VIDEO Ce înseamnă coeziunea socială? Organizația HEKS-EPER Moldova vine cu mai multe detalii despre acest concept

21 Iun. 2024, 15:13
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Soroceanu Olga
21 Iun. 2024, 15:13 // Uncategorized //  Soroceanu Olga

Coeziunea socială este un element vital pentru o societate armonioasă, dar ce înseamnă ea cu adevărat? Organizația HEKS-EPER Moldova a  a explicat semnificația termenului, oferind exemple concrete despre cum poate fi facilitată integrarea socio-economică a refugiaților și a moldovenilor vulnerabili.

Imaginează-ți o comunitate ca un puzzle. Coeziunea socială reprezintă „lipiciul” care unește piesele, creând o imagine completă. Ea se referă la legăturile pozitive dintre membrii unei comunități, la sentimentul de apartenență și responsabilitate comună.

„O societate coezivă este una în care toți membrii se simt incluși, respectați și capabili să contribuie la binele comun. Asigură că toți membrii săi, indiferent de origine, statut social sau economic, au acces la oportunități egale”, se arată în postarea organizației

Cum se construiește coeziunea socială? Prin educație, conștientizare, participare activă, sprijin reciproc și solidaritate. Organizația HEKS-EPER Moldova se dedică promovării coeziunii sociale în comunitățile din țara noastră prin diverse proiecte. Aceste inițiative sprijină atât moldovenii vulnerabili, cât și refugiații din Ucraina, contribuind la:

  • Reducerea șomajului: Crearea de oportunități de angajare pentru toți.
  • Întărirea comunităților: Organizarea de ateliere și evenimente care promovează înțelegerea și colaborarea.
  • Sprijin holistic: Oferirea de ajutor educațional, financiar și moral pentru cei aflați în nevoie.

Coeziunea socială este esențială pentru un viitor mai bun. Împreună putem construi o societate mai puternică și mai unită, îndeamnă HEKS-EPER Moldova.

Realitatea Live

23 Iul. 2024, 14:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Iul. 2024, 14:28 // Actual //  Lupu Eduard

Superiahtul Alfa Nero, aparținând miliardarului rus Andrei Guriev (locul 17 în clasamentul miliardarilor ruși din 2024 realizat de Forbes, cu o avere de 9,3 miliarde de dolari), a fost vândut pentru 40 de milioane de dolari, relatează Bloomberg, citându-l pe ambasadorul Antigua și Barbuda în SUA, Ronald Sanders. Numele noului proprietar al navei nu a fost dezvăluit, invocându-se un acord de confidențialitate.

Reprezentantul cumpărătorului anonim, brokerul Northrop & Johnson, Richard Higgins, a declarat că valoarea reală a iahtului este mult mai mare decât prețul de vânzare de 40 de milioane de dolari. „Autoritățile din Antigua și Barbuda trebuiau să vândă iahtul,” a explicat brokerul. El a mai menționat că noul proprietar al Alfa Nero este un european care, cel mai probabil, va pune iahtul pe piața de charter.

Pentru întreținerea iahtului, din bugetul Antigua și Barbuda se alocau lunar peste 100 de mii de dolari, sau 28 de mii de dolari pe săptămână (în comparație, PIB-ul pe cap de locuitor în această țară este de 21,5 mii de dolari). Potrivit Wall Street Journal, această sumă includea salariul căpitanului italian, precum și cheltuieli de 2 mii de dolari pe zi pentru combustibilul diesel necesar funcționării aerului condiționat, deoarece, fără acesta, în două zile iahtul s-ar putea acoperi cu mucegai, afectând atât nava, cât și obiectele de artă de la bord.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău