VIDEO ”Zece table de nota zece”: cel de-al patrulea display interactiv oferit de A.S.I.C.S. a ajuns în satul Corten

16 Ian. 2024, 12:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Ian. 2024, 12:24 // Actual //  Lupu Eduard

Campania ”Zece table de nota zece” a ajuns la Corten, raionul Taraclia! Liceul Teoretic „Sfântul Paisii Hilendarski” din localitate a devenit câștigătorul unei table interactive, în urma concursului desfășurat pe pagina de facebook a Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Instituția a avut o participare activă în cadrul campaniei  ”Zece table de nota 10”. Întreaga comunitate locală s-a consolidat pentru a aduce dispozitivul performant la Corten.

„Datorită președintelui Consiliului Elevilor din liceu, Maria Delibaltova, care a scris acest eseu, am încercat să-i atragem pe cât mai mulți locuitori ai satului nostru, pentru a câștiga acest proiect. Vă suntem recunoscători pentru lansarea acestui proiect. Am mai participat la o campanie lansată de Asociație, unde am obținut inventar sportiv. Acum vă mulțumim și pentru această tablă interactivă”, a declarat SVETLANA DERMENJI, director Liceul Teoretic „Sfântul Paisii Hilendarski”, s. Corten, r. Taraclia.

Eleva Maria Delibaltova, autoarea eseului ”Importanța suportului societății pentru dezvoltarea comunităților”, a precizat că tema este una foarte importantă pentru o țară în curs de dezvoltare.

„Am început să distribuim activ linkul printre comentarii, pentru a obține cât mai multe aprecieri, comentarii despre eseu. Suntem conștienți de faptul că o asemenea tablă este utilă, comodă, ne ajută mult să transmitem informația mult mai rapid elevilor. Ne ajută în timpul orelor, din propria experiență, pot spune că ne captează atenția la ceea ce ni se prezintă”, a spus MARIA DELIBALTOVA președintele Consiliului Elevilor LT „Sfântul Paisii Hilendarski”, s. Corten, r. Taraclia.

Nu este pentru prima dată când Asociația acordă suport acestui liceu din sudul țării.

„Oamenii din Corten urmăresc cu atenție proiectele noastre și participă activ la toate concursurile lansate de noi. Datorită faptului că sunt atât de insistenți, au reușit să obțină inventar sportiv, iar acum au beneficiat de o tablă interactivă. Toate campaniile, concursurile noastre se desfășoară în cel mai transparent, corect mod. Până la încheierea anului de studii noi vom oferi lunar câte o tablă interactivă instituțiilor de învățământ, din afara Chișinăului, a căror colectiv de elevi va fi mai unit și mai activ”, a declarat VICTORIA KRIUKOVA, director A.S.I.C.S..

Prin intermediul campaniei ”10 table de nota 10”, Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului își propune ca până la sfârșitul anului de studii 2023-2024, să contribuie la modernizarea dotărilor a 10 școli din țară. Concursul se desfășoară pe pagina de facebook a A.S.I.C.S. unde reprezentanții tuturor școlilor din țară (cu excepția celor din Capitală) au ocazia să publice un eseu cu tema ”Importanța suportului societății pentru dezvoltarea comunităților” și să câștige o tablă interactivă.

Susținem pentru că ne pasă!

Realitatea Live

10 Mai 2024, 10:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Mai 2024, 10:41 // Actual //  Lupu Eduard

Grupul Fly One, afiliat lui Vladimir Cebotari (ministru al justiției în Guvernul Streleț și Filip, fost deputat și ex-vicepreședinte al PDM) și lui Mircea Maleca, a făcut o achiziție de lux recentă, cumpărând un avion Gulfstream G450 din clasa business. Potrivit MoldStreet, avionul a aparținut anterior unui oligarh rus, partener de afaceri cu fostul președinte rus Dmitri Medvedev. Avionul a fost prezentat presei din Armenia după ce a ajuns la Chișinău pe 2 mai și a zburat la Erevan câteva zile mai târziu.

Anunțul despre achiziția avionului a fost făcut de FlyOne Armenia în noiembrie 2023. La Erevan, avionul a fost prezentat presei de către Eduard Sukiasyan, președintele grupului Sil Kapital, care deține 20% din FlyOne Armenia SRL. Compania a menționat că acest avion va oferi servicii premium călătorilor de afaceri și turiștilor corporativi, având o rază de zbor de peste 8.000 km și putând găzdui până la 16 pasageri.

Avionul a fost înregistrat la București, România, deși a fost prezentat în Erevan. Această decizie a fost luată deoarece Armenia se află încă pe „lista neagră” a Uniunii Europene, ceea ce ar interzice intrarea aeronavelor cu înmatriculare armeană în spațiul aerian al UE. Publicația Hetq a constatat că România, membră a UE, permite înregistrarea acestor aeronave.

Avionul Gulfstream G450 aparținea anterior miliardarului rus Zakhar Smushkin, supranumit oligarhul celulozei. Smushkin a fost partener de afaceri cu fostul președinte rus, Dmitri Medvedev. Averea lui Smushkin este evaluată la 2,1 miliarde de dolari de către Forbes.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău