: această metodă va crea iluzia de profunzime.

Realitatea Live

25 Nov. 2024, 11:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
25 Nov. 2024, 11:14 // Actual //  Ursu Victor

Societățile de asigurări din Republica Moldova au înregistrat o creștere de 10,9% a primelor brute subscrise și o majorare de 26% a despăgubirilor plătite în primele nouă luni ale anului 2024, comparativ cu aceeași perioadă din 2023. Automobilele rămân lider în topul preferințelor clienților pentru asigurare, arată datele Biroului Național de Statistică.

În categoria asigurărilor generale, segmentul auto (CASCO și răspundere civilă auto) continuă să domine: primele brute subscrise pentru asigurările de răspundere civilă auto au crescut cu 9,7%, atingând 1,26 miliarde lei, despăgubirile plătite în acest sector au înregistrat o creștere semnificativă de 23,4%, ajungând la 452,8 milioane lei. În cazul asigurărilor CASCO, primele brute au crescut cu 13,1%, iar despăgubirile cu 13,3%. Aceste evoluții confirmă preferința clienților pentru protecția vehiculelor în fața riscurilor, în contextul unei mobilități crescute și al diversificării portofoliilor de produse oferite de companiile de asigurări.

Asigurările de incendiu și calamități naturale au înregistrat cea mai mare creștere procentuală: primele brute au avansat cu 24,7%, iar despăgubirile plătite au fost de 3,5 ori mai mari decât în 2023. Asigurările de sănătate continuă să câștige teren, cu o creștere de 11,9% a primelor și de 17,1% a despăgubirilor. În schimb, asigurările de viață au stagnat, cu o creștere nesemnificativă de 0,3% la primele subscrise și o scădere de 9% a despăgubirilor plătite.

În ianuarie-septembrie 2024 veniturile și cheltuielile asigurătorilor s-au majorat față de perioada respectivă a anului 2023 cu 18,2% și 22,7% respectiv. Profitul până la impozitare s-a diminuat cu 22,6% comparativ cu perioada corespunzătoare a anului precedent .

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală