Un miliardar, sfat de aur pentru investiții. Cum faci bani și în cele mai proaste vremuri

29 Sept. 2023, 08:12
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Sept. 2023, 08:12 // Actual //  Lupu Eduard

Un miliardar dă un sfat extrem de prețios. Greg Lippmann, partener fondator al LibreMax Capital, se concentrează asupra activelor rezistente, deoarece șansele unei „crize ușoare” sunt reduse.

Un miliardar a vorbit despre investițiile profitabile chiar și în cele mai grele timpuri.

Mizând pe faptul că ratele ridicate persistente ale dobânzilor sau o criză dură sunt probabile în viitor, el a declarat miercuri pentru Bloomberg TV că obligațiunile de împrumut colateralizat parțial achitate reprezintă o investiție rezonabilă.

Acest lucru vine în contextul în care ratele ridicate ale dobânzilor, disponibilitatea redusă a creditelor și tendința de creștere a ratei de neocupare a birourilor au devenit presiuni tot mai mari asupra proprietăților imobiliare comerciale. Luna trecută, ratele de nerambursare a creditelor pentru birouri au atins 5%.

Lippmann a remarcat că piețele reacționează la diferența dintre așteptări și realitate, adăugând că titlurile garantate cu ipoteci comerciale au cunoscut „vânzări fără discernământ”.

Miliardar care se protejează în vremurile tulburi

Așadar, cei care investesc în tehnologia și datele pentru a separa obligațiunile proaste de cele foarte proaste ar putea obține profit. „Știți, părerea noastră este că întregul sector are prețuri oribile, iar unele dintre obligațiuni se vor dovedi a fi atroce. Dar altele se vor dovedi a fi medii sau proaste”, a declarat acesta pentru Bloomberg TV, adăugând: „Cumpărați-le doar pe cele proaste la prețul oribil. Va crește”.

El s-a făcut remarcat după ce a prezis prăbușirea pieței imobiliare din 2008 și a fost portretizat de actorul Ryan Gosling în versiunea cinematografică a filmului „The Big Short”.

Spre deosebire de prăbușirea din 2008, care a fost declanșată de datoriile consumatorilor, Lippmann a remarcat că acum corporațiile sunt mai vulnerabile.

În timp ce reformele guvernamentale au consolidat sănătatea financiară a consumatorilor, firmele au fost încurajate să se îndatoreze mai mult din cauza împrumuturilor cu puține restricții și cu puține protecții pentru creditori. Povara datoriilor cu dobândă variabilă, care sunt comune în rândul firmelor, nu va face decât să se înrăutățească, deoarece se așteaptă încă o majorare a dobânzii de către Rezerva Federală pentru acest an.

„Din punctul nostru de vedere, la intrarea în următoarea recesiune – indiferent când va fi aceasta – în termeni relativi, consumatorii sunt într-o situație mai bună în raport cu corporațiile decât în 2008. Este aproape imaginea în oglindă a acestui lucru”, a spus Lippmann.

El nu este singurul care reajustează strategiile de investiții pentru a face față unei economii mai dificile. Marți, legendarul investitor Rob Arnott a prezentat, de asemenea, așteptările unei crize dificile și a încurajat investitorii să renunțe la acțiunile de creștere în favoarea celor de valoare, deoarece inflația este pe cale să își revină.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

18 Mai 2024, 09:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 09:46 // Actual //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială este privită cu teamă pentru felul în care poate poate impacta alegerile electorale din viitorul apropiat. Însă atunci când Sam Altman, omul din spatele ChatGPT, a fost întrebat ce părere are despre această posibilitate, el a părut să fie mai preocupat de altă problemă: impactul AI asupra economiei, scrie Bloomberg.

„Îmi este frică de viteza şi magnitutdinea pe care AI o poate avea în sfera socio-economică. Cred că lumea încă nu realizează cu ce se confruntă” a declarat Sam Altman.
CEO-ul OpenAI a atras atenţia că temerile oamenilor privind pierderea locurilor de muncă s-au mai diminuat faţă de anul trecut, dar că vigilenţa trebuie păstrată pentru că posibilitatea dispariţiei a milioane de locuri de muncă este reală.

„Mă tem că lumea nu ia în serios efectul inteligenţei artificiale asupra economiei, iar asta va crea o problemă reală în viitor” a mai declarat Altman.

Noi cercetări dezvăluie măsura în care AI poate perturba economia. Un studiu al Fondului Monetar Internaţional de la începutul acestui an a constatat că tehnologia poate afecta aproximativ 60% din locurile de muncă din economiile avansate.

Aproximativ jumătate din aceste locuri de muncă pot fi automatizate, ceea ce ar putea duce la mai puţine angajări şi la scăderea salariilor.  Aproape 12 milioane de angajaţi din SUA ar putea fi nevoiţi să îşi schimbe locul de muncă până în 2030, potrivit unui studiu separat al McKinsey.

Angajaţii par să simtă deja efectele AI asupra propriului job. Unii directori executivi spun că şi-au înlocuit personalul cu un chatbot cu inteligenţă artificială, iar unii profesionişti au declarat că au pierdut locuri de muncă în favoarea unor instrumente precum ChatGPT.
Cei mai optimişti dintre angajaţi sunt de părere că tehnologia este fantastică dacă este utilizată corect pentru că poate creşte productivitatea şi ajută la economisirea timpului.

Cu toate acestea Altman rămâne îngrijorat de impactul AI pe piaţa muncii. Anul trecut, el a declarat într-un interviu pentru CNBC că este „puţin speriat” de ChatGPT, avertizând că apariţia companiei sale ar putea însemna sfârşitul pentru foarte multe joburi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău