Cei mai mulți milionari americani, nesatisfăcuți de averea pe care o au

03 Ian. 2024, 13:28
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
03 Ian. 2024, 13:28 // Actual //  bani.md

Deși au active ce depășesc zece milioane de dolari, cei mai mulți dintre milionarii americani nu sunt satisfăcuți de averea din conturi și consideră că suma nu e chiar atât de mare.

Studiul realizat pe un eșantion de 800 de milionari cu avere considerabilă a relevat că, în ciuda succesului financiar semnificativ, două treimi dintre aceștia nu se consideră în mod explicit bogați.

Inflația și fraudele bancare, printre temerile acestor milionari

Sondajul a explorat percepția asupra averii, valorile prețuite, de unde își iau sfaturi și de ce nu pot să doarmă noaptea.

Rezultatele au evidențiat că milionarii manifestă îngrijorări legate de inflație, tensiuni geopolitice, volatilitatea bursei și criza climatică, afectând valorile proprietăților lor.

Alte elemente de risc semnalate de participanți includ preocuparea pentru expunerea la fraude financiare, competitivitatea în cadrul economiei naționale, amenințarea pierderii locurilor de muncă și scăderea marjelor de profit.

Un aspect remarcabil al cercetării desfășurate în Statele Unite indică faptul că, indiferent dacă averea respondenților a fost moștenită (25%), construită de aceștia (40%) sau o combinație a ambelor (35%), se remarcă necesitatea efortului susținut pentru a obține și menține prosperitatea.

Despărțindu-se de stereotipul unei vieți relaxate pentru milionari, majoritatea continuă să lucreze (83%). De asemenea, aproximativ o treime au exprimat preferința de a nu se pensiona niciodată.

Mai dificil ca niciodată să devii bogat

Cu toate acestea, un număr semnificativ de milionari americani intenționează să intensifice investițiile în proprietățile lor, educație și colecții, alături de planuri de călătorie extinse pentru anul 2024.

Aproximativ 73% dintre aceștia se așteaptă să aloce resurse financiare suplimentare pentru sectorul imobiliar. În timp ce 65% au planuri de a investi mai mult în experiențe de divertisment.

De asemenea, doi din trei participanți la sondajul Chubb au exprimat opinia că acum este mai dificil ca oricând să atingi statutul de persoană bogată.

Participanții la un alt sondaj, realizat de Schwab, în 2023 afirmă că o avere netă de 2,2 milioane de dolari te încadrează în categoria celor bogați, aceeași evaluare fiind menținută și în 2022.

Cu toate acestea, în contextul creșterii costurilor de trai, acest număr ar putea să se majoreze în 2024.

Americanii milionari văd bogăția și în termeni de sănătate

Conform sondajului, mulți americani milionari consideră că familia și starea de sănătate bună reprezintă, de asemenea, indicatori ai bogăției.

Mai exact, patru din zece americani definesc bogăția în termeni de „bunăstare”, în timp ce doar trei din zece o descriu în termeni de „bani”.

O concluzie notabilă este că cele două generații mai tinere afirmă că se bucură de cele mai ridicate niveluri de confort financiar.

Aproximativ șase din zece mileniali și cinci din zece membri ai generației Z declară că se simt bogați. Asta în timp ce doar patru din zece membri ai generației X și patru din zece baby-boomers au exprimat aceeași percepție, potrivit HotNews.ro.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău