Promisiunea ANRE: Până la 14 iunie vom avea o nouă metodologie cu privire la plafonarea prețurilor la carburanți

04 Iun. 2021, 14:50
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
04 Iun. 2021, 14:50 // Actual //  MD Bani

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că a luat act de declarația prin care Federația Națională a Patronatelor din Agricultură și Industria Alimentară în comun cu Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură și Alimentație „Agroindsind” cer, în termen de 10 zile, plafonarea prețurilor la carburanți. Astfel, instituția spune că depune toate eforturile pentru ca noua metodologie să fie aprobată până pe 14 iunie, scrie Realitatea.md.

Agenția reamintește că, începând cu 12 mai a fost inițiată procedura de elaborare a proiectului unei noi Metodologii de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.

„În cadrul acestui proces, ANRE a organizat la 20.05.2021, 26.05.2021 și 02.06.2021 ședințe, inclusiv publice, în cadrul cărora a supus consultărilor noua Metodologie, astfel încât toate părțile interesate să poată înainta propuneri constructive referitor la noul act de reglementare. La această etapă, în conformitate cu prevederile legale, proiectul Metodologiei se află la faza obligatorie de expertizare/avizare la instituțiile de resort, urmând ca pe parcursul săptămânii următoare să fie stabilită data exactă a ședinței publice de aprobare a acesteia. Pe această cale, ANRE reiterează rugămintea adresată structurilor respective să prezinte avizele corespunzătoare într-o perioadă cât mai scurt posibilă, pentru încorporarea propunerilor acestora în textul actului elaborat, scopul final fiind îmbunătățirea conținutului acestuia”, se arată în comunicat.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică precizează că, în conformitate cu art. II al Legii nr. 54 din 09.04.2021 pentru modificarea Legii nr. 461/2001 privind piața produselor petroliere (publicată la 14.05.2021), noua Metodologie urmează să fie elaborată și aprobată în termen de o lună de la data publicării legii în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Astfel, pentru respectarea exactă a prevederilor legale, ANRE depune toate eforturile pentru ca noua Metodologie să fie examinată și aprobată într-o ședință publică a Consiliului de Administrație al Agenției.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău