Cine este cel mai deștept om din lume. La nouă ani mergea deja la facultate

20 Dec. 2023, 06:55
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
20 Dec. 2023, 06:55 // Actual //  bani.md

Cel mai deștept om din lume, pe numele său Terrence Tao, nu ridică niciodată vocea și nu este niciodată stresat. Coeficientul de inteligență (IQ) este principalul indicator folosit pentru a redact topul celor mai inteligenți oameni ai planetei.

Cel mai deștept om din lume are un IQ de 230 de puncte

Cel mai deștept om din lume s-a născut pe 17 iulie 1975 într-o familie de imigranți din Hong Kong în Adelaide, Australia. Terrence Tao are un IQ de 230 de puncte. Pentru a vă face o idee, inteligența medie este cuprinsă în intervalul 90-110 puncte. Putem vorbi de abilități cognitive ieșite din comun de la un scor de peste 130 de puncte.

Cel mai inteligent om din lume provine dintr-o familie de intelectuali. Tatăl lui Terrnce, dr. Billy Tao a absolvit facultatea de medicină în 1969, în ce mama lui, Grace, este licențiată în matematică și astrofizică.

Terrence mai are doi frați, ambii au reprezentat țara lor la olimpiadele de matematică. Unul dintre ei lucrează ca inginer pentru Google. Cel de-a doilea frate este un maestru în sportul minții cântă la pian și este și compozitor. chiar dacă suferă de autism, boala nu l-a împiedicat să-și obțină doctoratul în matematică.

Cel mai inteligent om din lume a învățat să citească de unul singur, la doar doi ani. Majoritatea copiilor intră în clasa a I-a la vârsta de șapte ani. Nu și Terrence. Acesta a intrat la liceu la doar șapte ani și era deja un as în programare. Tao a mărturisit că a deslușit tainele matematicii pe cont propriu.

Cel mai deștept om din lume nu este deloc arogant

La doar nouă ani, Terrence își împărțea timpul între liceu și cursurile universitare de matematică avansată. Un an mai târziu a devenit cel mai tânăr participant din istorie șa olimpiadele de matematică. În pofida inteligenței, Terrence nu este o persoană antisocială și participă la discuții de toate genurile. Cel mai inteligent om din lume are doi copii, un băiat și o fată.

Marilyn vos Savant este cea mai inteligentă femeie din lume cu un coeficient de inteligență de 228 de puncte. Scriitoare și editorialistă, vos Savant a fost introdusă în galeria recordurilor Guiness printre cei mai inteligenți oameni din lume.

Un alt geniu recunoscut la nivel global este astrofizicianul Christopher Hirata cu un IQ de 225. A cunoscut celebritatea la 14 ani când a devenit cel mai tânăr câștigător al Olimpiadei Internaționale de Fizică.

Garry Kasparov și fizicianul Stephen Hawking completează topul celor mai deștepți oameni din lume. De asemenea, Marie Curie este o altă personalitate care a revoluționat în chimie.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală