Moldova are cele mai proaste drumuri din Europa, dar mai bune decât în România

20 Sept. 2023, 08:33
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
20 Sept. 2023, 08:33 // Actual //  bani.md

Olanda, celebră pentru infrastructura sa excelentă pentru bicicliști, a ocupat prima poziție în Europa și a doua în lume în ceea ce privește calitatea drumurilor, potrivit Raportului privind competitivitatea globală 2019 publicat de Forumul Economic Mondial.

Cu toate acestea, studiul relevă că cea mai bună calitate a drumurilor nu corespunde întotdeauna cu siguranța, deoarece unele țări cu infrastructură de top înregistrează un număr mai mare de accidente mortale.

În cadrul Europei, țările vest-europene sunt în general mai mulțumite de calitatea drumurilor, în timp ce est-europenii au o perspectivă mai sumbră asupra infrastructurii rutiere din țările lor.

Olanda, cu o evaluare de 6,4, a obținut prima poziție în Europa și a doua în lume, după Singapore cu 6,5. Pe următoarele locuri în Europa se află Elveția (6,3), Austria (6,0), Portugalia (6), Spania (5,7) și Croația (5,6).

La polul opus al clasamentului european se află Republica Moldova și Bosnia și Herțegovina, cu cele mai proaste drumuri din regiune. România, Ucraina, Bulgaria și Macedonia de Nord se numără printre țările cu infrastructură mai puțin dezvoltată.

La nivel global, cele mai bune drumuri au fost în Hong Kong și Japonia, ambele cu un scor de 6,1. În ceea ce privește cele mai proaste drumuri din lume, Africa, Caraibe și Orientul Mijlociu se află în frunte, cu Ciad, Mauritania, Madagascar, Yemen, Haiti și RD Congo în poziții de coada.

Belgia, Italia, Irlanda și Islanda se află în spatele vecinilor lor din Europa de Vest în ceea ce privește calitatea drumurilor. Pe de altă parte, Grecia se evidențiază în Europa de Est cu un scor mai ridicat decât Bulgaria, Macedonia de Nord și Albania.

Turcia a obținut, de asemenea, un scor bun (5,0), depășind țări occidentale și nordice precum Norvegia și Regatul Unit în ceea ce privește infrastructura rutieră.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

15 Ian. 2025, 12:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
15 Ian. 2025, 12:58 // Actual //  Ursu Victor

Premierul Dorin Recean a declarat că Guvernul Republicii Moldova este în prezent în proces de identificare a unui grup de avocați internaționali care să asiste autoritățile în recuperarea activelor energetice preluate de Rusia. Întrebat despre posibilitatea de a urmări o cale similară cu cea a companiei ucrainene Naftogaz, care a câștigat un arbitraj internațional în fața Gazprom, pe baza unui audit similar, Recean a subliniat că guvernul ia în considerare toate opțiunile legale disponibile.

„Este vorba despre recuperarea activelor Republicii Moldova, care au fost preluate, inclusiv prin mijloace frauduloase, din diverse sectoare, în special din sectorul energetic. Printre acestea se numără Moldova Gas și centrala de la Cuciorga, active care au fost preluate de Rusia”, a declarat premierul.

Recean a precizat că autoritățile moldovenești sunt în proces de identificare a potențialilor consultanți juridici pentru a sprijini Guvernul în acest demers. Recuperarea activelor energetice este considerată o prioritate națională, având în vedere impactul semnificativ asupra securității energetice a Republicii Moldova. Guvernul a menționat că va urmări, în măsura posibilităților, un proces similar cu cel al Ucrainei pentru a recupera activele naționale și a asigura protecția intereselor statului moldovean pe plan internațional.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală