Campania „Donează o jucărie, dăruiește un zâmbet” a ajuns la cea de-a 20-a familie

08 Sept. 2023, 11:39
 // Categoria: Comercial // Autor:  Trifan Stela
08 Sept. 2023, 11:39 // Comercial //  Trifan Stela

Acțiunea de binefacere ”Donează o jucărie, dăruiește un zâmbet” a ajuns deja la ce-a de-a 20-a familie, de această data în localitatea Țînțăreni, raionul Anenii Noi. Aici am găsit-o pe Elena Ciumeico, o mamă de doar 35 de ani care crește și îngrijește de una singură 7 copii, dintre care trei sunt cu necesități speciale. Cele patru fete și cei trei băieți cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani au de înfruntat greutăți pe care, în mod normal, nu ar trebui să le cunoască la vârsta lor. Se înghesuie în două camere într-o casă străină pe care, din fericire, nu achită chirie.

„Am trei copii cu dizabilități și trăim doar din indemnizațiile lor și din ajutorul social. Din păcate, la serviciu nu pot să merg pentru că trebuie să îngrijesc de Alexandru, băiețelul de 6 ani care suferă de retard mental și sindromul ADHD. Este un copil care trebuie să fie supravegheat 24 din 24 de ore”, spune mama.

Cei mai mari copii, Liviu (17 ani) și Nicoleta (15 ani) sunt la studii la Chișinău. Au și ei nevoie de ajutor, iar Elena încearcă să împartă puținii bani de care dispune în funcție de priorități. Iar asta înseamnă că unii dintre cei 7 minori vor trebui să mai aștepte până le va veni rândul, în funcție de posibilitățile finaciare.

„7 mii de lei ajutorul social, indemnizația copiilor – 1 300 de lei a Evelinei și 1 500 a lui Alexandru. Din păcate nu ne ajunge, nu ne putem întreține din acești bani, pentru că toate investigațiile medicale pe care le facem cu copii costă enorm de mult”, recunoaște Elena.

Campania ”Donează o jucărie, dăruiește un zâmbet” a fost lansată la începutul lunii mai. Oamenii au fost îndemnați să doneze jucăriile pentru a aduce un zâmbet copiilor din familii social-vulnerabile. Familia Elenei Ciumeico se numără printre beneficiarii de ajutor din partea oamenilor cu suflet mare. Copiii radiau de bucurie atunci când au început să împartă jucăriile și produsele alimentare aduse în dar. Iar Asociația A.S.I.C.S., tradițional, le-a oferit și un ajutor financiar în valoare de 5 000 de lei.

 „Acest ajutor de 5 000 de lei din partea A.S.I.C.S. este foarte important. Tratamentul lui Alexandru pentru două luni va fi asigurat cu acești bani. Un mare, mare mulțumesc Asociației A.S.I.C.S. pentru ajutorul acordat. E un ajutor foarte mare pentru noi”, ne-a spus recunoscătoare Elena.

Nimic pe lume nu poate fi mai dureros decât suferința unui copil și nu este răsplată mai prețioasă decât zâmbetul unui micuț pentru clipele de fericire oferite! Noi susținem pentru că ne pasă!

 „Donează o jucărie, dăruiește un zâmbet” – o campanie de caritate desfășurată de Asociația A.S.I.C.S., Ambasada Georgiei în Republica Moldova și compania Top Shop.

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 16:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2023, 16:22 // Actual //  Lupu Eduard

Activitatea din sectorul privat din zona euro a continuat să se reducă în septembrie, ceea ce sugerează că economia s-a contractat în trimestrul curent, raportează Bloomberg.

Un indice bazat pe sondajele efectuate de S&P Global în rândul directorilor de achiziţii a indicat a patra lună consecutivă de scădere a producţiei, ajungând la 47,1. Deşi reprezintă o uşoară îmbunătăţire faţă de luna august, indicatorul se situează clar sub nivelul de 50 care indică o contracţie. Economiştii prevăzuseră o scădere la 46,5.

În timp ce încetinirea s-a atenuat în Germania, aceasta s-a adâncit în Franţa, potrivit sondajelor de conjunctură publicate vineri de S&P Global. Economiştii se aşteptau ca dinamica în ambele ţări să rămână în general stabilă.

Performanţa sectorului serviciilor din Germania a reprezentat o „surpriză plăcută”, deoarece s-a contractat doar marginal în această lună, a precizat S&P Global. Industria prelucrătoare, care a avut de suferit din cauza încetinirii economiei mondiale şi a creşterii ratelor dobânzilor, a condus declinul activităţii generale.

Cu toate acestea, cifrele pentru importantul sector industrial al ţării indică faptul că „lucrurile nu se duc la vale la fel de repede ca înainte, declinul comenzilor noi încetinind”, a declarat Cyrus de la Rubia, economist-şef la Hamburg Commercial Bank. „În plus, reducerea activităţii de cumpărare îşi pierde din avânt”.

În Franţa, atât serviciile, cât şi industria prelucrătoare s-au înrăutăţit, ceea ce a dus la cea mai mare scădere a activităţii din sectorul privat din noiembrie 2020. Au existat rapoarte răspândite privind cererea slabă în ambele sectoare, iar încrederea în ceea ce priveşte următoarele 12 luni a slăbit simţitor, a precizat S&P Global.

„Economia franceză va naviga, în viitorul apropiat, în ape foarte tulburi”, a declarat Norman Liebke, economist la Hamburg Commercial Bank. „Credem că în 2024 creşterea economică va fi mai mică decât se aştepta anterior”.

El a adăugat că inflaţia este încă la pândă în Franţa, fiind determinată în întregime de servicii, fără a se vedea încă „prea multe semne de impact” în urma deciziei guvernului de a impune plafoane de preţ pentru anumite produse alimentare începând cu luna iulie.

În cursul zilei de vineri, datele privind indicele managerilor de achiziţii pentru zona euro vor confirma continuarea contracţiei, în timp ce cifrele anterioare din Australia şi Japonia au indicat o expansiune. Se aşteaptă ca un indicator pentru Regatul Unit să arate o încetinire similară cu cea de luna trecută. Se preconizează că cifrele din SUA vor arăta o uşoară creştere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău