FOTO: Diamantul roz-violet, înregistrat ca fiind cel mai mare licitat vreodată, s-a vândut cu peste 29 de milioane $

25 Mai 2021, 07:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
25 Mai 2021, 07:40 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Un diamant roz-violet a stabilit un nou record ca fiind cel mai mare vreodată licitat. Acesta s-a vândut cu 29,3 milioane de dolari în Hong Kong.

„Sakura”, cuvântul japonez pentru floarea de cireș, este un diamant roz-violet de 15,8 carate așezat pe un inel de platină și aur, potrivit casei de licitații Christie’s, care a organizat vânzarea.

Diamantul este clasificat ca „fantezie vie” datorită adâncimii sale de culoare și „fără cusur intern”, ceea ce înseamnă că orice defect intern este vizibil doar la un microscop puternic.

Christie’s a spus că „The Sakura” a fost cumpărat de un cumpărător privat asiatic duminică, dar nu a putut oferi alte detalii.

 

„The Sakura” a fost licitat împreună cu „The Sweet Heart”, un inel cu diamante roz, în formă de inimă, de 4,2 carate, vândut cu 6,6 milioane de dolari.

Vickie Sek, președintele departamentului de bijuterii Christie’s Asia-Pacific, a declarat într-o declarație pe site-ul Christie’s că „ratele de vânzare puternice și prețurile excepționale obținute pentru diamante și pietre prețioase colorate de înaltă calitate reflectă o cerere robustă a pieței”.

„The Sakura” a bătut un record anterior stabilit de „The Spirit of the Rose”, un diamant roz-violet de 14,8 carate, care a fost vândut cu peste 27 de milioane de dolari la o licitație organizată de Sotheby’s la Geneva, Elveția, în noiembrie.

Acesta a fost tăiat dintr-un diamant brut mai mare care cântărea 27,8 carate, care a fost descoperit în Yakutia, nord-estul Rusiei în 2017. Diamantul brut a fost considerat a fi cel mai mare cristal roz care a fost extras vreodată în Rusia.

„Spiritul Trandafirului” a fost numele dat diamantului tăiat, după ultimul balet legendar pe care dansatorul rus-polonez Vaslav Nijinsky l-a interpretat pe scenă.

Se spune că doar 1% din diamantele roz sunt mai mari de 10 carate și doar 4% sunt clasificate ca „fanteziste vii”.

„CTF Pink Star”, cu o greutate de 59,6 carate, deține recordul actual al prețului plătit pentru un diamant roz la licitație, la 71,2 milioane de dolari, care a fost vândut în Hong Kong în aprilie 2017.

Realitatea Live

28 Sept. 2021, 18:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Sept. 2021, 18:25 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, l-a atacat în judecată pe președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Ea crede că el a calomniat-o, spunând că „Vlah și-a însușit toate fluxurile financiare, atât bugetare, cât și nebugetare din Găgăuzia” și că „oficialii corupți nu au naționalitate”, scrie nokta.md.

Vlah cere de la Grosu scuze publice și o recompensă de 200 de mii de lei ca despăgubire pentru prejudiciul moral cauzat prin declarațiile sale.

„Știm cum se comportă Irina Vlah și fratele ei, am auzit despre comportamentul ei. Ea și-a însușit toate fluxurile financiare, atât bugetare, cât și nebugetare din Găgăuzia. Știm despre asta, vă pot spune un lucru, că pentru noi oficialii corupți nu au naționalitate”, a declarat președintele Parlamentului Igor Grosu la o întâlnire cu alegătorii din 6 iulie curent, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Irina Vlah consideră că, prin declarațiile sale, Igor Grosu a indus în eroare opinia publică și i-a prejudiciat imaginea.

Potrivit sursei citate, Irina Vlah a intentat un proces împotriva lui Igor Grosu în luna august.

Prima ședință de judecată este programată pe 24 noiembrie curent, ora 15:00, judecătoare fiind Mămăligă Natalia.

 

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală