Black Friday-ul tradițional din SUA, „ucis” de shopping-ul online. Parcările magazinelor au fost pe jumătate goale

25 Nov. 2023, 10:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Nov. 2023, 10:02 // Actual //  Lupu Eduard

Cumpărătorii au vizitat magazinele fizice din întreaga lume de Black Friday cu o cerere care pare să fie mai slabă în comparaţie cu anii precedenţi, deoarece creşterea cumpărăturilor în mediul online a redus importanţa sărbătorii shopping-ului ca eveniment de o singură zi.

Un număr de 130,7 milioane de oameni sunt aşteptaţi să facă cumpărături în magazine şi online în SUA de Black Friday, estimează Federaţia Naţională de Retail.

Evenimentul este cunoscut pentru mulţimile care se aliniază la magazinele mari în zorii zilei pentru a obţine televizoare şi electrocasnice la preţ redus.

Dar vineri, 24 noiembrie, la 6 a.m. (ora locală), la un magazine Walmart din New Milford, Connecticut, parcarea era plină doar pe jumătate.

„Anul acesta este mult mai liniştit, mult mai liniştit”, a spus cumpărătoarea Theresa Forsberg, care vizitează aceleaşi cinci magazine împreună cu familia ei în zorii zilei în fiecare Black Friday.

Cumpărătorii din SUA intenţionează să cheltuie în medie 875 de dolari pentru achiziţii de sărbători – cu 42 de dolari mai mult decât anul trecut – îmbrăcămintea, cardurile cadou şi jucăriile fiind în fruntea majorităţii listelor de cumpărături.

Tradiţia de Vinerea Neagră a început în SUA, dar s-a extins la nivel global şi s-a mutat online.

În Franţa, Italia şi Spania, majoritatea cumpărătorilor plănuiau să cumpere haine de Black Friday, produsele electronice fiind pe locul doi, potrivit unui sondaj PwC.

În medie, cumpărătorii din Franţa plănuiau să cheltuie 295 de euro (322 de dolari), a constatat PwC, cu 65% din achiziţii estimate să fie făcute online.

În Marea Britanie, volumul tranzacţiilor a crescut cu doar 1,4% în săptămâna încheiată miercuri, comparativ cu un an în urmă, potrivit Barclays, o bancă care realizează aproape jumătate din tranzacţiile cu cardul de credit şi de debit ale ţării.

„Recent, Black Friday nu a fost cea mai bună”, a spus Naomi Ojomo în timp ce căuta rochii într-un magazin Zara din Canary Wharf, în estul Londrei, adăugând că reducerile sunt mai puţin atrăgătoare din cauza multor alte vânzări din întreaga lume.

Ce s-a vândut cel mai bine de Black Friday

Creşterea cumpărăturilor online a redus importanţa Black Friday ca eveniment de o singură zi.

Comercianţii cu amănuntul de la Macy’s la Amazon lansează oferte încă din octombrie şi oferă adesea reduceri suplimentare mai aproape de Crăciun, a declarat directorul general al Macy’s, Jeff Gennette, investitorilor luna aceasta.

Cumpărătorii au cheltuit online un record de 5,6 miliarde de dolari de Ziua Recunoştinţei, arată datele de la Adobe Analytics, o creştere de 5,5% a cheltuielilor online faţă de anul trecut, în conformitate cu previziunile.

Reducerile online de Ziua Recunoştinţei au ajuns la aproximativ 28% pentru jucării, în timp ce produsele electronice au avut reduceri de până la 27%, a spus Adobe.

Păpuşile Barbie, persponajele de acţiune Marvel, Playstation 5 şi jocul video „Call of Duty: Modern Warfare III” s-au vândut foarte bine.

Adobe se aşteaptă ca Black Friday să aibă cele mai bune oferte la televizoare, cu reduceri de 22%.

Îmbrăcămintea, electrocasnicele, articolele sportive şi mobilierul vor avea, de asemenea, reduceri mari, dar preţurile vor scădea şi mai mult până la Cyber Monday.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

Realitatea Live

08 Mai 2024, 09:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Mai 2024, 09:28 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Vladimir Putin a semnat un decret „Cu privire la obiectivele naționale de dezvoltare ale Federației Ruse pentru perioada până în 2030”, în care a stabilit sarcini-cheie pentru cel de-al cincilea mandat prezidențial.

Potrivit documentului, care este postat pe site-ul Kremlinului, în 6 ani Rusia ar trebui să ajungă pe locul patru în lume în ceea ce privește PIB, calculat după puterea de cumpărare paritate (PPP).

În aceeași perioadă, volumul investițiilor în economie ar trebui să crească cu 60% „datorită îmbunătățirii constante a climatului investițional”, exporturile non-resurse și non-energetice – cu două treimi, producția agricolă – cu 25% și exporturi – de 1,5 ori.

În contextul sancțiunilor, al izolării tehnologice și al militarizării tot mai mari a economiei, Rusia, conform decretului lui Putin, ar trebui să intre în primele 10 țări din lume ca volum de cercetare și dezvoltare științifică și în top 25 în utilizare. a roboților industriali.

În decret, Putin mai cere ca până în 2030 să apară în țară bunurile autohtone de înaltă tehnologie, iar cota lor de piață să crească de 1,5 ori. Putin cere creșterea valorii adăugate a sectorului fără resurse al economiei cu 40% și, dimpotrivă, reducerea ponderii mărfurilor importate pe rafturile magazinelor la 17%, cel mai scăzut nivel de pe vremea URSS.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău