Angajatorii nu susțin majorarea valorii tichetelor de masă

29 Nov. 2022, 15:04
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
29 Nov. 2022, 15:04 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Angajatorii nu susțin majorarea valorii tichetelor de masă deductibile, pentru anul viitor, așa cum vor autoritățile. Reprezentanții mediului de afaceri resping prevederea din proiectul politicii bugetar fiscale prin care se propune ajustarea valorii nominale deductibile în scopuri fiscale a unui tichet de masă pentru o zi lucrătoare de la 35 lei la 40 de lei – cota minimă și de la 55 lei la 70 de lei cota maximă.

AmCham Moldova propune păstrarea valorii nominale minime a tichetelor de masă, și anume 35 de lei, după cum prevede în prezent Legea cu privire la tichetele de masă. Reprezentanții mediului de afaceri spun că astfel vor fi evitate situațiile în care companiile care se află în dificultăți financiare sau care fac față cu greu la nivelul inflației să nu renunțe la acest instrument de stimulare a angajaților care este un drept oferit acestora. Astfel, se propune expunerea art. 4) alin. (1) în următoarea redacție: ”Valoarea nominală deductibilă în scopuri fiscale a unui tichet de masă pentru o zi lucrătoare trebuie să fie cuprinsă între 35 și 70 de lei.” scrie bizlaw.md.

AmCham mai spune că dacă ar fi recalculată valoarea nominală maximă luând ca referință doar rata inflației pentru anul 2021 și 10 luni al anului 2022, reiese că suma nominală maximală urma să fie ajustată la 84 lei. Suplimentar, asociația reiterează necesitatea revenirii la discuțiile asupra scutirii de contribuții de asigurările sociale de stat obligatorii a tichetelor de masă.

Realitatea Live

09 Mai 2024, 20:59
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
09 Mai 2024, 20:59 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Rușii bogați care au intrat sub sancțiuni occidentale după izbucnirea războiului din Ucraina au început să-și transfere treptat activele înapoi acasă, temându-se de o posibilă naționalizare a afacerilor lor, au declarat doi miliardari ruși pentru Bloomberg, sub protecția anonimatului. Potrivit unuia dintre ei, sunt forțați să-și desfășoare afacerile numai în Rusia și încearcă să nu se gândească la posibilele riscuri ale confiscării bunurilor.

Un alt antreprenor care a fost sancționat și și-a returnat bunurile în patria sa a remarcat că acum el și familia sa își vor construi o nouă viață în Rusia.

Agenția clarifică faptul că Cipru și Elveția, după declanșarea invaziei ruse, au introdus o interdicție privind furnizarea de servicii pentru administrarea trusturilor de familie, ai căror fondatori sau beneficiari sunt cetățeni ruși. Alți ruși bogați caută să-și mute averea în „țări prietene” precum Emiratele Arabe Unite, dar cei mai mulți miliardari sancționați au optat să-și mute bunurile acasă.

Averea combinată a celor 26 de ruși de pe lista de miliardari Bloomberg este estimată la aproximativ 350 de miliarde de dolari. Vârsta medie a acestor oameni este de 63 de ani.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău