Moldindconbank organizează a treia ediție a miniturneului de fotbal feminin caritabil

11 Mart. 2024, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
11 Mart. 2024, 14:38 // Actual //  MD Bani

Patru echipe de femei de succes se vor întâlni într-un duel caritabil în cadrul miniturneului de fotbal, organizat de Pudra Card de la Moldindconbank, în parteneriat cu International Women’s Club, Federația Moldovenească de Fotbal și Mastercard. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 16 martie, începând cu orele 11:00, pe stadionul Federației Moldovenești de Fotbal din parcul „La Izvor”.

În urma acestui eveniment plin de eleganță, caracter și spirit de competiție, organizatorii își propun să adune fonduri destinate pentru patru femei, care au avut de înfruntat violența domestică, fizică și financiară. În pofida greutăților, aceste femei sunt suficient de puternice ca să își facă planuri, care să le ofere independență, inclusiv financiară în viitor. Cu suportul Moldindconbank și al partenerilor săi, beneficiarii urmează să-și lanseze propriile afaceri. Start-upurile vizează diverse domenii: de la dezvoltarea unei mici afaceri în agricultură și până la deschiderea unui atelier pentru crearea ținutelor de seară, cum ar fi „little black dress”.

Pe teren vor ieși echipele angajatelor Moldindconbank, clientelor Premium, vedetelor și jurnalistelor, pasionate de fotbal, energice și dornice de a-și demonstra abilitățile sportive.

Atmosfera plăcută a evenimentului va fi completată de către interpreta Gloria Gorceag și dansatorii de la Black & White.

Pudra Card te invită să susții din tribune miniturneul caritabil și prin participarea ta să ajuți patru femei, care nu se lasă depășite de situație. Intrare liberă!

Partenerii evenimentului: rețeaua de fitness cluburi „Aquaterra”, salonul exclusiv de parfumuri și cosmetică „Enigma”, magazinul de îmbrăcăminte „Montesor”, SPA-salonul exclusiv „Royal Thay”, distribuitorul oficial de capsule și aparate de cafea în Moldova și România „The Coffy Way”.

Moldindconbankmereu alături!

Realitatea Live

17 Mai 2024, 12:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Mai 2024, 12:48 // Actual //  Lupu Eduard

Cetăţenii ruşi au cheltuit cel puţin 6,3 miliarde de dolari pe proprietăţi imobiliare din Dubai de la începutul războiului din Ucraina, potrivit unui raport al laboratorului de cercetare al Observatorului Fiscal al UE al Școlii de Economie din Paris.

Potrivit datelor studiate de experți, de la începutul invaziei ruse în Ucraina până la începutul anului 2024, rușii ar putea cheltui 2,4 miliarde de dolari pentru achiziționarea de imobile în Dubai, iar cetățenii ruși au investit încă 3,9 miliarde de dolari pentru achiziția obiectelor în construcție. , în acest din urmă caz ​​s-a făcut doar prima plată de 10-20%, iar costul final poate fi semnificativ mai mare.

Potrivit unor scurgeri de informații pe care le bazează autorii raportului, înainte de începerea războiului, rușii dețineau proprietăți imobiliare în Dubai în valoare de 3,7 miliarde de dolari, doar cetățenii Indiei și Marii Britanii au investit mai mult în emirate decât cetățenii ruși. Autorii raportului notează că cifra de 6,3 miliarde de dolari este o estimare imprecisă, deoarece cercetătorii au folosit o varietate de surse, inclusiv contracte de utilități și contracte de chirie.

Autorii raportului au clarificat că rușii au început să vândă imobilele care au fost achiziționate în 2022–2023. Potrivit Bloomberg, afluxul de oameni și de capital încetinește, iar cei care s-au stabilit în Dubai își reduc investițiile și se întorc în Rusia sau caută oportunități de a se muta în țări mai prielnice vieții.

„Tendința este descendentă”, mai puțini ruși stabilindu-se în Emiratele Arabe Unite, potrivit lui Philippe Amarant, directorul Orientului Mijlociu la Henley & Partners, care prestează servicii de acordare a cetățeniei în schimbul investițiilor: „Unii dintre clienții mei ruși și-au redus investițiile în imobilile din Dubai achiziționate acum doi ani. Și-au lăsat mici investiții aici și s-au întors la Moscova, alții s-au mutat în alte jurisdicții accesibile și foarte atractive, cum ar fi Mauritius. Potrivit companiei imobiliare Betterhomes, deținătorii de pașapoarte rusești, care au ocupat locul 1 în 2022 la achizițiile imobiliare din Emiratele Arabe Unite, au trecut pe locul 3 în 2023.

Potrivit bancherilor care lucrează în Dubai, deși clasa de mijloc în general nu are dificultăți în deschiderea și menținerea conturilor bancare, unii ruși sancționați au fost respinși. Probleme au apărut și pentru cei asociați cu persoane sau funcționari sancționați din Rusia.

O verificare mai amănunțită este acum efectuată în legătură cu companiile rusești. Acest lucru se datorează atât presiunilor din partea Statelor Unite, care încearcă să prevină eludarea sancțiunilor, cât și faptului că, în februarie, Financial Action Task Force (FATF) a scos Emiratele Arabe Unite de pe lista neagră: acum autoritățile încearcă să-și demonstreze angajamentul față de normele FATF. În conformitate cu sancțiunile SUA, reglementările privind persoanele fizice și juridice din Rusia au fost înăsprite în ultimele luni de bănci precum Emirates NBD Bank, Mashreqbank, First Abu Dhabi Bank și filiala din Dubai a băncii de stat egiptene Banque Misr.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău