FOTOGRAFII: Cum trăiește cuplul care s-a mutat recent într-o casă din beton, printată prin 3D

25 Mai 2021, 07:34
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
25 Mai 2021, 07:34 // Au Bani //  MD Bani

Pe 30 aprilie, un cuplu olandez a început să numească „ACASĂ” o construcție din beton imprimat 3D.

Locuința este situată în Eindhoven, în Olanda.

Este prima dintre cele cinci case tipărite 3D în cadrul Project Milestone, o colaborare între Universitatea de Tehnologie Eindhoven, municipalitate, experți din industrie, arhitecți și mai multe companii private.

Project Milestone servește drept primul „proiect de locuințe comerciale” din beton tipărit 3D din lume, potrivit producătorului său.

Potrivit Business Insider, cuplul plătește 1400 de dolari lunar.

 

 

 

Proiectul  dat este primul proiect de locuințe comerciale din lume bazat pe imprimarea 3D în beton. Casele vor fi toate ocupate, vor îndeplini toate cerințele moderne de confort și vor fi cumpărate și închiriate de o companie imobiliară.

Proiectul Reper poate fi considerat pe bună dreptate un reper din mai multe motive.

Nu numai în ceea ce privește tehnologia și constructorii, ci și în ceea ce privește proiectarea, municipalitatea, viitorul ocupant și proprietarul.

Când primul ocupant primește cheia, primește o casă care satisface cele mai noi nevoi de confort. Realizat în mod durabil și eficient din punct de vedere energetic, dar și confortabil, ușor și silențios. Și într-un mediu natural împădurit fantastic.

În cele din urmă, proiectul va finaliza 5 case, atât tehnologia de imprimare, cât și designul casei devin din ce în ce mai complexe, deoarece una se construiește după alta. Dacă parterul este încă tipărit în afara amplasamentului, a cincea locuință cu 2 etaje va fi fabricată în totalitate la fața locului. Dezvoltarea tehnicii de imprimare a betonului 3D va fi, prin urmare, frumos vizibilă.

Mai mult decât un experiment, aceste case sunt destinate a fi ocupate cel puțin câteva decenii.

Designul futurist al arhitecților Houben / Van Mierlo a reușit să fie atemporal. Proiectarea rezultă din posibilitățile tipice ale noii tehnici. Tehnica de imprimare 3D oferă libertate de formă, în timp ce betonul tradițional are o formă foarte rigidă. Această libertate de formă a fost folosită aici pentru a realiza un design cu care casele se amestecă în mod natural în împrejurimile lor împădurite, ca bolovani. De parcă cele cinci clădiri ar fi fost abandonate și ar fi fost întotdeauna în această oază împădurită.

Casele vor fi situate în cartierul Meerhoven din Eindhoven. Locația se numește Bosrijk și este dezvoltată ca o „grădină de sculptură”, cu proiecte arhitecturale ambițioase de înaltă calitate plasate ca sculpturi într-un peisaj continuu. Această grădină de sculptură nu este doar să te uiți, ci și să te bucuri activ. Cel mai bun entuziast al pădurii este, prin urmare, un „cowboy urban” sau un „nomad al orașului” care își alege casa ca bază pentru o viață dinamică plină de muncă, recreere și experiență în natură într-un mediu deosebit de pitoresc.

Realitatea Live

23 Nov. 2024, 09:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
23 Nov. 2024, 09:40 // Actual //  Ursu Victor

Northvolt AB a cerut protecţie împotriva falimentului în Statele Unite, după ce o încercare disperată de a obţine finanţare de salvare a eşuat, lăsând producătorul de baterii într-o situaţie dificilă, cu doar o săptămână de lichidităţi disponibile, potrivit Bloomberg.

Furnizorul suedez de baterii pentru vehicule electrice va încerca să se reorganizeze în cadrul capitolului 11 din Codul falimentului american, conform unei declaraţii emise joi. Potrivit unui depozit, Northvolt avea aproximativ 30 de milioane de dolari în numerar şi datorii de 5,84 miliarde de dolari.

Această sumă face ca Northvolt să fie una dintre cele mai îndatorate companii care au solicitat falimentul în Statele Unite în acest an, potrivit datelor Bloomberg. Aceasta este urmată de Intrum AB, o altă companie suedeză care a depus o cerere similară săptămâna trecută.

Compania a ales să urmeze calea legală din SUA pentru a oferi un cadru familiar investitorilor existenţi şi potenţialilor investitori interesaţi să furnizeze finanţare, a explicat o sursă apropiată situaţiei.

Această decizie încheie luni de negocieri cu proprietarii, clienţii şi creditorii, în încercarea de a găsi o soluţie pentru continuarea activităţii, după ce resursele financiare au fost epuizate. Northvolt a redus cu un sfert numărul angajaţilor şi a renunţat la planurile de extindere, pentru a face faţă unei crize de lichidităţi care s-a agravat în toamnă, după ce a pierdut un contract important şi nu a reuşit să acceseze un împrumut verde de 5 miliarde de dolari.

Compania a fost considerată un simbol al speranţelor europene de a crea un lanţ de aprovizionare independent pentru vehiculele electrice, în concurenţă cu producătorii stabiliţi din China şi Coreea de Sud.

Fabrica emblematică Northvolt Ett, situată lângă Cercul Arctic din Suedia, va continua să funcţioneze în mod normal pe durata reorganizării. „Compania va continua să livreze produse clienţilor, îndeplinindu-şi în acelaşi timp obligaţiile faţă de furnizorii esenţiali şi va asigura plata salariilor angajaţilor”, a afirmat compania.

În cadrul procedurii de faliment, Northvolt va avea acces la aproximativ 145 de milioane de dolari în garanţii de numerar, conform declaraţiilor companiei. Scania CV AB, divizia de camioane a Volkswagen AG şi un client important al Northvolt, a anunţat că va contribui cu 100 de milioane de dolari pentru finanţarea debitorului în posesie.

Judecătorul american de faliment Alfredo Perez a spus în timpul unei audieri de joi că va aproba cererea Northvolt de a începe utilizarea finanţării din faliment şi a altor împrumuturi pentru a acoperi salariile şi cheltuielile angajaţilor în timpul procesului de reorganizare conform capitolului 11. După reducerile de personal anunţate, Northvolt mai are aproximativ 6.400 de angajaţi în Suedia, Polonia şi Statele Unite.

Filialele Northvolt care se ocupă de fabricile planificate în Germania şi Canada nu fac parte din procesul de faliment conform capitolului 11, dar compania a declarat că aceste proiecte vor fi amânate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală