Orașe europene pe care merită să le vizitezi. Include-le în lista ta de destinații

30 Apr. 2021, 17:13
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Apr. 2021, 17:13 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Campaniile de vaccinare ne aduc speranța că în scurt timp, hotarele europene se vor deschide, iar călătoriile vor fi posibile. Așadar, ar fi bine să pregătești o listă de călătorii cât mai curând posibil. Iată câteva orașe europene care neapărat merită a fi vizitate.

  1. Madrid, Spania

Madridul este considerat a fi mai ieftin decât alte capitale. Aici veți avea parte de experiențe culinare deosebite. De asemenea viața de noapte este destul de activă. Fiind la Madrid puteți explora și alte părți ale Spaniei. Dacă ajungeți la Madrid puteți vizita Muzeul Prado, Muzeul Thyssen Bornemisza, Centrul de Artă Regina Sofia, Casón del Buen Retiro, Palatul Regal, Templo de Debod, Monasterio de las Descalzas Reales, Puerta del Sol, Parque de Retiro, și Chueca.

2. Varșovia, Polonia

Varșovia este capitala Poloniei și este un oraș ce merită a fi vizitat. Centrul vechi istoric din Varșovia a fost înscris în anul 1980 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Veți rămâne încântat de arhitectura orașului, de parcurile sale. Printre cele mai notabile atracții turistice din orașul vechi se numără: Castelul Regal și Columna Regelui Zygmunt.

3. Istanbul, Turcia

Istanbulul este singurul oraș din lume ce se întinde pe malurile a două continente, Europa și Asia. Aici veți avea parte să descoperiți istoria orașului nu doar în cărți, dar în realitatea. Veți rămâne surprins de piețele pline de meșteșuguri tradiționale vechi și de hamamuri.

4. Bruxelles, Belgia

În 2000, Bruxelles a fost declarat capitală culturală europeană, ceea ce înseamnă că veți avea ce vizita în acest oraș. Piața din Bruxelles, Statuia Manneken Pis, Atomium, Teatrul Regal al Monedei. Parcul Jubileului, Catedrala Sfântul Mihail și Sfânta Gudura, Cartierul Marolles, cartier popular în Bruxelles, unde se află renumitul talcioc din Bruxelles. Cartierul și-a făcut renumele datorită Palatului Justiției sunt doar câteva dintre obiectivele turistice pe care le puteți admira.

5. Belgrad, Serbia

Belgrad este situat între confluența dintre râul Sava și fluciul Dunărea. Este unul dintre cele mai vechi orașe ale Europei. Clădirile și zonele istorice ale Belgradului sunt printre atracțiile de prim rang ale orașului.

 

Realitatea Live

29 Mai 2023, 15:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Mai 2023, 15:28 // Actual //  Lupu Eduard

Germania este una dintre cele mai căutate țări de moldoveni care aleg să muncească în străinătate datorită siguranței economice pe care o oferă.

Salariul mediu în Germania este de 44.074 de euro pe an. Salariile absolvenților de facultate (58.602 euro) sunt semnificativ mai mari decât pentru cei fără studii universitare sau universitare (41.509 euro), iar angajații cu responsabilitate personală (50.118 euro) au câștigat mai mult decât cei fără (41.143 euro).

Ce salarii oferă Germania

În medie, cele mai bine plătite locuri de muncă din Germania sunt în sectorul bancar. Salariul anual brut mediu aici este în jur de 57.631 de euro, scrie Ziarul Românesc.

Industria aerospațială ocupă locul doi cu un salariu mediu de 56.153 de euro brut pe an.

Dar, cele mai bine plătite meserii sunt în domeniul medical, cu un salariu mediu de 93.793 euro.

Sectoare precum industria ospitalității (34.195 euro brut anual), agricultura și silvicultură împreună cu pescuitul și horticultura (36.141 euro brut anual) se află la coada clasamentului.

La fel, prost plătite sunt și meseriile de ajutor de bucătar, chelneriță, recepționer, casier.

Domeniul securității IT oferă locuiri de muncă bine plătite deoarece permanent se caută dezvoltatori de software și aplicații de securitate. De fapt, este unul dintre principalele joburi căutate în 2023.

Și în domeniul educației salariile sunt destul de bune, însă o condiție clară este cunoașterea limbii germane, dar și a celei engleze.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău