Campania „Donează o jucărie, dăruiește un zâmbet” a ajuns la cea de-a 20-a familie

08 Sept. 2023, 11:39
 // Categoria: Comercial // Autor:  MD Bani
08 Sept. 2023, 11:39 // Comercial //  MD Bani

Acțiunea de binefacere ”Donează o jucărie, dăruiește un zâmbet” a ajuns deja la ce-a de-a 20-a familie, de această data în localitatea Țînțăreni, raionul Anenii Noi. Aici am găsit-o pe Elena Ciumeico, o mamă de doar 35 de ani care crește și îngrijește de una singură 7 copii, dintre care trei sunt cu necesități speciale. Cele patru fete și cei trei băieți cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani au de înfruntat greutăți pe care, în mod normal, nu ar trebui să le cunoască la vârsta lor. Se înghesuie în două camere într-o casă străină pe care, din fericire, nu achită chirie.

„Am trei copii cu dizabilități și trăim doar din indemnizațiile lor și din ajutorul social. Din păcate, la serviciu nu pot să merg pentru că trebuie să îngrijesc de Alexandru, băiețelul de 6 ani care suferă de retard mental și sindromul ADHD. Este un copil care trebuie să fie supravegheat 24 din 24 de ore”, spune mama.

Cei mai mari copii, Liviu (17 ani) și Nicoleta (15 ani) sunt la studii la Chișinău. Au și ei nevoie de ajutor, iar Elena încearcă să împartă puținii bani de care dispune în funcție de priorități. Iar asta înseamnă că unii dintre cei 7 minori vor trebui să mai aștepte până le va veni rândul, în funcție de posibilitățile finaciare.

„7 mii de lei ajutorul social, indemnizația copiilor – 1 300 de lei a Evelinei și 1 500 a lui Alexandru. Din păcate nu ne ajunge, nu ne putem întreține din acești bani, pentru că toate investigațiile medicale pe care le facem cu copii costă enorm de mult”, recunoaște Elena.

Campania ”Donează o jucărie, dăruiește un zâmbet” a fost lansată la începutul lunii mai. Oamenii au fost îndemnați să doneze jucăriile pentru a aduce un zâmbet copiilor din familii social-vulnerabile. Familia Elenei Ciumeico se numără printre beneficiarii de ajutor din partea oamenilor cu suflet mare. Copiii radiau de bucurie atunci când au început să împartă jucăriile și produsele alimentare aduse în dar. Iar Asociația A.S.I.C.S., tradițional, le-a oferit și un ajutor financiar în valoare de 5 000 de lei.

 „Acest ajutor de 5 000 de lei din partea A.S.I.C.S. este foarte important. Tratamentul lui Alexandru pentru două luni va fi asigurat cu acești bani. Un mare, mare mulțumesc Asociației A.S.I.C.S. pentru ajutorul acordat. E un ajutor foarte mare pentru noi”, ne-a spus recunoscătoare Elena.

Nimic pe lume nu poate fi mai dureros decât suferința unui copil și nu este răsplată mai prețioasă decât zâmbetul unui micuț pentru clipele de fericire oferite! Noi susținem pentru că ne pasă!

 „Donează o jucărie, dăruiește un zâmbet” – o campanie de caritate desfășurată de Asociația A.S.I.C.S., Ambasada Georgiei în Republica Moldova și compania Top Shop.

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău