Directorul interimar AIPA despre percheziții: Ne-am salutat cu dumnealor

24 Ian. 2023, 10:37
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
24 Ian. 2023, 10:37 // Actual //  MD Bani

Directorul interimar al Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură (AIPA), Diana Coșalîc, a confirmat pentru Bani.md faptul că au loc percheziții la sediul central al Agenției. Despre perchezițiile în nordul centrul și sudul țării a declarat că, în prezent, nu cunoaște detalii.

„Într-adevăr, astăzi dimineața, inclusiv la aparatul central au venit organele abilitate, ne-am salutat cu dumnealor. Dumnealor fac verificare după care vom avea și noi detalii. Despre faptul că au loc percheziții și în teritoriu: nord, centru și sud, nu cunosc, am văzut acum din presă. Dumnealor nu mi-au confirmat sau nu mi-au infirmat că sunt careva verificări și în teritorii”, a declarat Diana Coșalîc pentru Bani.md.

Potrivit directorului interimar, în prezent nu se cunosc detalii despre bănuiți sau despre careva suspiciuni.

Ulterior, AIPA a revenit cu un un comunicat de presă despre perchezițiile efectuate la mai multe sedii ale Agenției:

„Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură confirmă faptul că ofiţerii Centrului Național Anticorupție şi procurorii au iniţiat percheziţii la domiciliile şi birourile de serviciu ale unor angajaţi ai Agenției, aceştia fiind suspectați de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Prin urmare, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură va acorda tot suportul și va colabora activ cu organul de urmărire penală în partea ce ține de investigarea angajaților, în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare. 

Conducerea AIPA se disociază de angajații care admit manifestări coruptibile în activitatea lor, precum și reiterează angajamentul de a continua activitatea în spiritul legalității, transparenței, corectitudinii și responsabilității, inclusiv declară toleranța zero la actele de corupție.”

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Centrul Naţional Anticorupţie efectuează percheziții în toate regiunile ţării. Ofiţerii descind la oficiile Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi în Agricultură. Informaţia a fost confirmată pentru Realitatea de ofiţera de presă a CNA, Angela Starinschi.

Acțiunile de urmările penală sunt efectuate într-un dosar privind acordarea ilegală a subvențiilor. Ar fi vizaţi mai mulţi funcționari, oficiali din administrația publică şi agenți economici.

Realitatea Live

19 Mai 2024, 10:38
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
19 Mai 2024, 10:38 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Tim Cook, şeful Apple după Steve Jobs, se gândeşte deja la viitor şi la cine ar putea să conducă după retragerea sa. Sub conducerea sa, Apple a ajuns la o capitalizare de piaţă de 3.000 de miliarde de dolari, iar până în 2025, ar putea ajunge la 4.000 de miliarde, scrie Business Insider.

În ciuda rezultatelor extraordinare, Tim Cook nu se va afla la cârmă pentru totdeauna, de aceea CEO-ul în vârstă de 63 de ani face planuri pentru predarea ştafetei. Într-un podcast cu celebra cântereaţă albaneză Dua Lipa, Cook a spus că speră ca succesorul să „vină din interiorul Apple”.

Deşi Cook mai are de stat încă trei ani la conducerea companiei, pariurile privind următorul CEO deja au început.

Primul candidat la tron este John Williams. Potrivit Bloomberg, Williams a fost considerat în general drept succesorul logic al lui Cook încă din 2019, când a preluat studioul de design al Apple după plecarea directorului de design Jony Ive în 2019.

Williams a supravegheat dezvoltarea Apple Watch şi acum gestionează operaţiunile Apple la nivel mondial. Executivul a anunţat recent că firma renunţă la un proiect de un deceniu de a fabrica o maşină electrică Apple.

Cu toate acestea, există voci în companie care spun că Williams, în vârstă de 61 de ani, s-ar putea să nu fie un lider pe termen lung din cauza vârstei.

Un alt potential CEO al Apple ar putea fi John Ternus, cu o carieră de peste 20 de ani în companie, care este favorit pentru poziţie şi care conduce divizia de Hardware Engineering.

„Are o mulţime de abilităţi de management la fel ca şi Tim Cook.”.a scris într-un e-mail o persoană familiarizată cu problema conducerii.

Cu toate acestea, vârsta pare a fi o problemă şi pentru Ternus, fiind considerat la 49 de ani prea tânăr pentru conducere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău