Cum să păcălești hoții de buzunare când mergi în vacanță. Cele mai multe furturi au loc în Italia, Franța și Olanda

12 Apr. 2024, 09:30
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
12 Apr. 2024, 09:30 // Actual //  bani.md

În era digitală, furtul din buzunare a evoluat dincolo de domeniul jocurilor de mână, subliniază Thompson. „Infractorii folosesc tehnologia modernă pentru a fura informații personale și fonduri de la distanță. Hoții pot scana cardurile de credit și pașapoartele de la distanță, folosind dispozitive precum skimmere de carduri și cititoare RFID [Radio Frequency Identification]. Ei pot face acest lucru fără ca victima să își dea seama.” Pentru a se proteja împotriva acestui lucru, Thompson sugerează achiziționarea unui portofel RFID – care poate bloca aceste semnale – sau a unor huse speciale pentru carduri care creează o barieră împotriva scanării electronice.

Ce ar trebui să fac dacă suspectez că sunt vizat?

„Menținerea vigilenței este esențială”, spune Thompson. „Dacă simțiți că cineva vă urmărește, schimbați direcția. Sau mergeți într-o clădire din apropiere pentru siguranță. Un hoț de buzunare prosperă în anonimat. Probabil că își vor pierde interesul dacă bănuiesc că sunteți pe urmele lor.”

Thompson recomandă turiștilor să aibă încredere în instinctele lor. „Căutați să vă refugiați într-un magazin sau într-o zonă aglomerată și bine luminată; raportați imediat autorităților orice activitate suspectă și luați măsuri proactive pentru a vă proteja bunurile”, spune el.

El adaugă că ar trebui să vă plasați întotdeauna siguranța personală mai presus de protejarea bunurilor dumneavoastră și să încercați să dezamorsați confruntările atunci când este posibil. „Hoții de buzunare urmăresc, în general, să evite confruntările”, spune el, dar avertizează că „lucrurile pot escalada dacă se simt amenințați”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

15 Ian. 2025, 13:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
15 Ian. 2025, 13:28 // Actual //  Ursu Victor

Premierul Dorin Recean a comentat recent despre proiectele de gazificare a regiunii stânga Nistrului și posibilele implicații în cazul reluării livrărilor de gaz din Federația Rusă. În cadrul unei sesiuni de întrebări, Recean a declarat că Guvernul Republicii Moldova va continua să investească în infrastructura energetică necesară pentru a proteja malul drept de orice șantaj din partea Rusiei, subliniind că aceste proiecte vor fi duse la bun sfârșit, indiferent de circumstanțe.

„Fie că este vorba despre gaze naturale sau energie electrică, aceste proiecte trebuie finalizate. Astfel, ne vom asigura că malul drept nu va mai fi șantajat de Federația Rusă, iar obiectivul nostru este, în continuare, reintegrarea pașnică a țării”, a afirmat premierul.

Întrebat despre afirmațiile liderului separatist Vadim Krasnoselski privind înțelegerea cu Rusia pentru livrarea de gaz „umanitar” pentru cetățenii din Stânga Nistrului, Recean a respins ideea și a spus că acest scenariu era de așteptat. „Rusia a creat o criză, sacrificând cetățenii din Stânga Nistrului, și acum se dă salvatoarea situației. Acesta este doar un joc politic pentru a pune Republica Moldova în fața unei crize generate artificial”, a subliniat Recean.

Premierul a subliniat că scopul final al Rusiei este destabilizarea regiunii și consolidarea prezenței militare în Stânga Nistrului, ceea ce ar permite Moscovei să înceapă o nouă agresiune împotriva Ucrainei, dar și să creeze tensiuni pe flancul sud-vestic. În acest context, Recean a asigurat că Guvernul va face tot ce este necesar pentru a apăra interesele economice ale agenților economici de pe malul drept al Nistrului și pentru a preveni escaladarea crizei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală