Wizz Air, pe care vor autoritățile să-l aducă la Chișinău, își închide baza operațională într-un oraș din România

08 Sept. 2023, 11:58
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
08 Sept. 2023, 11:58 // Actual //  bani.md

Compania aeriană Wizz Air a anuntat că va închide baza de la Suceava, începând cu 28 octombrie, dar va continua să opereze zboruri de pe aeroportul din localitate, spre Londra LutonRomaMilano MalpensaDortmund şi Memmingen, în timp ce alte cinci curse vor fi transferate pe aeroportul din Iaşi.

Astfel, zborurile spre LarnacaEindhovenBruxelles CharleroiParis Beauvais şi Bologna vor continua să fie deservite de companie, dar de la baza din Iaşi, care va creşte odată cu adăugarea unei a cincea aeronave în această iarnă.

Tuturor angajaţilor afectaţi de închiderea bazei din Suceava li se vor oferi oportunităţi de lucru în altă parte în reţeaua Wizz Air.

Clienţii care au rezervat direct prin wizzair.com sau prin aplicaţia pentru mobil a companiei şi care sunt afectaţi de schimbări vor fi notificaţi prin e-mail şi pot opta pentru reprogramarea gratuită, pentru o rambursare de 120% din tariful iniţial sub formă de credit de companie sau rambursarea a 100% din banii achitaţi.

„Ca urmare a planurilor de optimizare a pieţei din România, menite să sporească fiabilitatea operaţională pentru clienţii noştri locali, operaţiunile noastre din Suceava au devenit nesustenabile. Cu toate acestea, ne menţinem angajamentul de a sprijini creşterea continuă în România. Wizz Air nu va părăsi Suceava şi va continua să opereze peste 50% din capacitatea sa anterioară de la Suceava pentru a sprijini în continuare conectivitatea, asociată cu preţuri scăzute şi o experienţă de înaltă calitate. Principalele noastre obiective sunt de a contacta cu promptitudine toţi clienţii afectaţi, oferindu-le îndrumare precisă cu privire la opţiunile disponibile, şi de a ne extinde sprijinul pentru echipajul nostru de la Suceava.”, a declarat Diarmuid “ Conghaile, directorul general al Wizz Air Malta.

Primul zbor Wizz Air a decolat de la Suceava pe 3 august 2016, iar de atunci, compania a transportat peste 2 milioane de pasageri pe rutele sale low-cost spre şi dinspre Suceava.

Wizz Air operează peste 5.000 de zboruri pe lună către 24 de ţări de la şase baze din România: Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Craiova şi Sibiu.

Wizz Air a fost înființată în 2003 și este cunoscută pentru serviciile sale de zboruri la prețuri accesibile. Compania operează pe numeroase rute în întreaga Europă și este un jucător important pe piața zborurilor low-cost.

Din 15 martie curent, operatorul low-cost „Wizz Air” și-a anulat zborurile din și spre Chișinău. Compania aeriană a invocat drept motiv pentru anularea zborurilor „riscul ridicat” din spațiul aerian al Republicii Moldova. Autoritățile de la Chișinău încearcă să convingă operatorul să revină, dar fără succes.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău