Bătălia pentru averea miliardarului Al Fayed, tatăl iubitului prințesei Diana. Cine se luptă pentru bani

04 Sept. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Sept. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

Moartea lui Mohamed Al Fayed, la vârsta de 94 de ani, se pare că va declanșa o bătălie pentru moștenire. Presa britanică scrie că e vorba de un imperiu de 1,7 miliarde de lire sterline pentru care deja copiii săi se află în război.

La succesiune vor fi înscriși Heini Wathen, în vârstă de 68 de ani, cea de-a doua soție, Heini Wathen, în vârstă de 68 de ani și cei patru copii avuți împreună.

Miliardarul Al Fayed, fostul proprietar al Harrods, se crede că avea încă un număr extraordinar de active de milioane de lire sterline, inclusiv hotelul Paris Ritz și un conac lângă Oxted, Surrey.

Proprietatea multora este deținută prin trusturi și paradisuri fiscale, inclusiv Bermuda, Luxemburg și Liechtenstein, deci este dificil să se stabilească exact câte posedă, informează Daily Mail.

Va fi o situație pe care urmează să o descâlcească copiii miliardarului, Jasmine, 42 de ani, Karim, 39 de ani, Camilla, 38 de ani și Omar, 35 de ani.

Dar ceea ce face lucrurile extrem de dificile este faptul că Omar și Camila au fost deja implicați într-o luptă pentru putere și avere unul împotriva celuilalt, dispută care a ajuns la Înalta Curte. Documentele de la Înalta Curte sugerează că cel puțin trei membri ai familiei au fost implicați în proces.

Ziarele spun că în prima fază, din 2020, Omar folosea sala de gimnastică de pe proprietatea tatălui său din Surrey când el, mama Heini Wathen și sora Camilla s-au certat.

Scandalul familial care a ajuns în presă și la proces

Se spune că a avut loc o „altercație fizică” între Omar și soțul Camillei, Mohamad Esreb.

Omar a cerut daune de 100.000 de lire sterline pentru un atac despre care a susținut că a fost orchestrat de Camilla și soțul ei, omul de afaceri sirian Esreb.

Amândoi au negat acuzațiile și, în schimb, au depus propriul set de acuzații pe care Omar le-a respins. Principala acuzație a fost faptul că Omar era un consumator înrăit de droguri ilegale, iar comportamentul lui iresponsabil este o rușine pentru familie.

Într-un interviu acordat Mail în 2021, el a insistat că nu este consumator de droguri și a spus că a fost victima unei „lupte pentru putere între frați”.

El a spus: „Este o dramă destul de comună atunci când există familii cu o figură de lider mai în vârstă care se află în perioada de iarnă a vieții. Nu concurez pentru poziția de câine de top. Caut cu adevărat să încurajez armonia.”

Cazul a fost dispus să fie soluționat în mod privat de către judecător, rezultatul fiind necunoscut.

Ce s-ar înscrie pe lista averii lui Mohamed Al Fayed

Se pare că nu există un inventar clar a ceea ce a rămas în urma tatălui lui Dody Al Fayed, iubitul prințesei Diana, de la moartea cărora s-au împlinit recent 26 de ani. Și nici ce înseamnă această împărțire a averii răposatului Mohamed Al-Fayed nu este clară.

În ceea ce privește activele sale, Al Fayed a fost cu siguranță la un moment dat proprietarul apartamentelor de lux din Park Lane din Londra și Manhattan din New York.

Nouă mașini Rolls-Royce, o colecție de artă opulentă și statuia lui Michael Jackson de la Fulham FC au fost printre proprietățile sale.

Conacul său Oxted are 220 de acri de teren, o piscină, grajduri și grădini și se crede că valorează aproximativ 100 de milioane de lire sterline.

Între timp, Ritz din Paris a costat 10 milioane de lire sterline în 1979, dar acum valorează cel puțin 500 de milioane de lire sterline.

Fiul cel mic al lui Al Fayed, Omar, este deja directorul unei companii legate de domeniul Balnagown al tatălui său din Highlands.

Mohamed Al Fayed a fost îndrăgit de englezi după ce a cumpărat echipa de fotbal Fulham FC în 1997, iar injecția sa de bani a ajutat clubul să ajungă în Premier League și în competițiile europene în doar câțiva ani. Când nu a mai putut să se ocupe personal de afaceri, din cauza vârstei, a vândut clubul.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

11 Mai 2024, 07:28
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
11 Mai 2024, 07:28 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Oferta de listare la Bursa de Valori Bucureşti a furnizorului de gaze naturale şi electricitate Premier Energy (sub simbolul PE) a atras în cele trei zile cu discount de 5% subscrieri de aproximativ 1 miliard de lei (200 mil. euro), arată datele analizate de ZF.

Micii investitori au subscris 47 milioane de acţiuni PE, adică de aproape şapte ori peste cât au ei alocat pentru o companie care este evaluată în prospectul de listare la un multiplu P/E (raport capitalizare/preţ cu rezultatele pe 2023) cuprins între 6 şi 7. Numărul de ordine în trei zile este de 12.325. Un investitor poate avea unu sau mai multe ordine alocate.

“Ne-am tot întrebat când vom mai avea un IPO precum Hidroelectrica la Bursa de Valori, ceva cu adevărat electrizant şi de calibru. Este aici, tot din energie verde, pentru un campion naţional şi regional. Şi tot investitorii retail sunt cei care arată din nou ce forţă redutabilă pot fi pe piaţa noastră de capital”, potrivit Departamentului de Equity Research al TradeVille, cel mai mare broker de retail la BVB.

Oferta a început miercuri, 8 mai, şi este programată a se încheia pe 15 mai şi constă în vânzarea a circa 36 milioane de acţiuni PE, în principal prin majorare de capital cu acţiuni noi, la care se adaugă şi vânzări din partea unicului acţionar, fondul ceh de investiţii EMMA Holding. Numărul de acţiuni poate fi majorat cu 20%.

Investitorii de retail au avut un discount de subscriere de 5% în primele zile, care se aplică la preţul final al ofertei. Cel din urmă va fi decis de companie alături de brokeri pe baza feedback-ului din partea marilor investitori.

Astfel, în sistemul Bursei de Valori Bucureşti au fost introduse ordine pentru achiziţia a 47 milioane de acţiuni la preţul de 21,5 lei la care investitorii de retail pot subscrie. Cu alte cuvinte retailul a subscris până acum cu 30% peste întreaga ofertă.

Micii investitori au alocate 7,2 milioane de acţiuni – în scenariul standard care nu presupune supliementarea tranzacţiei, opţiune care are şanse de a se materializa dat fiind interesul pe această tranşă- reprezentând 20% din toată oferta. Restul de 80% sunt alocate investitorilor instituţionali.

 

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău