Vinul bun, sărbătorit în lume, în ultima sâmbătă din februarie. Un eveniment similar este organizat şi la Castel Mimi

21 Feb. 2024, 11:10
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
21 Feb. 2024, 11:10 // Actual //  bani.md

Anual, în ultima sâmbătă din luna februarie, în lumea întreagă este organizată „Open That Bottle Night”. O seară în care sunt deschise cele mai bune vinuri, pentru a fi servite în compania prietenilor sau a cunoscătorilor în domeniu. Evenimentul are scopul de a promova vinurile bune şi a provoca participanţii la socializare, fiind convinşi că vinul bun trebuie consumat, iar vinul excelent trebuie împărţit cu cineva.

Un astfel de eveniment organizează Castel Mimi în seara de 24 februarie curent. Participanţii vor putea face cunoştinţă şi degusta vinurile din seria de elită The Governor, produse în memoria lui Constantin Mimi şi vor asista la deschiderea unei sticle de colecţie Magnum Governor Feteasca Neagră, o sticlă cu un volum dublu de vin, produsă în cantităţi limitate, vin declarat recent „cel mai bun vin din Moldova” în cadrul unui concurs local.

Vinurile premium, muzica live şi bucatele selecte vor degaja atmosfera şi vor face participanţii să petrecă timpul socializând şi creând amintiri pentru o viaţă întreagă.

Detalii despre accesul la „Open That Bottle Nigt” pe acest LINK.

„Open That Bottle Night” a fost organizată pentru prima dată în anul 2000 de către un cuplu de jurnalişti americani, angajaţi ai publicaţiei The Wall Street Journal. De atunci, evenimentul este desfăşurat anual în ultima sâmbătă din februarie, iar popularitatea acestuia creşte de la an la an, devenind astfel un fenomen global. Ziua a fost creată pentru a deschide neapărat vinurile bune, adunate peste an pentru un eveniment special.

Realitatea Live

03 Apr. 2025, 16:17
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
03 Apr. 2025, 16:17 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Ministra Finanțelor, Victoria Belous, a declarat că Bugetul  PLUS+, în valoare de 8 miliarde de lei, reprezintă un efort substanțial de susținere a măsurilor economice și sociale asumate de Guvern, dar vine cu un preț: creșterea deficitului bugetar estimat la 5,1% din PIB.

„Această rectificare influențează veniturile, cheltuielile și, evident, deficitul. Sunt ajustări atât în bugetul de stat, cât și în bugetul asigurărilor sociale. În acest proiect deja sunt reflectate granturile din partea Uniunii Europene și alte surse externe, precum și domeniile în care vor fi investiți acești bani”, a precizat ministra.

Potrivit ministrei, după rectificare veniturile bugetare ajustate vor fi de 75 miliarde lei și cheltuieli totale de93 miliarde lei. Deficitul bugetar estimat va fi de până la 5,1% din PIB, în condițiile unei implementări complete a tuturor programelor.

Ministra Belous a subliniat că transparența bugetară este asigurată, iar datele privind evoluția deficitului și execuția bugetului sunt publice și disponibile trimestrial pe site-ul Ministerului Finanțelor.

„Dacă până acum invocam lipsa banilor ca obstacol pentru reforme, acum nu mai avem această scuză. Avem suficiente resurse și lichiditate. Este momentul să livrăm rezultate și să onorăm angajamentele asumate”, a declarat Belous.

Ministra a adresat un apel direct agenților economici, încurajându-i să aplice la programele de susținere lansate prin Bugetul PLUS+.

„Invit toți agenții economici să aplice la aceste măsuri. Ministerul Finanțelor își va onora obligațiile. Scopul nostru este să implementăm reformele până la capăt”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!