În era digitală, furtul din buzunare a evoluat dincolo de domeniul jocurilor de mână, subliniază Thompson. „Infractorii folosesc tehnologia modernă pentru a fura informații personale și fonduri de la distanță. Hoții pot scana cardurile de credit și pașapoartele de la distanță, folosind dispozitive precum skimmere de carduri și cititoare RFID [Radio Frequency Identification]. Ei pot face acest lucru fără ca victima să își dea seama.” Pentru a se proteja împotriva acestui lucru, Thompson sugerează achiziționarea unui portofel RFID – care poate bloca aceste semnale – sau a unor huse speciale pentru carduri care creează o barieră împotriva scanării electronice.
Ce ar trebui să fac dacă suspectez că sunt vizat?
„Menținerea vigilenței este esențială”, spune Thompson. „Dacă simțiți că cineva vă urmărește, schimbați direcția. Sau mergeți într-o clădire din apropiere pentru siguranță. Un hoț de buzunare prosperă în anonimat. Probabil că își vor pierde interesul dacă bănuiesc că sunteți pe urmele lor.”
Thompson recomandă turiștilor să aibă încredere în instinctele lor. „Căutați să vă refugiați într-un magazin sau într-o zonă aglomerată și bine luminată; raportați imediat autorităților orice activitate suspectă și luați măsuri proactive pentru a vă proteja bunurile”, spune el.
El adaugă că ar trebui să vă plasați întotdeauna siguranța personală mai presus de protejarea bunurilor dumneavoastră și să încercați să dezamorsați confruntările atunci când este posibil. „Hoții de buzunare urmăresc, în general, să evite confruntările”, spune el, dar avertizează că „lucrurile pot escalada dacă se simt amenințați”.