170 miliarde de euro/an costă câștigarea războiului din Ucraina, dacă SUA opresc complet finanțarea

20 Ian. 2024, 18:59
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
20 Ian. 2024, 18:59 // Actual //  bani.md

170 miliarde de euro/an. Atât ne-ar costa câștigarea războiului din Ucraina. Asta înseamnă 1% din PIB ul Uniunii Europene, după calculele făcute de Stéphane Audrand, istoric și consultat în riscuri internaționale, crede că este cât se poate de fezabil. Franța pare să se pregătească deja pentru acest scenariu. Anunțuri importante au fost făcute ieri la Paris, scrie alephnews.

Calculul pleacă de la faptul că SUA opresc complet finanțarea Ucrainei, deci finanțarea ar reveni în întregime Uniunii Europene. Totul trebuie acum cumpărat deoarece rezervele sunt goale. Țările membre au dat tot ce aveau disponibil în stoc. Ucraina a folosit în această vară 8.000 de lovituri de artilerie pe zi. Făcând o extrapolare și luând în calcul vârful până la 16.000 de obuze pe zi se ajunge la 9 miliarde de euro pe an.

Fiecare post a fost calculat. De exemplu, 3.600 de misile aeriene pe an, iar totalul în armament ar atinge 30 de miliarde de euro într-un an. În general, armamentul costă 30% din cheltuielile de război. Ajungem la 100 de miliarde, la care adăugăm ajutorul umanitar, care se ridică la 61 de miliarde.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

23 Nov. 2024, 09:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
23 Nov. 2024, 09:48 // Actual //  Ursu Victor

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a declarat că țara este pregătită să facă față unui scenariu dificil în care Centrala de la Cuciurgan nu va mai beneficia de gaze rusești naturale la preț redus pentru producerea de energie electrică. Potrivit premierului, în ciuda costurilor ridicate și a unor eventuale dificultăți, situația nu va escalada într-o criză de proporții.

„Va fi complicat, va fi scump, dar nu va fi catastrofă”, a subliniat Recean, în cadrul emisiunii „Po factam” de la Exclusiv TV, referindu-se la eforturile guvernului de a asigura continuitatea aprovizionării cu energie electrică. Oficialul a explicat că autoritățile au pregătit planuri alternative pentru a reduce dependența de sursele tradiționale de energie, inclusiv prin diversificarea importurilor și creșterea eficienței energetice.

Ministrul Energiei, Victor Parlicov a anunțat că luni va merge la Gazprom pentru a discuta continuarea livrărilor de metan pentru regiunea din stânga Nistrului.

„Este cel mai important detaliu pe care urmează să-l discutăm cei de la Gazprom, dacă își va onora obligațiile contractuale(…) Data de de 25 noiembrie nu a fost aleasă întâmplător, deoarece mai există posibilitatea rezervărilor lunare de metan, după cele trimestriale au eșuat“, a punctat Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală