Orașe europene pe care merită să le vizitezi. Include-le în lista ta de destinații

30 Apr. 2021, 17:13
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Apr. 2021, 17:13 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Campaniile de vaccinare ne aduc speranța că în scurt timp, hotarele europene se vor deschide, iar călătoriile vor fi posibile. Așadar, ar fi bine să pregătești o listă de călătorii cât mai curând posibil. Iată câteva orașe europene care neapărat merită a fi vizitate.

  1. Madrid, Spania

Madridul este considerat a fi mai ieftin decât alte capitale. Aici veți avea parte de experiențe culinare deosebite. De asemenea viața de noapte este destul de activă. Fiind la Madrid puteți explora și alte părți ale Spaniei. Dacă ajungeți la Madrid puteți vizita Muzeul Prado, Muzeul Thyssen Bornemisza, Centrul de Artă Regina Sofia, Casón del Buen Retiro, Palatul Regal, Templo de Debod, Monasterio de las Descalzas Reales, Puerta del Sol, Parque de Retiro, și Chueca.

2. Varșovia, Polonia

Varșovia este capitala Poloniei și este un oraș ce merită a fi vizitat. Centrul vechi istoric din Varșovia a fost înscris în anul 1980 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Veți rămâne încântat de arhitectura orașului, de parcurile sale. Printre cele mai notabile atracții turistice din orașul vechi se numără: Castelul Regal și Columna Regelui Zygmunt.

3. Istanbul, Turcia

Istanbulul este singurul oraș din lume ce se întinde pe malurile a două continente, Europa și Asia. Aici veți avea parte să descoperiți istoria orașului nu doar în cărți, dar în realitatea. Veți rămâne surprins de piețele pline de meșteșuguri tradiționale vechi și de hamamuri.

4. Bruxelles, Belgia

În 2000, Bruxelles a fost declarat capitală culturală europeană, ceea ce înseamnă că veți avea ce vizita în acest oraș. Piața din Bruxelles, Statuia Manneken Pis, Atomium, Teatrul Regal al Monedei. Parcul Jubileului, Catedrala Sfântul Mihail și Sfânta Gudura, Cartierul Marolles, cartier popular în Bruxelles, unde se află renumitul talcioc din Bruxelles. Cartierul și-a făcut renumele datorită Palatului Justiției sunt doar câteva dintre obiectivele turistice pe care le puteți admira.

5. Belgrad, Serbia

Belgrad este situat între confluența dintre râul Sava și fluciul Dunărea. Este unul dintre cele mai vechi orașe ale Europei. Clădirile și zonele istorice ale Belgradului sunt printre atracțiile de prim rang ale orașului.

 

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală