Fața nevăzută a șefilor. Olga Butnaru, LE BURO: „Sunt Director și asta înseamnă… Mama a 10 copii, cu cerințe”

27 Mai 2021, 14:32
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
27 Mai 2021, 14:32 // Interviu //  MD Bani

Olga Butnaru, director LE BURO, a ajuns în funcția de director a LE BURO după o scoala puternică în familia ARIDON, școală care a durat cinci ani. A primit cele mai de preț lecții alături de tatăl ei, Mircea Butnaru, director compania ARIDON.

„Imediat ce m-am întors din Marea Britanie, după zece ani de studii, m-am încadrat în compania tatălui, în funcția asistent director sau, mai oficial, vice director. Această încadrare avea drept scop pregătirea mea pentru ca ulterior să preiau afacerea.

Respectiv, intenția a fost ca timp de câțiva ani sa fiu „umbra” lui, pentru a învăța toate subtilitățile afacerii.”

De fapt, când era mică, Olga Butnaru visa să devină director ARIDON, dar pe parcurs…

„Vasul și-a schimbat direcția. Pescarul m-a învățat sa pescuiesc si am vrut să mă pun la încercare.”

Cum reușesc să fiu un coechipier

Sunt genul de leader care tratează toți membrii drept colegi. Mereu mă consult cu echipa la luarea oricărei decizii. Regulat facem adunări unde discutăm toate întrebarile zilei/săptămânii/lunii, atât interne, cât și externe. Pun mare accent pe cofortul fizic și moral al echipei în oficiu, acesta fiind o a doua casă pentru ei. Încerc să-i fac să simtă asta.

Cel mai des merg pe mâna/părerea/decizia lor, indiferent de rezultat: se ajunge sau la succes, sau la o lecție învățată. Într-un final – oricum e succes.

Presiunilor apărute le fac față…

….împreuna cu echipa. Discutam orice subiect, ascult fiece parere, cum crede fiecare că este corect, ce ar face ei în locul meu dacă este vorba despre ei însuși. Fac un rezumat, o concluzie, după care iau o decizie.

Deciziile privind majorările de salariu le iau…

Împreună cu șeful de echipă, cer argumente pro și contra. Comparăm și piața, obligatoriu. Mă strădui anual sa fac majorări.

Aleg oamenii după principiul…

Dorință de lucru, dedicație + loialitate.

Echipa o motivez prin

creare de atmosferă, respectul față de fiecare în parte, grija personală.

Organizarea, planificarea reprezintă succesul în orice afacere

Controlul este necesar, regulat, dar cu respect.

Sunt Director și asta înseamnă…

Să fii Mama a 10 copii, cu cerințe, dar grijulie.

Aș mai fi vrut să… sa fac studii, să învăț mai mult

… și să vă prezint echipa mea.

„Sunt cateva poze cu echipa care s-a schimbat pe parcursul a 5 ani, dar fiecare mi-a lăsat amintiri calde și frumoase.”

În special, aș vrea sa accentuez trei poze, în care sunt 3 oameni foarte speciali a companiei. 

Radion Cicic

A fost primul care pășit odată cu mine pragul biroului, pe data de 5 august 2015. Tot el a creat brandul LE BURO și bazele acestei companii are mult suflet și o particică din inima lui, care mereu o voi ține minte.

Sveta Sarjan

A fost și este alături de mine și astăzi. Mâna mea dreaptă, des fiind luată drept sora mea, mă simte și ințelege ca nimeni altul. Susținerea și loialitatea este este fără preț, ea este simbolul dedicației și loialității.

Maxim Gore

Actualul art director și, practic, partenerul meu în porocesul de decision making. Cu el mă consult pe orice aspect al afacerii.

Astăzi el este rațiunea companiei, eu am devenit mai moale de când compania a ieșit din statul de startup și des apelez la el pentru acel umăr puternic.

Stiu că gândește cu minte de afacerist și mai des mă conduc de părerea lui. Am încredere mare în experiența și loialiotatea lui.

 

Vrei să afli detalii despre șeful tău sau ești șef și ai multe de zis?!

Scrie-ne în adresa redacției Bani.md : contact@bani.md

Despre LE BURO

LE BURO este o agenție de creativitate fondată în anul 2015.

Până în prezent, departamentul Social Media a devenit lider pe piață, cu peste 30 de clienți lunar, în continuă creștere și dezvoltare.

Pe lângă experiență, mândria companiei reprezintă un portofoliu frumos de relații pe termen lung.

Realitatea Live

11 Apr. 2025, 14:55
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
11 Apr. 2025, 14:55 // Actual //  bani.md

Titlurile presei care susțin că Trump a cedat în fața presiunilor interne și externe sunt, în general, încă premature. Verdictul nu a fost încă dat, întrucât foarte multe vor depinde de rezultatul negocierilor purtate de Trump cu partenerii comerciali ai Americii în următoarele 90 de zile și mai departe, precum și de evoluția relațiilor dintre SUA și China, notează evz.ro.

Un factor-cheie care îl motivează pe președintele Donald Trump este nevoia de a emana putere și dorința de a o folosi. Inițiativa sa globală, amplă, privind tarifele, marchează o reconfigurare istorică a relațiilor comerciale ale SUA la nivel mondial. Cu toate acestea, este în esență un joc de putere geopolitică care îi vizează pe mulți, dar în special China, care de ani de zile își desfășoară propriul joc de putere. Unii ar spune chiar război neregulat – împotriva SUA, a Occidentului în general și a altora.

În timp ce China este stăpâna lanțurilor globale de producție și de aprovizionare, SUA sunt încă lider în domeniul financiar. Trăim în continuare într-o lume dominată și denominată în dolari, cel puțin pentru moment. Predominanța pe frontul tehnologic, în special IA și domeniile conexe, este încă disponibilă.

Țările terțe care nu sunt pe deplin aliate sau legate de SUA sau China, și care constituie majoritatea națiunilor din întreaga lume, se luptă din ce în ce mai mult în acest mediu concurențial.

Națiunile mai mici și mai vulnerabile vor fi adesea forțate să facă alegeri dificile între marile puteri. Statele mai mari, inclusiv puterile regionale sau de mijloc, vor avea mai multe pârghii pentru a pune marile puteri una împotriva celeilalte și pentru a obține mai multe concesii în interesul propriu.

Pe măsură ce intrăm în al doilea trimestru al secolului XXI, atenția globală principală se concentrează în principal asupra ciocnirii SUA – China. Cu toate acestea, în cadrul ecuației de putere internațională a intereselor concurente și variate, este important să nu subestimăm impactul puterilor de mijloc, care pot modela evenimentele mult peste așteptări în următorii ani și decenii.

Casa Albă a declarat că a fost contactată de mai mult de 50 de țări pentru a discuta despre reducerea tarifelor. Principala țintă a lui Trump, China, a promis să „lupte până la capăt”, după ce președintele american a amenințat cu o nouă taxă de 50%. În cazul în care China nu își retrage taxele de retorsiune asupra a 34% din importurile americane, care urmează să intre în vigoare la 10 aprilie.

Deși Uniunea Europeană se confruntă cu o cotă forfetară de 20 % la exporturile către SUA, multe vor depinde de schimburile comerciale individuale ale fiecărui stat membru cu SUA.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat că UE ar putea elimina tarifele la produsele industriale americane, dacă Trump ar elimina în schimb taxele echivalente.

În ciuda titlurilor, amenințarea cea mai presantă cu care se confruntă UE este de fapt dumpingul de produse chinezești în Europa, destinate inițial piețelor americane.

Țările asiatice se confruntă cu cele mai mari tarife, având în vedere proporția mai mare a exporturilor lor din SUA. Cu toate acestea, pragmatismul în soluționarea diferendelor ar putea prevala mai curând în cazul celor care se află sub umbrela de securitate a SUA, inclusiv Japonia, Coreea de Sud și Taiwan. Trump va folosi cu siguranță cartea apărării la masa negocierilor.

În contextul în care Coreea de Sud se află într-o criză constituțională profundă și urmează să organizeze alegeri anticipate, prim-ministrul Japoniei încearcă să obțină un angajament urgent cu Casa Albă și o posibilă vizită personală.

Indonezia, cea mai mare economie din Asia de Sud-Est, a fost lovită de un tarif de 32 %. A refuzat să riposteze și a optat pentru negocieri directe cu SUA.

Vietnamul, un important partener strategic al SUA, a fost una dintre cele mai afectate țări din Asia, cu un tarif de 46 %. Cu toate acestea, diplomația rapidă a președintelui Lam pentru a dezamorsa tensiunile. Au fost demarate discuții pentru eliminarea taxelor și pentru o întâlnire cu Trump.

Deși negocierile comerciale vor urma în mod inevitabil, o întrebare mai amplă rămâne: Cât timp pot rezista piețele și investitorii la incertitudinea și volatilitatea actuale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU