Un nou scandal în SUA: Un bancher miliardar a donat 50 de milioane de dolari fondului de campanie al lui Trump

22 Iun. 2024, 09:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Iun. 2024, 09:58 // Actual //  Lupu Eduard

Tim Mellon, un descendent retras al dinastiei miliardarilor din sectorul bancar american, a donat 50 de milioane de dolari unui grup de strângere de fonduri care îl susţine pe Donald Trump, la o zi după ce fostul preşedinte al SUA a fost condamnat pentru falsificarea înregistrărilor comerciale într-un proces de şantaj din New York, raportează Financial Times.

Mellon ar fi donat 75 de milioane de dolari grupului, cunoscut sub numele de Make America Great Again Inc, în ultimul an, conform documentelor federale.

El a donat, de asemenea, 25 de milioane de dolari unui super Pac care îl susţine pe Robert F Kennedy Jr, candidatul independent la preşedinţie. Un consilier politic al lui Mellon a refuzat să comenteze în numele acestuia.

Mellon este cel mai mare donator al ambelor super Pac-uri, statut care îl transformă într-o persoană esenţială în efortul lui Trump de a-l învinge pe preşedintele Joe Biden în alegerile din noiembrie.

Trump s-a poziţionat în urma lui Biden în cursa pentru strângerea de fonduri de campanie. Fostul preşedinte a cheltuit aceste fonduri nu numai pentru a-şi învinge rivalii republicani în alegerile primare republicane, ci şi pentru avocaţii care îl reprezintă în procese penale şi civile. Maga Inc a donat sume uriaşe unui alt grup, care îi plăteşte onorariile juridice, cheltuind alte milioane de euro pentru publicarea de reclame care îl susţin pe Trump.

Maga Inc a strâns 69 de milioane de dolari în mai, după ce Mellon şi mega-donatorii GOP Richard şi Liz Uihlein, magnaţi ai transportului maritim, au contribuit cu 10 milioane de dolari, titanul petrolului texan Kelcy Warren donând alte 5 milioane de dolari.

Super Pac-urile sunt organizaţii de campanie care pot strânge sume nelimitate în numele candidaţilor, nefiind supuse limitelor stabilite pentru donaţiile directe către candidaţi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

28 Sept. 2024, 10:51
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
28 Sept. 2024, 10:51 // Actual //  bani.md

Mihai Druţă, sommelierul de top al Republicii Moldova, a degustat şi analizat cele trei vinuri din Seria Smartpacking, lansate recent de către vinăria Castel Mimi, în cadrul emisiunii sale de autor „Un Vin Bun cu Mihai Druţă”. Este vorba de vinurile Cabernet Sauvignon 2022, Sauvignon Blanc 2023 şi Merlot Rosé 2023 îmbuteliate în sticle PET, premieră în industria vinicolă din ţara noastră.

Mihai Druţă a degustat toate cele trei vinuri, două dintre ele deja premiante cu aur la MUNDUS VINI Summer Tasting – Sauvignon Blanc 2023 şi Merlot Rosé 2023.

Sauvignon Blanc „O culoare limpede, cristalină, strălucitoare. O aromă prospătă. O aromă care te face să guști  acest vin, te captează. O aromă neobișnuită pentru sticlele pet. Iar gustul este unul proaspăt, ușor,

Merlot Rosé 2023 „Un vin cu o culoare foarte plăcută, limpede, strălucitoare. Gustul este plăcut, lejer, cu un postgust destul de ușor dulciu. Acest vin se asociază perfect cu salate, mâncăruri din pește”.

Cabernet Sauvignon 2022 „În aromă simțim foarte bine coacăza neagră, niște nuanțe de condimente, piper negru. Iar în gust, este un gust plin, echilibrat, nu este un gust foarte greoi.”

„Aceste vinuri sunt perfect direcționate pentru o categorie de oameni care nu preferă vinuri foarte greoaie, foarte mature”, afirmă sommelierul.

Sommelierul a apreciat greutatea sticlei, designul, faptul că atât sticla PET cât şi dopul sunt în totalitate reciclabile şi a felicitat Castel Mimi pentru asumarea rolului de a proteja mediul ambiant, creând produse prietenoase cu natura, care reuşesc şi în PET să obţină medalii de Aur.

„Producătorul se gândește foarte mult la climă, la încălzirea globală, iar aceste PET-uri sunt făcute dintr-un material care este reciclabil, atât sticla cât și dopul. Aceste vinuri se pot lua ușor la picnic sau transporta, iar sticla este una foarte ușoară, de doar 59 de grame, ceea ce reduce costuri și energie. Ceea ce face ca această sticlă să fie prietenoasă cu mediul. Felicitări pentru o sticlă sută la sută reciclabilă și care are grijă de mediul nostru. Felicitări, Castel Mimi cu această noutate. Eu le găsesc destul de interesante și de ce nu, fiecare din noi merită să le descopere” a conchis Mihai Druţă.

Precizăm că Mihai Druţă este preşedintele Asociaţiei de Sommelier din Republica Moldova, iar în anul 2019 a obţinut titlul de degustator etalon şi a fost plasat astfel în primii cinci somelieri din lume.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău