FOTOGRAFII: Cum trăiește cuplul care s-a mutat recent într-o casă din beton, printată prin 3D

25 Mai 2021, 07:34
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
25 Mai 2021, 07:34 // Au Bani //  MD Bani

Pe 30 aprilie, un cuplu olandez a început să numească „ACASĂ” o construcție din beton imprimat 3D.

Locuința este situată în Eindhoven, în Olanda.

Este prima dintre cele cinci case tipărite 3D în cadrul Project Milestone, o colaborare între Universitatea de Tehnologie Eindhoven, municipalitate, experți din industrie, arhitecți și mai multe companii private.

Project Milestone servește drept primul „proiect de locuințe comerciale” din beton tipărit 3D din lume, potrivit producătorului său.

Potrivit Business Insider, cuplul plătește 1400 de dolari lunar.

 

 

 

Proiectul  dat este primul proiect de locuințe comerciale din lume bazat pe imprimarea 3D în beton. Casele vor fi toate ocupate, vor îndeplini toate cerințele moderne de confort și vor fi cumpărate și închiriate de o companie imobiliară.

Proiectul Reper poate fi considerat pe bună dreptate un reper din mai multe motive.

Nu numai în ceea ce privește tehnologia și constructorii, ci și în ceea ce privește proiectarea, municipalitatea, viitorul ocupant și proprietarul.

Când primul ocupant primește cheia, primește o casă care satisface cele mai noi nevoi de confort. Realizat în mod durabil și eficient din punct de vedere energetic, dar și confortabil, ușor și silențios. Și într-un mediu natural împădurit fantastic.

În cele din urmă, proiectul va finaliza 5 case, atât tehnologia de imprimare, cât și designul casei devin din ce în ce mai complexe, deoarece una se construiește după alta. Dacă parterul este încă tipărit în afara amplasamentului, a cincea locuință cu 2 etaje va fi fabricată în totalitate la fața locului. Dezvoltarea tehnicii de imprimare a betonului 3D va fi, prin urmare, frumos vizibilă.

Mai mult decât un experiment, aceste case sunt destinate a fi ocupate cel puțin câteva decenii.

Designul futurist al arhitecților Houben / Van Mierlo a reușit să fie atemporal. Proiectarea rezultă din posibilitățile tipice ale noii tehnici. Tehnica de imprimare 3D oferă libertate de formă, în timp ce betonul tradițional are o formă foarte rigidă. Această libertate de formă a fost folosită aici pentru a realiza un design cu care casele se amestecă în mod natural în împrejurimile lor împădurite, ca bolovani. De parcă cele cinci clădiri ar fi fost abandonate și ar fi fost întotdeauna în această oază împădurită.

Casele vor fi situate în cartierul Meerhoven din Eindhoven. Locația se numește Bosrijk și este dezvoltată ca o „grădină de sculptură”, cu proiecte arhitecturale ambițioase de înaltă calitate plasate ca sculpturi într-un peisaj continuu. Această grădină de sculptură nu este doar să te uiți, ci și să te bucuri activ. Cel mai bun entuziast al pădurii este, prin urmare, un „cowboy urban” sau un „nomad al orașului” care își alege casa ca bază pentru o viață dinamică plină de muncă, recreere și experiență în natură într-un mediu deosebit de pitoresc.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău