Lilu şi Andrei Porubin îndeamnă moldovenii să direcţioneze 2% din impozitul pe venit către ONG-uri

25 Mart. 2024, 09:54
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
25 Mart. 2024, 09:54 // Actual //  MD Bani

Prezentatorii TV Lilu Ojovan şi Andrei Porubin sunt eroii unui material video informativ prin care moldovenii sunt îndemnaţi să direcţioneze 2% din impozitul pe venit către una din cele peste 1100 de  Organizaţii Neguvernamentale din Republica Moldova, incluse în lista beneficiarilor mecanismului 2%. Filmuleţul video a fost plasat pe pagina de Facebook şi canalul de YouTube al Centrului CONTACT.

În decurs de 7 ani am ajuns să fim aproape 40 de mii de cetățeni care susțin ONG-urile prin direcționarea celor 2% din impozitul nostru pe venit. Numărul oamenilor care se implică crește de la an la an și sunt mândru că sunt și eu printre ei, susţine actorul şi prezentatorul TV, Andrei Porubin.

Anul trecut, contribuția noastră, a tuturor, a fost de 12,5 milioane lei. Cu acești, bani organizațiile  neguvernamentale au oferit sprijin oamenilor din categoriile vulnerabile, adăpost și hrană animalelor, au sădit păduri și au dezvoltat localități, afirmă Lilu Ojovan.

Oamenii pot direcționa 2% din impozitul lor pe venit, prin depunerea declarațiilor pe venit fizic sau în format electronic. Pentru aceasta, aveți nevoie de semnătură electronică, pe care o puteţi obţine de la Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică sau cea mobilă, disponibilă la operatorii naţionali de telefonie mobilă.

Ajută și tu! Hai să-i susținem pe cei care au grijă de alții! Direcționează 2% din impozitul tău pe venit. Sunt 2% din impozit, pe care oricum le plătim, doar că prin direcționarea către ONG-uri ajutăm oamenii și domeniile care au nevoie de suportul societății civile, spune Andrei Porubin.

Îţi ia doar câteva minute. Omenia se măsoară în fapte bune şi nu în like-uri pe reţelele de socializare este convinsă Lilu Ojovan.

Moldovenii pot direcţiona 2% din impozitul lor pe venit către organizaţiile necomerciale pe care vor să le susţină, începând cu anul 2017. Procedura nu costă nimic, se face odată cu depunerea declaraţiei pe venit şi poate fi efectuată de către toţi contribuabilii care nu au restanţe la plata impozitelor.

Potrivit rapoartelor publicate pe site-ul Serviciului Fiscal de Stat, anul trecut, contribuabilii au donat către ONG-uri 12,5 milioane de lei. Cei mai mulţi dintre aceştia au fost în Chişinău, aproape 10.500 de persoane, care au direcţionat peste 6 milioane de lei.

În lista ONG-urilor beneficiare sunt organizaţii de protecţie a mediului, drepturilor omului, educaţie, caritate, sănătate, societate civilă, culte religioase, protecţia animalelor etc. Lista poate fi găsită aici: https://2procente.info/lista-organizatiilor-beneficiare/

Realitatea Live

16 Mai 2024, 18:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Mai 2024, 18:49 // Actual //  Lupu Eduard

Nu se întâmplă prea des ca Samsung să întreacă Apple în campaniile sale de marketing, dar compania sud-coreeană a făcut exact acest lucru cu cea mai recentă reclamă a sa, „Uncrush”, scrie publicația FastCompany.

La începutul acestei luni, Apple a dezvăluit mult-așteptatul nou iPad Pros, care dispune de ecrane OLED. Acestea sunt, de asemenea, cele mai subțiri dispozitive pe care Apple le-a realizat vreodată. Pentru a scoate în evidență această subtilitate, Apple a lansat o nouă reclamă numită „Crush”. Reclama arată un compresor industrial care zdrobește lucruri precum o chitară, un pian, vopsea, sculpturi și multe altele.

Reclama „Crush” a Apple nu a fost bine primită de public, care a transmis că simbolizează distrugerea creativității umane de către tehnologie. Ulterior, Apple și-a cerut scuze pentru reclamă și că nu o va mai difuza la televizor. Deși lucrurile ar fi trebuit să se termine acolo, Samsung a văzut un mod de a profita de această situație și a făcut o campanie publicitară ca răspuns la spot-ul Apple.

În reclama „Uncrush”, publicul se află în aceeași cameră cu același compresor industrial din reclama Apple. Peste tot sunt instrumente de creație fizică sparte și zdrobite. Vedem o pereche de picioare care se plimbă printre distrugeri, apoi o femeie ridică o chitară care a fost distrusă doar parțial de compresorul Apple. Ea începe să cânte la ea în timp ce citește partituri de pe o tabletă Samsung.

Reclama se încheie cu tag-ul „Creativitatea nu poate fi distrusă”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău