Zilele calde de vară sunt mai plăcute cu un pahar de vin spumant. Iar dacă vă doriți o zi și mai deosebită, Mihai Druță, președintele Asociației de Sommelier din Republica Moldova, recomandă băutura efervescentă „Mied”, bătură pe care o produce personal.
Mied este o băutură fabricată prin fermentarea naturală a mierii, binecunoscută încă în antichitate. Mihai Druță spune că băutura este ideală ca aperitiv și poate fi asociată cu sushi, pește, carne de pui sau salată. Mied este potrivită chiar și pentru o cină lejeră.
„Este o bătură ușoară, o băutură pe care o putem cataloga ca fiind o băutură de vară. Și este o băutură care are o istorie foarte, foarte bogată. Aromele caracteristice pentru această băutură sunt florile de salcâm, arome de fag, ceară și propolis. Atunci când produc această băutură folosesc diferite tipuri de miere, poate fi miere polifloră, de salcâm sau miere de hrișcă”, spune Mihai Druță.
Mai multe detalii despre „Mied” aflați de la somelierul Mihai Druță, președintele Asociației De Sommelier din Republica Moldova.
„Un vin bun cu Mihai Druță” a fost filmat în incinta Taste of Blue Wine House and Shop, Radisson Blue Leogrand Hotel.