17 Noiembrie | Ziua Internațională fără Datorii

17 Nov. 2022, 11:43
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
17 Nov. 2022, 11:43 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Astăzi este ziua potrivită pentru a spune: Eu aleg să fiu #fărădatorii!
INCASO – Compania de Gestiune a Creanțelor organizează pentru al 11-lea an consecutiv Campania „Noiembrie – luna fără datoriiˮ, care are drept scop principal creșterea conștientizării populației în raport cu riscurile generate de neplata la timp a angajamentelor financiare asumate.

De Ziua Internațională fără Datorii INCASO readuce în atenția populației importanța și avantajele unei bune reputații financiare, acesta fiind motivul pentru care, și în acest an, echipa de juriști, avocați și mediatori acordă consultanță juridică gratuită, telefonic sau on-line, pentru soluționarea litigiilor legate de datorii, accentul punându-se în primul rând pe mediere. De asemenea, pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc soluționarea problemelor legate de datorii, compania oferă reduceri de până la 100% la penalități și alte costuri la achitarea datoriilor procesate de INCASO.

Analiza cifrelor arată că în primele nouă luni ale anului în curs am înregistrat o creștere de 25,6% a sumei datoriilor achitate, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021, ceea ce confirmă determinarea oamenilor de a lua decizii financiare mult mai responsabile.

„Noiembrie – luna fără datorii” este o campanie marca INCASO, care a ajuns deja la ediția a 11-a, fiind organizată în contextul Zilei Internaționale fără Datorii, marcată anual în data de 17 noiembrie. Scopul acesteia este de a atrage atenția asupra riscurilor generate de datoriile neplătite la timp, care pot deveni o povară dacă nu sunt soluționate la timp. Echipa INCASO, împreună cu partenerii campaniei, susține și îndeamnă toți cetățenii să adopte o conduită responsabilă în raport cu finanțele, și, totodată, să acorde mai multă importanță propriei reputații financiare.

Compania de Gestiune a Creanțelor INCASO

P.

Realitatea Live

08 Apr. 2025, 18:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
08 Apr. 2025, 18:01 // Actual //  Ursu Victor

Fostul președinte american Donald Trump a lansat un nou atac economic la adresa Uniunii Europene, cerând statelor membre să cumpere energie din SUA în valoare de 350 miliarde de dolari – o sumă care depășește capacitatea totală de export a Statelor Unite în domeniul energetic și echivalează cu întreaga valoare a exporturilor SUA către UE într-un an, scrie Politico.

Declarația a fost făcută în contextul refuzului lui Trump de a accepta propunerea Comisiei Europene privind eliminarea reciprocă a tarifelor pentru bunurile industriale. În schimb, el a condiționat relaxarea tarifelor de achiziții masive de energie: „Deficitul comercial cu UE este de 350 miliarde de dolari și trebuie să dispară rapid. Un mod simplu și rapid este ca ei să ne cumpere resursele energetice… Putem scăpa de acest deficit într-o săptămână.”

Întrebat dacă oferta europeană privind eliminarea taxelor industriale este suficientă pentru a renunța la taxa de 20% asupra importurilor din UE, Trump a răspuns sec: „Nu, nu este suficient.”

Totuși, potrivit Biroului de Analiză Economică al SUA, deficitul real de bunuri al Statelor Unite în comerțul cu Uniunea Europeană în 2024 a fost de 235,6 miliarde dolari, nu 350 miliarde. În același an, exporturile americane de energie (petrol și gaze) către UE au însumat doar 81,1 miliarde de dolari – de 4,3 ori mai puțin decât solicită Trump.

Mai mult, valoarea totală a exporturilor de energie ale SUA către întreaga lume în 2024 a fost de 315 miliarde dolari, conform datelor oficiale – ceea ce face cererea lui Trump nerealistă din punct de vedere logistic și economic.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că UE este pregătită pentru un acord echitabil, dar a avertizat că blocul comunitar își va apăra interesele prin măsuri de retorsiune dacă Trump impune tarife unilaterale. UE pregătește deja o listă de mărfuri americane care vor fi taxate cu 25%, ca reacție la taxele impuse anterior de SUA asupra importurilor de oțel și aluminiu.

Trump a mai cerut în trecut creșterea importurilor europene de gaz natural lichefiat (GNL) din SUA, dar, potrivit unor surse europene citate de Politico, Washingtonul nu a demonstrat real interes pentru negocieri concrete, blocând discuțiile la nivel birocratic.

Interesant este că suma de 350 miliarde de dolari nu apare pentru prima dată în retorica lui Trump – el a invocat aceeași cifră atunci când a afirmat că SUA au oferit ajutor Ucrainei în această valoare, deși datele oficiale arată că asistența totală americană pentru Ucraina s-a ridicat la aproximativ 125,5 miliarde de dolari.

Declarațiile lui Trump vin pe fondul intensificării poziționărilor comerciale și geopolitice ale SUA înaintea alegerilor prezidențiale din toamnă, unde fostul lider republican își propune revenirea la Casa Albă cu o agendă economică agresivă și protecționistă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI