Afacerea secolului! Fabrica de bijuterii din Moldova a cărei podoabe ajung și la 3600 de euro

09 Mart. 2024, 13:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
09 Mart. 2024, 13:30 // Bani și Afaceri //  bani.md

Singura fabrică de bijuterii din Republica Moldova se află la Bălți și produce circa 10 kilograme de podoabe pe lună.

În urmă cu 15 ani, la Bălți, Sergiu Banari a început să lucreze cu metale prețioase. Afacerea lui s-a dezvoltat după o vizită în Africa, iar în 2019 și-a deschis o fabrică de bijuterii.

Magazine de bijuterii la Bălți și Chișinău

La mica fabrică din Bălți muncesc 40 de persoane. Angajații lui Sergiu Banari fac totul, de la topirea metalelor prețioase până la fabricarea bijuteriilor. Podoabele realizate de meșterii bijutieri din Bălți se vând în magazinele deschise de omul de afaceri la Bălți și în capitala Chișinău.

„Această companie se deosebește de celelalte moldovenești prin faptul că aici nu lucrează nici o rudă. Aici este o producție cu tehnologie foarte înaltă. Am dezvoltat propria noastră tehnologie de rafinare.

Adică, curățarea aurului vechi de toate impuritățile străine. Noi realizăm toate bijuteriile din fabrica „Milenium”, doar din aur pur – 999,9, pentru a obține proba necesară a liderului mondial Legor, o companie italiană”, spune Sergiu Banari, director general la compania „Milenium”, pentru NordNews.

Verighetele, mândria fabricii din Bălți

Bijuteriile realizate de meșterii fabricii de la Bălți sunt făcute din argint, aur roșu și aur alb. Iar mândria fabricii „Milenium” sunt verighetele, realizate într-un număr foarte mare de modele.

„Specialitatea – verighete. Producem verighete, le turnăm, le aducem la această condiție. Pentru astfel de inele de logodnă este necesară o tăiere specială, utilaje speciale. Au freze diamantate care taie metalul si dau efectul de margini lucioase”, spune Maxim Roșca, bijutier de la fabrica din Bălți.

În fiecare lună, pentru a fi pe placul publicului, meșterii de la „Milenium” crează în fiecare lună până la 40 de noi modele de bijuterii.

Cât costă aceste bijuterii

Prețurile bijuteriilor produse la Bălți pornesc de la 500 de lei , dar pot ajunge și la prețuri de 70 de mii de lei moldovenești (3.600 de euro).

„Din iulie 2024 vor fi comenzi individuale, dar pe un segment exclusiv. Adică, de la 50-60 de mii de lei și mai mult pentru o bijuterie. Acestea vor fi colecții create în colaborare cu vedete regionale și de talie mondială. Vor fi colecții de diamante, safire, cu specificul nostru național”, spune Sergiu Banari, directorul general al companiei de bijuterii „Milenium”

Fabrica de la Bălți produce, în fiecare lună, circa 10 kg de bijuterii.

Cifra de afaceri a companiei „Milenium” ar putea ajunge, în 2024, la circa 70 de milioane de lei (360.000 de euro).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

04 Iul. 2025, 14:45
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
04 Iul. 2025, 14:45 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Uniunea Europeană ia în calcul grăbirea termenului-limită pentru interzicerea importului de gaz rusesc, cu un an mai devreme decât era planificat inițial. Potrivit unei declarații oferite Politico de principalul negociator al Parlamentului European pentru legislația privind eliminarea treptată a gazului, blocul comunitar ar putea renunța complet la gazul din Rusia încă din 2026, în loc de 2027.

„Am fi interesați să discutăm posibilitatea devansării termenului pentru interzicerea importului de gaz rusesc până în 2026”, a declarat europarlamentarul finlandez Ville Niinistö, reprezentant al grupului Verzilor. El va coordona, în lunile următoare, eforturile Parlamentului European privind acest proiect de lege.

Comisia Europeană a prezentat luna trecută o propunere legislativă majoră ce prevede interzicerea completă a importurilor de gaz rusesc până în 2027, ca parte a strategiei energetice de eliberare de dependența de resursele Moscovei. Noile discuții indică faptul că Parlamentul European ar putea opta pentru un calendar accelerat, mai ales în contextul tensiunilor geopolitice și al necesității consolidării securității energetice a continentului.

Propunerea va fi supusă consultărilor și negocierilor între instituțiile europene în lunile următoare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO