O transformare rapidă a corpului este posibilă! Azi doar cu ajutorul doctorului Tău de încredere!

03 Iun. 2021, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
03 Iun. 2021, 17:31 // Actual //  MD Bani

Câte metode de a transforma un corp uman există? Desigur, primele lucruri care apar în minte sunt un regim alimentar drastic (preferabil, strict controlat de un nutriționist) și o rutină sportivă activă (aerobică, HIIT, vizitele la sala de forță sau crossfit). Dar ele nu au mereu rezultatele visate și cu siguranță nu sunt rapide. Din fericire, în 2021 există opțiuni mult mai operative, iar cea mai eficientă este, desigur, chirurgia plastică. Și da, chirurgia estetică în Moldova este la un nivel excelent! Tot de ce ai nevoie pentru o transformare rapidă a corpului este un doctor de încredere și procedurile corect alese. Ce opțiuni ai? Afli în următoarele rânduri.

Remodelarea corporală – o sarcină complexă, ce necesită abordare multilaterală

Există câteva direcții în care se lucrează pentru o remodelare corporală reușită. Pe lângă cercetarea amănunțită a stării de sănătate și stabilirea scopurilor, se decid prioritățile, ce modificări vor avea un impact sporit și ce intervenții pot fi combinate, eventual, pentru un rezultat optimal.

Intervențiile plastice utile pentru o remodelare corporală completă:

  • Liposucție (distrugerea rezervelor de grăsime și eliminarea intraoperatorie a acestora)

În Republica Moldova, conform datelor statistice, circa 50% dintre persoanele care au vârsta peste 18 ani sunt supraponderale sau obeze. Ponderea persoanelor obeze este mai mare în mediul urban, în comparație cu mediul rural (de altfel, o explicație bună pentru faptul că la capitolul remodelare corporală Chișinău este pe primul loc în topul locațiilor favorite pentru liposucție din Moldova). De asemenea, obezitatea este mai frecventă în rândul femeilor, de aceea liposucția frecvent este combinată cu următoarea intervenție din listă.

  • Lipofilling (folosirea propriilor țesuturi adipoase pentru a mări volumul unde se cere – de exemplu, augmentarea feselor)

Lipofillingul este natural combinat cu aspirarea țesutului gras, deoarece se obține un efect dublu asupra proporțiilor corporale. Volumul pleacă din zonele problematice și este adăugat acolo unde este binevenit. Mai mult decât atât, lipofillingul este aplicabil și pentru a modifica trăsăturile faciale, accentuând trăsăturile ce necesită un plus de definiție. Dacă te decizi să apelezi la liposucție, numaidecât merită să întrebi de medicul estetician dacă poate folosi lipofillingul în anumite zone, pentru rezultate optime.

  • Operația de micșorare a stomacului (mai des aplicată în obezitatea morbidă)

Se aplică atunci când o liposucție nu va fi suficientă, de obicei în cazul când obezitatea este avansată. Prin micșorare de stomac pacienții scapă de 70-80% din stomac și de chinul sufocant al grăsimii. Operația de micșorare a stomacului, care mai este numită și Gastric Sleeve, este metoda prin care este îndepărtată partea exterioară a stomacului. Intervenția se realizează pe cale laparoscopică, deci este minimal invazivă și nu lasă urme foarte evidente, pe lângă rezultatul avid dorit – în primele 6 luni după operație pacienții scapă de cca 40% din greutate!

  • Abdominoplastia și brahioplastia (corecția abdomenului și brațelor)

Indiferent care este metoda de slăbire aleasă, una dintre cele mai de temut probleme legate de pierderea greutății este reziduul de piele. Desigur, parțial pielea își revine, dar adesea surplusul rămâne și trezește complexe noi. Din fericire, abdominoplastia și brahioplastia se pretează perfect în planul de remodelare corporală, rejuvenează aspectul general și oferă acea definiție a siluetei pe care și-o doresc pacienții.

Evident, fiecare caz este individual și doar consultația la medicul estetician poate clarifica prioritățile în fiecare situație, dar soluțiile există și dacă niște intervenții chirurgicale pot crește nivelul vieții și îmbunătăți părerea de sine, ele merită efortul. Pentru consultații, este suficient un apel la +37379432776 sau 373 (22) 202373.

P.

Realitatea Live

17 Oct. 2024, 20:01
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
17 Oct. 2024, 20:01 // Actual //  bani.md

Republica Moldova, în ziua alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie curent, are de făcut o alegere foarte simplă – se îndreaptă spre un model rusesc sau aleg modelul european. De această părere este președintele francez Emmanuel Macron, care a oferit, în exclusivitate, un interviu jurnalistei Ecaterina Covali, autoarea proiectului „Punţi către Europa”. Producția este difuzată astăzi, 17 octombrie, la RLIVE TV.

Macron a explicat de ce Uniunea Europeană este cea mai potrivită opţiune pentru Republica Moldova.

„În primul rând, întotdeauna am respectat suveranitatea popoarelor și libera decizie a cetățenilor care vor trebui să se exprime. Chiar cred că este o șansă. Când privesc spre regiune și văd Moldova, aș spune, fără a complica lucrurile, că alegerea este destul de simplă –sau se îndreaptă spre un model rusesc sau spre un model european. Am rezumat puțin lucrurile, dar așa se întâmplă. Orientarea spre modelul rusesc înseamnă o probabilitate foarte mică, că aceeași întrebare vi se va pune de mai multe ori.

Frumusețea modelului european este că veți fi întrebați, iar asta se numește democrație. Este o oportunitate incredibilă. Așa că înțeleg importanța acestei alegeri. Cred că scrutinul care vă așteaptă, pe care Moldova îl așteaptă, este foarte important pentru viitorul țării. Și ca și european convins, nu ca președinte al Franței, ci ca european convins, mai ales aici, vorbind cu dumneavoastră, și respectând suveranitatea poporului moldovean, sper că acesta va alege calea Europei, pentru că este calea libertății și a democrație”, a declarat președintele Franței.

Ținem să menționăm că anume în mandatul Franței, de președinte al Consiliului Uniunii Europene, din prima jumătate a anului 2022, Chișinăul s-a apropiat atât de mult de UE, încât a întors o nouă foaie a istoriei sale… europene.

„Cred că procesul a adus deja beneficii Moldovei, pentru că a permis libertatea de circulație și facilitarea vizelor. În termeni și mai concreți, aș da exemplu costul telecomunicațiilor și integrarea rețelelor. Este una dintre înțelegerile pe care le-am concretizat în timpul Comunității Politice Europene din Moldova. Taxele de roaming au fost liberalizate datorită implicării operatorilor.

Apoi, există o serie de proiecte de cooperare foarte concrete, investiții, o mai mare deschidere economică, libertatea de circulație pe care am menționat-o și, odată cu aceasta, și cooperarea în lupta împotriva atacurilor cibernetice sau a dezinformării”, a conchis Emmanuel Macron.

 

Pe parcursul ultimilor ani, UE a acordat un sprijin puternic Moldovei, în cele mai grele momente, precum șantajul energetic al Gazpromului, suport financiar în combaterea corupției și dezinformării, dezvoltarea economiei, uși deschise pentru export și chiar sancționarea persoanelor care seamănă ură în țară. Însă, cel mai puternic sprijin oferit – lansarea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

Interviul a fost realizat în cadrul proiectului „Punți către Europa”, realizat cu sprijinul financiar al Fundației Soros Moldova, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova și implementat de Asociația pentru Inițiative Responsabile (ASPIR).

Producția este difuzată și la postul public de televiziune Moldova 1.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău