Clasamentul celor mai fiabile mărci de automobile din 2024, condus de mărcile Toyota. Audi, penultimul loc în top

12 Feb. 2024, 12:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Feb. 2024, 12:10 // Actual //  Lupu Eduard

Fiabilitatea automobilelor produse la nivel mondial este în scădere, iar problemele care apar în primii doi ani de utilizare s-au înmulțit, potrivit unui raport publicat de firma de cercetare a pieței JD Power.

Organizația a analizat mărcile prezente pe piața din America de Nord, dar majoritatea au o prezență internațională. Pentru a realiza clasamentul, JD Power a luat în calcul numărul de probleme raportate pentru un brand la fiecare 100 de vehicule analizate (problems per 100 vehicles / PP100).

Raportul arată că numărul mediu al problemelor consemnate, 190 PP100, este cu patru puncte mai mare decât anul trecut.

Pentru studiu, care a ajuns la ediția cu numărul 35, sunt analizați 184 de indicatori din nouă arii principale, printre care mediu, tehnologii de asistență pentru condus, exterior sau sisteme de infotainment.

Cele mai multe probleme (49,1 PP100) sunt cauzate de sistemele de infotainment, iar principalele dificultăți avute pe acest segment de șoferi sunt cele legate de conectarea la platformele Android Auto și Apple CarPlay.

Cercetarea mai arată că vehiculele electrice (256 PP100) și cele plug-in hybrid (216 PP100) au mai multe probleme decât cele cu motoare termice (187 PP100) și cele hibrid (191 PP100).

În cazul mașinilor electrice, care sunt mult mai grele decât cele convenționale, utilizatorii au deseori probleme cu anvelopele. Potrivit raportului, 39% dintre utilizatorii chestionați au schimbat pneuri în ultimele 12 luni. Prin comparație, doar 20% dintre posesorii de automobile echipate cu motoare cu ardere internă au făcut acest lucru.

Toyota rămâne cel mai fiabil producător auto. Mărcile sale Lexus și Toyota ocupă primele două locuri în clasament, cu 135 PP100, respectiv 147 PP100. Pe poziția a treia s-a situat marca americană Buick, cu 149 PP100. Surprinde poziția, în apropiere de coada clasamentului, a mărcii germane de lux Audi (275 PP100).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Mai 2024, 16:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Mai 2024, 16:14 // Actual //  Lupu Eduard

Țările UE au aprobat transferul veniturilor din activele rusești înghețate către Ucraina, a declarat ministrul ceh de externe Jan Lipavsky.

Potrivit acestuia, doar anul acesta Kievul poate primi 3 miliarde de euro. „90% din încasări vor merge către sprijinul militar. Rusia trebuie să plătească pentru daunele cauzate de războiul său agresiv”, a scris Lipavsky pe rețeaua de socializare X.

Se așteaptă ca activele rusești să genereze un profit de aproximativ 5 miliarde de euro anual. Ucraina va primi aceste fonduri de două ori pe an, a scris anterior Bloomberg. Conform planurilor UE, Ucraina va primi venit net din activele primite din 15 februarie 2024. Totodată, profitul care s-a acumulat înainte de această dată va fi rezervat pentru acoperirea eventualelor riscuri – de exemplu, în cazul pretențiilor din partea Rusiei.

După ce armata rusă a invadat Ucraina în februarie 2022, Uniunea Europeană și țările G7 au înghețat aproximativ 280 de miliarde de dolari ale Băncii Centrale a Rusiei sub formă de numerar și titluri de valoare. Ministerul rus de Finanțe a estimat volumul activelor blocate la aproximativ 300 de miliarde de dolari. Majoritatea acestora se află în depozitul belgian Euroclear.

Conform rezultatelor de anul trecut, Euroclear a primit venituri din activele rusești în valoare de 4,4 miliarde de euro, iar de la începutul acestui an – alte 1,6 miliarde Potrivit surselor Financial Times, profiturile totale până în 2027 ar putea ajunge la 20 de miliarde de euro.

În cadrul discuției privind modul de utilizare a activelor înghețate, Statele Unite s-au oferit să ofere Kievului un împrumut garantat cu veniturile viitoare din acestea. Astfel, Ucraina va putea primi ajutor de 50 de miliarde de dolari în această vară, pe care se bazează Washingtonul. Acest plan a fost susținut de Germania, care ar putea fi un „pas decisiv” pentru implementarea sa, au spus surse Bloomberg.

Kremlinul a numit înghețarea activelor rusești „furt” și o încălcare a dreptului internațional. Posibila lor confiscare ar fi „un cui solid în viitorul sicriu al întregului sistem de economic occidentale”, precum și „subiectul procedurilor judiciare”, a subliniat Kremlinul.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău