Ministerul ucrainean al apărării a ironizat Rusia, spunând că nu e de mirare că Moscova se teme de „țânțari de luptă”, deoarece „natura învinge întotdeauna”.
Sursa citată dă mai multe exemple de animale și plante, ale căror nume sunt folosite și pentru diferite tipuri de armament folosite de trupele ucrainene.
„Nu e de mirare că Rusia este atât de obsedată de țânțarii de luptă din Ucraina. Se pare că natura ripostează împotriva agresorului, atât fauna (gheparzii, crabii), cât și flora (irișii, bujorii, garoafele, sălciile, arini). Natura învinge întotdeauna”, se spune pe pagina de Twitter a ministerului ucrainean al apărării.
Kievul face referire astfel la mai multe tipuri de echipamente militare, precum blindatele de luptă antiaeriană germane Gepard, tunurile autopropulsate AHS Krab poloneze, sistemele antiaeriene IRIS-T, tunurile autopropulsate 2S7 Pion („peonies”, adică bujori) și 2S1 Gvozdika („carnation”, adică garoafă) și lansatoare multiple de rachete „Salcia” (o versiune a sovieticului Grad) și Vilkha (arin).
Ironiile vin după ce la sfârșitul lunii octombrie, ambasadorul Rusiei la ONU a făcut declarații cel puțin ciudate privind intențiile Ucrainei de a folosi drone pentru a lansa „țânțari de luptă”. ”O astfel de dronă transportă un container cu un număr mare de țânțari, purtători de infecții, către o zonă vizată și îi eliberează”, spunea acum două săptămâni Vasily Nebezya.
No surprise that russia is so obsessed with combat mosquitoes in Ukraine. Looks like nature is fighting back against the aggressor, both fauna (gepards, crabs) and flora (irises, peonies, carnations, willows, adlers)
Nature always wins.— Defense of Ukraine (@DefenceU) November 9, 2022