Compania IuteCredit se află în proces de rebranding: acum și mai iute!

21 Mart. 2024, 14:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
21 Mart. 2024, 14:58 // Bani și Afaceri //  MD Bani

IuteCredit, cea mai rapidă instituție de creditare nebancară din Republica Moldova se transformă într-o mișcare strategică care va oferi de acum încolo nu doar serviciile financiare binecunoscute deja de 15 ani, ci le va extinde dincolo de categoria de împrumuturi.

IuteCredit, acum și mai iute, va oferi o gamă mult mai seminificativă de servicii financiare, acoperind un spectru și mai larg de beneficii: finanțarea debirocratizată a consumatorilor, servicii moderne de plată și mai multe produse pe dimensiunea asigurărilor. Scopul și misiunea instituției rămân neschimbate, dar vor fi consolidate prin crearea unei experiențe excepționale privind finanțarea rapidă a nevoilor personale ale clienților, depășindu-le așteptările nu doar în creditare, ci și în diverse alte nevoi financiare.

Tarmo Sild, CEO al iute Group, spune că instituția pe care o conduce nu va mai fi doar despre creditare, ci va răspunde și altor necesități în aspectul finanțelor personale. „Am evoluat deja într-o companie fintech care nu mai este specializată exclusiv în oferirea de credite, ci și în finanțarea consumatorilor, în diverse servicii de plată și produse de asigurare”.

Explicând provocările rebradingului, Lasse Sool, Group Marketing Director, spune că accentul va fi pus pe actualizarea prezenței online a companiei și în rețeaua de parteneri. „Reînnoirea mărcii va fi finalizată în prima jumătate a anului 2024. În urma modificărilor, compania noastră va fi și mai bine reprezentată de numele său, inspirat chiar de clienții noștri – „iute”.

iute Moldova a sporit mereu gradul de digitalizare a tuturor serviciilor oferite, eficiența proceselor de utilitate, care micșorează efortul clienților de a beneficia de acestea, dar există întotdeauna loc de perfecționare, consideră Sergiu Sobuleac, CEO al companiei iute Moldova.

Misiunea primară pe care ne-am asumat-o este răspunsul disponibil, instant, debirocratizat, la cererile de credit depuse prin simpla identificare. Acum, însă, este extrem de important nu doar să consolidăm tot ceea ce am realizat, ci să implementăm soluții în continuă creștere calitativă și cantitativă pentru clienții noștri. Serviciile de finanțare, asigurare, precum și diversificarea serviciilor de plată sunt direcțiile generice de care vor beneficia consumatorii noștri în cel mai scurt timp”- a spus Sergiu Sobuleac.

Despre iute Moldova: Compania iute este parte a Estonian Fintech prezentă în patru țări europene: Moldova, Albania, Macedonia și Bulgaria. iute Moldova, cea mai rapidă instituție de creditare nebancară din Republica Moldova, este prima companie de microfinanțare ce pune la dispoziția clienților o rețea de bancomate, precum și posibilitatea de asigurare a creditelor în caz de accident. Strategia reputațională și de suport a clienților iute a fost și rămâne a fi concentrată pe digitalizarea tuturor serviciilor oferite, cea mai rapidă metodă de creditare în condiții personalizate fiind aplicația mobilă Myiute. Dincolo de activitățile de finanțare, iute Moldova este implicată activ în dezvoltarea comunității prin activități de caritate și suport civic.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 17:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 17:08 // Actual //  Ursu Victor

În cadrul anchetei penale „INTERPOL”, Procuratura Anticorupție, cu sprijinul Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI), a ridicat două automobile cu o valoare totală de aproximativ 1,2 milioane MDL. Aceste bunuri reprezintă o parte din mita plătită în schema de corupție pentru blocarea Notificărilor Roșii emise de INTERPOL, fiind considerate bunuri infracționale. În total, au fost aplicate măsuri de sechestru în valoare de peste 11,7 milioane MDL pe teritoriul Republicii Moldova.

Investigația face parte dintr-o colaborare internațională între Republica Moldova și Franța, demarată în aprilie 2024, vizând o presupusă schemă de corupție prin care funcționari publici din mai multe țări primeau mită pentru a facilita blocarea Notificărilor Roșii emise de INTERPOL în cazul infractorilor internaționali aflați în căutare. La nivel național, ancheta a fost sprijinită de ofițerii și procurorii francezi, precum și de Biroul Federal de Investigații al SUA.

În cadrul investigațiilor din iunie 2024, au avut loc percheziții multiple în Republica Moldova, iar procurorii au analizat documente și materiale ridicate cu sprijinul Centrului Național Anticorupție și al Inspectoratului Național de Investigații. Au fost audiate zeci de persoane, unele dintre ele fiind reținute și arestate preventiv.

Potrivit probelor adunate până în prezent, un grup criminal organizat ar fi pus la cale o schemă de corupție în care avocați și foști funcționari publici moldoveni, cu implicarea unei companii din Emiratele Arabe Unite, depuneau cereri false la INTERPOL, solicitând blocarea Notificărilor Roșii pe motiv că persoanele în cauză aveau statut de solicitanți de azil în Republica Moldova. Aceștia au obținut astfel o favoare ilegală, iar funcționari publici din cadrul Inspectoratului General pentru Migrație (IGM) au inițiat procedura de azil în mod ilegal, fără ca persoanele implicate să fie fizic prezente în țară.

În paralel, Procuratura Anticorupție a desfășurat investigații financiare prin Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, identificând fluxuri financiare suspecte și bunuri infracționale care urmează a fi confiscate. Printre bunurile sechestrate se numără proprietăți imobiliare și vehicule de lux, dar și conturi bancare și mijloace bănești.

Printre bunurile confiscate se numără:

  • Casă de locuit și teren pentru construcții în Chișinău, în valoare de aproximativ 3,45 milioane MDL
  • Cota-parte din apartamente și case în Chișinău și Vadul lui Vodă, cu valori de aproximativ 2,04 milioane și 3,26 milioane MDL
  • Mașini de lux, inclusiv Toyota Camry, Range Rover, și Mercedes GLC
  • Conturi bancare și mijloace bănești în valoare de aproximativ 41.449 EUR și 600 USD

Ancheta continuă, iar Procuratura Anticorupție colaborează cu autoritățile din diverse jurisdicții pentru a descuraja activitățile infracționale care afectează investigațiile internaționale. De asemenea, în urma acestei anchete, INTERPOL a deblocat Notificările Roșii pentru persoanele implicate în această schemă, oprind astfel utilizarea acesteia de către fugarii internaționali.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău