Cel mai scump parfum din lume costă sute de mii de dolari. Care sunt cele mai costisitoare arome din lume

24 Mart. 2024, 07:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Mart. 2024, 07:05 // Actual //  Lupu Eduard

Sute de mii de dolari ajunge să coste cel mai scump parfum din lume. Este unul singur și se fabrică în cantități limitate. Cu toate acestea mai sunt alte patru parfumuri destul de costisitoare. Caron Poivre este un parfum pentru bărbați și costă 1.000 USD. Îmbuteliat într-o sticlă de cristal încrustată cu aur alb, parfumul a fost creat de Michel Morsetti.

Are o aromă fierbinte și picantă, s-ar putea să nu se potrivească preferințelor tuturor. Ingredientele provenite din diferite colțuri ale lumii includ lemnul de santal rar și costisitor. Următorul pe listă este Roja Parfums Musk Aoud Absolue Précieux și costă 1.050 USD. Selecția meticuloasă de ingrediente a acestei colonii de către Roja Dove însuși își justifică prețul.

Aoud unul dintre ingredientele care ridică prețul unui parfum

În centrul parfumului se află prețioasa notă Aoud, extrasa din lemn de agar. Raritatea lui Aoud contribuie la valoarea sa ridicată, procesul de extracție fiind extrem de costisitor. Creed Aventus este următorul pe listă și are un preț de 1.055 USD. Acest parfum este cel mai bine vândut pentru Creed, chiar dacă este destul de scump.

Produs în Franța, a fost o creație în colaborare a lui Olivier Creed, un maestru parfumier de a șasea generație, și a fiului său, Erwin Creed. Angajamentul lui Olivier Creed de a se aproviziona cu cele mai bune ingrediente îl duce în călătorii globale, asigurând calitatea și alura excepționale a parfumurilor sale.

Clive Christian nr. 1 este pe locul doi cu un preț de 2.105 USD. Acesta este cel mai scump parfum disponibil comercial din lume, un record pe care l-a deținut de la lansarea sa inițială. Sticla în sine, realizată de nimeni altul decât Baccarat, este o minune împodobită cu diamante.

Nuanța sa aurie opulentă se potrivește armonios cu culoarea prețiosului elixir. În formula sa se află o selecție de ingrediente rare și generoase, făcând parfumul atât exorbitant, cât și dificil de procurat. Însă nimic nu se compară cu parfumul Clive Christian’s Imperial Majesty care se vinde cu 435.000 USD.

Practic acesta costă cât o casă. Doar zece sticle rafinate din acest parfum au fost create, făcând șansele de a obține unul aproape imposibil, chiar și pentru cei înstăriți. Aceste sticle rare au fost oferite exclusiv clienților fideli ai casei de parfum. Lipsa acestor sticle poate fi atribuită măiestriei meticuloase implicate în producția lor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

10 Mai 2024, 12:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Mai 2024, 12:03 // Actual //  Lupu Eduard

Google a anunțat lansarea Med-Gemini, un instrument de inteligență artificială destinat să sprijine munca medicilor prin preluarea unei părți din sarcinile zilnice.

Tehnologia este derivată din modelul Gemini, ajustată pentru a se conecta la baze de date medicale relevante și optimizată pentru nevoile specifice ale domeniului medical.

Diferența majoră între Med-Gemini și alte inteligențe artificiale medicale este că Google a accentuat capacitatea de auto-formare a sistemului, prin asimilarea informațiilor din diagnosticările anterioare realizate de medici în situații similare. Interesant este că Med-Gemini folosește Google Search pentru a filtra și selecta informații medicale relevante din marea de conținut disponibil online, inclusiv articole neștiințifice sau informații eronate, scrie BGR.

Experiența convențională în consulturile medicale variază de la un diagnostic rapid și superficial, la liste extinse de analize și, în cele din urmă, la un tratament eficient oferit de un medic cu experiență. Med-Gemini promite să simplifice acest parcurs, oferind direct un diagnostic precis și recomandări terapeutice eficiente, eliminând necesitatea programărilor multiple și a costurilor asociate.

Google afirmă că diagnosticările realizate de Med-Gemini au fost mai precise decât cele ale medicilor umani
În testele efectuate, Med-Gemini a fost comparat cu 14 benchmark-uri medicale. Mai impresionant, Google afirmă că diagnosticările realizate de Med-Gemini au fost mai precise decât cele ale medicilor umani și ale altor modele de inteligență artificială specializate. Med-Gemini a obținut un scor de precizie de 91,1%, utilizând o funcționalitate specială care ghidează căutarea în baza incertitudinii.

Cu toate acestea, implementarea pe scară largă a Med-Gemini în practica medicală obișnuită rămâne incertă. Provocările includ construirea încrederii pacienților în diagnosticările AI și adaptarea tehnologiei pentru a mimă empatia și intuiția umană. Google însuși sugerează că Med-Gemini ar trebui să servească mai degrabă ca un instrument de suport pentru medici, permițându-le să se concentreze pe cazurile complexe și să reducă presiunea asupra sistemelor medicale suprasolicitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău