Înșelăciune la nivel înalt: Aleksander Ceferin, președintele UEFA, acuzat că și-a falsificat CV-ul

09 Apr. 2023, 07:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Apr. 2023, 07:21 // Actual //  Lupu Eduard

În urmă cu patru zile, slovenul Aleksander Ceferin a fost reales miercuri prin aclamaţie în funcţia de preşedinte al Uniunii Europene de Fotbal, pentru un nou mandat de patru ani, valabil până în 2027.

Aleksander Ceferin n-a avut niciun contracandidat pentru poziția de președinte al UEFA.

Dar cotidianul sloven Prava scrie că Ceferin și-a început aventura la UEFA cu o mare înșelăciune. Astfel, acesta și-ar fi trecut în CV faptul că a fost membru al board-ului echipei Olimpija Bezigrad între 2006 și 2011.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Însă Ceferin nu ar fi îndeplinit niciun moment această funcție, care i-a permis să se înscrie în cursa pentru postul de președinte al UEFA, fiind una dintre condițiile de bază.
În vârstă de 55 de ani, Aleksander Ceferin a preluat conducerea forului fotbalist european în septembrie 2016, după suspendarea francezului Michel Platini, fiind reconfirmat.

El a obţinut acum a obţinut al treilea său mandat de preşedinte al UEFA, având drept obiectiv declarat apărarea intereselor acestuia, unitatea, solidaritatea şi meritul sportiv.

Realitatea Live

21 Mai 2024, 10:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Mai 2024, 10:59 // Actual //  Lupu Eduard

Primarul orașului Leova, Alexandru Bujoreanu, a lansat acuzații grave privind construcția drumului Leova-Bumbăta, sugerând că acesta ar putea deveni „primul muzeu al corupției în aer liber” din Republica Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul N4.

Bujoreanu a cerut ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, și președintelui Maia Sandu să facă publice contractele de execuție, inclusiv devizele de cheltuieli, pentru a clarifica situația. „Spînu a făcut publice documentele, însă ce vreți este acolo numai nu devizele de cheltuieli,” a spus primarul.

Primarul a adăugat că Centrul Național Anticorupție (CNA) a realizat o expertiză a contractelor, dezvăluind costuri supraestimate cuprinse între 3 și 4 milioane de euro. Bujoreanu a solicitat încă o dată ministrului Spînu să publice devizele de cheltuieli pentru a clarifica aceste discrepanțe.

„Dacă este adevărat că există o expertiză, aceasta ar fi stat la baza pornirii urmăririi penale împotriva șefului Administrației de Stat a Drumurilor. Crede cineva că un șef de întreprindere semnează un contract de 262 milioane de lei fără să cunoască ministrul? Nu este așa. Mai mult, lucrările au început în iulie, dar contractul a fost semnat în septembrie. Ce companie începe lucrările în avans fără să aibă certitudinea că va fi selectată? Ulterior, în luna februarie, Spînu pleacă la președinție. Aici sunt foarte multe semne de întrebare. Eu sunt martor în acel dosar,” a punctat Bujoreanu.

Costul lucrărilor de construcție a drumului de acces – 3,6 km – și a infrastructurii punctului de frontieră Leova – Bumbăta se ridică la suma de 252,23 milioane de lei, iar finalizarea lucrărilor era planificată pentru luna noiembrie a acestui an. Iinițial, pentru construcția drumului erau prevăzuți 260 de milioane de lei.

Un calcul elementar arată că fiecare kilometru de drum a costat circa 3,5 milioane de euro, fiind cel mai scump drum construit vreodată în Republica Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău