Nepotul fratelui lui Kennedy a luptat în secret în Ucraina. Nu le-a spus nici măcar părinților

21 Oct. 2022, 11:48
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
21 Oct. 2022, 11:48 // Actual //  bani.md

Conor Kennedy, nepotul fratelui fostului preşedinte american John F. Kennedy, a dezvăluit că a luptat în Legiunea Internaţională din Ucraina împotriva ruşilor, în care s-a înrolat în secret la începutul anului.

Conor, în vârstă de 28 de ani, fiul avocatului Robert Kennedy Jr. (băiatul fratelui lui JFK, senatorul şi procurorul general Robert Kennedy) şi al lui Mary Richardson Kennedy, a anunţat pe pagina sa de Instagram că a luptat în secret pentru că nu a vrut să-şi îngrijoreze familia şi prietenii, scrie EFE, citată de Agerpres.

„Ştiu că această poveste iese la iveală, aşa că vreau să scriu un prim mesaj pentru a profita la maximum şi a-i încuraja şi pe alţii să ia măsuri. Ca multe alte persoane, m-a mişcat profund ceea ce am văzut că s-a întâmplat în Ucraina pe parcursul acestui an. Voiam să ajut. Când am aflat de (existenţa) Legiunii Internaţionale din Ucraina am ştiut că mă voi duce şi a doua zi am fost la ambasadă pentru a mă înrola”, a scris pe pagina sa de Instagram descendentul acestei cunoscute familii politice americane, care a ajuns în atenţia presei în momentul în care i s-a atribuit o legătură amoroasă cu cântăreaţa Taylor Swift.

Conor Kennedy a explicat că, deşi s-a înrolat în secret, a povestit unei persoane unde se afla şi, deja în Ucraina, i-a comunicat altei persoane numele său real. ”Nu voiam ca familia sau prietenii mei să se îngrijoreze şi nici nu voiam să fiu tratat diferit” odată ajuns pe front, a explicat el.

„La plecare, nu aveam experienţă militară anterioară şi nu eram un bun ţintaş, dar puteam să car lucruri grele şi am învăţat repede. De asemenea, eram dispus să mor acolo. Aşa că în curând au fost de acord să mă trimită pe frontul de nord-est. Timpul petrecut în Ucraina nu a fost lung, dar am văzut multe şi am simţit multe. Mi-a plăcut să fiu soldat, mai mult decât mă aşteptam. Este înfricoşător. Dar viaţa este simplă, iar recompensele pentru a găsi curaj şi a face bine sunt uriaşe. Prietenii mei de acolo ştiu de ce a trebuit să mă întorc acasă. Le voi fi mereu dator pentru exemplul lor. Ştiu că sunt norocos că m-am întors, dar mi-aş asuma din nou toate riscurile”, a declarat Conor.

El a calificat războiul drept „oribil”, dar a spus că persoanele cu care a avut de-a face sunt cele mai curajoase pe care le-a cunoscut vreodată. „Camarazii mei din legiune, care provin din ţări diferite, au origini şi ideologii diferite, sunt adevăraţii luptători pentru libertate. La fel ca cetăţenii pe care i-am cunoscut, dintre care mulţi au pierdut totul în lunga lor luptă împotriva oligarhiei şi pentru un sistem democratic. Ei ştiu că acesta nu este un război între egali, ci o revoluţie”, a declarat Conor Kennedy.

Tânărul, care nu a oferit mai multe detalii despre zilele şi locurile în care a fost în Ucraina, i-a îndemnat şi pe alţii să se alăture legiunii şi să facă tot ce pot pentru a sprijini Ucraina. Acest război „va stabili destinul democraţiei în acest secol”, a concluzionat el.

Realitatea Live

04 Iul. 2025, 18:52
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
04 Iul. 2025, 18:52 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Sezonul 2025 al cireșelor aduce provocări și oportunități pentru producătorii moldoveni, în contextul unor fluctuații semnificative pe piața internațională, anunță Asociația Moldova Fruct.

Deși exporturile în volum au scăzut față de anul trecut – doar 8000 de tone față de 10.000 de tone în iunie 2024 – valoarea totală a exporturilor a crescut spectaculos, ajungând la 20 milioane de dolari, față de 13 milioane în aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea cu 51,4% a prețului mediu de export a compensat pierderile cantitative.

Situația regională a influențat direct acest salt valoric. În timp ce Italia se bucură de un sezon bogat și o cerere crescută, alte țări importante producătoare, precum Grecia și Turcia, au fost afectate sever de condițiile meteo extreme din primăvară. Inclusiv recolta din Republica Moldova a fost influențată de acești factori, cu efecte asupra volumelor disponibile pentru export.

Pe lângă valoarea crescută, o schimbare notabilă este și în structura geografică a exporturilor. Dacă în 2024 84% din cireșe mergeau spre țările CSI, în 2025 ponderea a scăzut la 70%. În schimb, livrările către statele din Uniunea Europeană s-au majorat de la 16% la 28%. Printre noile piețe se numără Italia, Croația, Serbia, Bosnia și Danemarca.

Piața din România s-a remarcat printr-o evoluție spectaculoasă: în iunie 2025 au fost exportate 1666 tone de cireșe moldovenești, de aproape două ori mai mult decât în aceeași lună din 2024 (842 tone), iar valoarea acestora a crescut cu 65%.

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO